ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
От х.Тъжа през Турски рид до ВЕЦ-а - питанка за пътеката

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
От х.Тъжа през Турски рид до ВЕЦ-а - питанка за пътеката
Автор Съобщение
Yan4o

Местожителство: Варна

Мнение От х.Тъжа през Турски рид до ВЕЦ-а - питанка за пътеката Отговорете с цитат
Идващите почивни дни с половинката планираме една обиколква около Ботев, по северните маршрути, по места, от където не сме минавали. Колата ще я оставим на паркинга на Мазането. Ще се качваме по "кабела" и за там ми е горе-долу ясно положението и какво да очаквам.
Обаче на връщане мисля от х.Тъжа да минем през Турски рът и да излезем на ВЕЦ-а.
Четох из форума сравнително редките писания за този маршрут и основното, което ми даде малко яснота е това мнение на pelitko от една тема за вр. Марагидик:
pelitko написа:
...

Относно пътеката за която говорите. Пътеката през Мечо чакало и пътеката през Турски рът са две отделни пътеки. През Мечо чакало е от Паметника до Турски рът. Пътеката през Турски рът започва от Кънчовото. Това е премката между Марагидик и Юрушка грамада.

Турски рът е поляната най-вдясно. Слиза се по рида над поляната. Това е най-прекия път между хижа Тъжа и кв. Видима. От Кънчовото до Турски рът няма маркировка, а само слаба пътека отгоре по рида. От поляната Турски рът има много добра синя маркировка до пътя по река Видима.

При това ходене направих следното. Оставих си колата на паркинга под хижа Плевен. Качих връх Ботев и спах на хижа Тъжа. На другия ден от хижа Тъжа качих връх Марагидик и слязох през Турски рът.

кв.Видима-вр.Ботев-х.Тъжа-Турски рът
, както и албумът му, към който има линк.
Разбирам, че от Кънчовото до поляната със заслончето маркировка няма. Въпросът ми е обаче може ли човек да се ориентира лесно от къде да го мине това разстояние, т.е. дали има някакви наченки на пътека, които да се следват? И ако има такава - има ли опасни участъци, защото той загатва в албума си, че някъде се е спускал по почти отвесни скали. С две думи - какви са рисковете за човек преминаващ за първи път от там и използва ли се този маршрут?
Чет Сеп 17, 2015 3:07 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
planinar

Мнение Отговорете с цитат
https://picasaweb.google.com/planinarr/20150614BotevTurskiRat#slideshow/6171606455093563682

http://planina.e-psylon.net/viewtopic.php?p=98442#98442
Чет Сеп 17, 2015 5:14 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
t.hristov

kibik ще Ви даде информация за пътя от ВЕЦ Видима до паркинга под х.Плевен

Последната промяна е направена от t.hristov на Пет Сеп 18, 2015 7:26 am; мнението е било променяно общо 1 път
Чет Сеп 17, 2015 9:21 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kibik

Off Topic
Краси ли си, какъв си ...., ако има възможност не ми ползвай снимките в ТВОИ постинги!!!!

Позволяваш си го често и със снимки на други хора!!!

При положение, че не знаеш каква е актуалната обстановка не се чуствай длъжен да си подправка на всяко питане!!!!
Чет Сеп 17, 2015 11:36 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Yan4o

Тюх, да му се не види Think.... Според табелата би трябвало до 02.10 да е ремонта, т.е. ще го хванем. Като цяло не би трябвало да ни бърка, защото само ще измести трамбоването на тия 5км от последния в първия ден. Надявам се и да няма проблем с оставянето на колата до ВЕЦ за толкова време, но на паркинга поне ги наглеждаха....

П.П. И все пак някой знае ли каква е актуалната обстановка?
Чет Сеп 17, 2015 11:46 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
EXIIIT

Местожителство: Плевен

Ми актуалната обстановка е , че пътя е затворен, колите се оставят долу на ВЕЦ. Едва ли ще спазят срока за край на ремонта / 02.10/ ....това са думите на Динка хижарката.
Сря Сеп 23, 2015 10:28 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Yan4o

Мда, затворен си е и са доникъде с ремонтните дейности.
Добре е всеки да си планира този един час повече вървене, а не като нас да трепери до последно дали ще стигне по светло на заслона, както бяхме и с деца. Слава Богу - всичко беше нормално, въпреки форсмажорните обстоятелства.
Сря Сеп 23, 2015 10:38 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tzezko

Местожителство: софия

kibik написа:
Off Topic
Краси ли си, какъв си ...., ако има възможност не ми ползвай снимките в ТВОИ постинги!!!!

Не е Краси, Тошко е. А всъщност винаги е искал да бъде Крейзи. И махни тези удивителни, няма да ти изяде снимките човека.
Сря Сеп 23, 2015 1:42 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Rain

Местожителство: Стара Загора-София

tzezko написа:
kibik написа:
Off Topic

Не е Краси, Тошко е. А всъщност винаги е искал да бъде Крейзи. И махни тези удивителни, няма да ти изяде снимките човека.

!!!
Тошко винаги се старае да помага ,никога не би имал за цел да си присвои славата за нечии снимки.или каквото и да било,освен това е ясно,че просто иска да внесе яснота.Аз бих се радвала,че някой е запомнил снимките ми и че те могат да бъдат полезни отвред,а не само отпред!

Сря Сеп 23, 2015 6:23 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kibik

Off Topic
към горните двама (адвокати)

тъй, като форумЪ се напълни с изявени теоретици и хора говорещи по картинки, не мога да си оставя магарето(АЗ) в калта, затова Ви отговарям.

Това е МОЕ МНЕНИЕ в съответната тема.

Голяма част от него, включително и снимките бе "пресъздадена" в неговото мнение, което съответно променил(сега виждам, че е изтрил) - типична шмульовска постъпка!!!

п.с. с чужда пита помен не се прави! нито пък ти излиза името на много "полезен"!!!

а просто можеше да пусне линк към оригиналъ, ама нали е "полезен" - ще препише текста, ще турне и снимков матря'л - да има за онагледяване.
Сря Сеп 23, 2015 10:29 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Dimo Kolev

Местожителство: Бургас

А що така с лошо бре приятелю? Казаха ми че си добър човек. Той Тошко дето се пише Краси е изкрейзил човека. Не му се сърди. Той с добро. Да помогне на другаря. Не е като мен празноглав драскач. Трябва да има мир, любов и разбирателство братя. Алелуя. Само така света ще стане по добър. Глава 67, абзац 2, ред 4 от Евангелето на Йоана. Поне така мисля
Сря Сеп 23, 2015 11:15 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
tzezko

Местожителство: софия

kibik написа:
Off Topic
към горните двама (адвокати).............

Само аз съм адвокат, Велина е музикален педагог. Very Happy
Чет Сеп 24, 2015 9:52 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
didogen

Местожителство: kleta majka balgariq

Абе аз много съм слушал за Краси, който е крейзи, ама не много. Кога ще имам честа да се запозная с него?
Цецко не съ прай, аз по-прозорлив човек от теб не познавам! Smile

Чет Сеп 24, 2015 8:41 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.