ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Лифт - Драгалевци.
Иди на страница Предишна  1, 2, 3

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Витоша Предишната тема
Следващата тема
Лифт - Драгалевци.
Автор Съобщение
kaloyanv

Мнение Отговорете с цитат
Забавното ще продължи .... нека да видим сега как и кога ще се изпълнят разпоредбите Smile

Линк:

https://www.svobodnaevropa.bg/a/vitosha-ski-tryabva-da-vazstanovi-dragalevskia-lift/32706717.html?fbclid=IwAR2OrnfqXIUSojoHkQCtvlSdum3SEhz9qxvuipVAlNauGXoyEixQOGsBYqs

Цитат:
Драгалевският лифт трябва да бъде ремонтиран от собственика му. Това гласи решение на Върховния административен съд (ВАС), което е окончателно.

Лифтът от години не работи заради отказ да бъде ремонтиран от собственика „Въжени линии“, което е притежавано от концесионера на лифтовете и пистите на Витоша – „Витоша ски“. Заповед за възстановяването на Драгалевския лифт беше издадена през 2021 г. от тогавашния главен архитект на София Здравко Здравков. Именно тази заповед беше атакувана в съда.

За решението съобщи и бившият кмет на столицата Йорданка Фандъкова.

Лифтовете и пистите на Витоша, която се намира в покрайнините на столицата София, от години са до голяма степен нефункциониращи. За отварянето на писти и ремонта на лифтове от години се водят различни дела срещу концесионера „Витоша ски“. В същото време множество институции не успяват да създадат единен план за управлението и стопанисването на съоръженията и потенциалното развитие на планината.

През 2019 г. стана ясно, че формален собственик на „Витоша ски“ е Ерик Гумер. Той е съосновател и изпълнителен директор на италианската компания TechnoAlpin, водещ производител на оръдия за изкуствен сняг.

От години дружеството, както и „Юлен“, което е концесионер на най-големия зимен курорт в България Банско, бяха свързвани от редица журналистически разследвания с шефа на Българската федерация по ски и акционер в Първа инвестиционна банка Цеко Минев.

И двете дружества през годините са натрупвали милиони задължения към банката.

Сря Ное 29, 2023 4:06 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tortomanin

Местожителство: Хасково

Извинете, че не съм точно по темата.
Открих това:

https://www.segabg.com/category-observer/noviyat-knyazhevski-lift-shte-ostane-samo-na-hartiya

Когато бях студент 1985-90г , Княжевският лифт не работеше. Не съм чувал да е пускан по-късно, може да греша.
Жалко е такова съоръжение да не работи.
Пет Сеп 11, 2026 9:09 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Митак

Отдавна беше, вероятно те подвежда паметта.
Със сигурност съм се возил на княжевския лифт през лятото на 1989 г.
Още тогава беше много амортизиран.
След това само още един път съм се возил на него, не помня точно кога.
После стана пореден инцидент и го спряха.
Пон Сеп 14, 2026 7:36 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Витоша Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3
Страница 3 от 3

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.