Автор |
Съобщение |
Yan4o
|
От х.Тъжа през Турски рид до ВЕЦ-а - питанка за пътеката |
|
Идващите почивни дни с половинката планираме една обиколква около Ботев, по северните маршрути, по места, от където не сме минавали. Колата ще я оставим на паркинга на Мазането. Ще се качваме по "кабела" и за там ми е горе-долу ясно положението и какво да очаквам.
Обаче на връщане мисля от х.Тъжа да минем през Турски рът и да излезем на ВЕЦ-а.
Четох из форума сравнително редките писания за този маршрут и основното, което ми даде малко яснота е това мнение на pelitko от една тема за вр. Марагидик:
|
|
...
Относно пътеката за която говорите. Пътеката през Мечо чакало и пътеката през Турски рът са две отделни пътеки. През Мечо чакало е от Паметника до Турски рът. Пътеката през Турски рът започва от Кънчовото. Това е премката между Марагидик и Юрушка грамада.
Турски рът е поляната най-вдясно. Слиза се по рида над поляната. Това е най-прекия път между хижа Тъжа и кв. Видима. От Кънчовото до Турски рът няма маркировка, а само слаба пътека отгоре по рида. От поляната Турски рът има много добра синя маркировка до пътя по река Видима.
При това ходене направих следното. Оставих си колата на паркинга под хижа Плевен. Качих връх Ботев и спах на хижа Тъжа. На другия ден от хижа Тъжа качих връх Марагидик и слязох през Турски рът.
кв.Видима-вр.Ботев-х.Тъжа-Турски рът |
, както и албумът му, към който има линк.
Разбирам, че от Кънчовото до поляната със заслончето маркировка няма. Въпросът ми е обаче може ли човек да се ориентира лесно от къде да го мине това разстояние, т.е. дали има някакви наченки на пътека, които да се следват? И ако има такава - има ли опасни участъци, защото той загатва в албума си, че някъде се е спускал по почти отвесни скали. С две думи - какви са рисковете за човек преминаващ за първи път от там и използва ли се този маршрут?
|
|
|
Чет Сеп 17, 2015 3:07 pm |
|
|
planinar
|
|
|
Чет Сеп 17, 2015 5:14 pm |
|
|
t.hristov
|
|
|
|
kibik ще Ви даде информация за пътя от ВЕЦ Видима до паркинга под х.Плевен
Последната промяна е направена от t.hristov на Пет Сеп 18, 2015 7:26 am; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
Чет Сеп 17, 2015 9:21 pm |
|
|
kibik
|
|
|
|
Краси ли си, какъв си ...., ако има възможност не ми ползвай снимките в ТВОИ постинги!!!!
Позволяваш си го често и със снимки на други хора!!!
При положение, че не знаеш каква е актуалната обстановка не се чуствай длъжен да си подправка на всяко питане!!!!
|
|
|
Чет Сеп 17, 2015 11:36 pm |
|
|
Yan4o
|
|
|
Тюх, да му се не види .... Според табелата би трябвало до 02.10 да е ремонта, т.е. ще го хванем. Като цяло не би трябвало да ни бърка, защото само ще измести трамбоването на тия 5км от последния в първия ден. Надявам се и да няма проблем с оставянето на колата до ВЕЦ за толкова време, но на паркинга поне ги наглеждаха....
П.П. И все пак някой знае ли каква е актуалната обстановка?
|
|
|
Чет Сеп 17, 2015 11:46 pm |
|
|
EXIIIT
|
|
|
Ми актуалната обстановка е , че пътя е затворен, колите се оставят долу на ВЕЦ. Едва ли ще спазят срока за край на ремонта / 02.10/ ....това са думите на Динка хижарката.
|
|
|
Сря Сеп 23, 2015 10:28 am |
|
|
Yan4o
|
|
|
Мда, затворен си е и са доникъде с ремонтните дейности.
Добре е всеки да си планира този един час повече вървене, а не като нас да трепери до последно дали ще стигне по светло на заслона, както бяхме и с деца. Слава Богу - всичко беше нормално, въпреки форсмажорните обстоятелства.
|
|
|
Сря Сеп 23, 2015 10:38 am |
|
|
tzezko
|
|
|
|
|
Краси ли си, какъв си ...., ако има възможност не ми ползвай снимките в ТВОИ постинги!!!! |
Не е Краси, Тошко е. А всъщност винаги е искал да бъде Крейзи. И махни тези удивителни, няма да ти изяде снимките човека.
|
|
|
Сря Сеп 23, 2015 1:42 pm |
|
|
Rain
Регистриран на: 03 Юли 2013 Мнения: 652 Местожителство: Стара Загора-София |
|
|
|
|
|
|
|
Краси ли си, какъв си ...., ако има възможност не ми ползвай снимките в ТВОИ постинги!!!! |
Не е Краси, Тошко е. А всъщност винаги е искал да бъде Крейзи. И махни тези удивителни, няма да ти изяде снимките човека. |
!!!
Тошко винаги се старае да помага ,никога не би имал за цел да си присвои славата за нечии снимки.или каквото и да било,освен това е ясно,че просто иска да внесе яснота.Аз бих се радвала,че някой е запомнил снимките ми и че те могат да бъдат полезни отвред,а не само отпред!
_________________ https://www.youtube.com/watch?v=edqH0ofRQrM |
|
|
Сря Сеп 23, 2015 6:23 pm |
|
|
kibik
|
|
|
|
към горните двама (адвокати)
тъй, като форумЪ се напълни с изявени теоретици и хора говорещи по картинки, не мога да си оставя магарето(АЗ) в калта, затова Ви отговарям.
Това е МОЕ МНЕНИЕ в съответната тема.
Голяма част от него, включително и снимките бе "пресъздадена" в неговото мнение, което съответно променил(сега виждам, че е изтрил) - типична шмульовска постъпка!!!
п.с. с чужда пита помен не се прави! нито пък ти излиза името на много "полезен"!!!
а просто можеше да пусне линк към оригиналъ, ама нали е "полезен" - ще препише текста, ще турне и снимков матря'л - да има за онагледяване.
|
|
|
Сря Сеп 23, 2015 10:29 pm |
|
|
Dimo Kolev
|
|
|
А що така с лошо бре приятелю? Казаха ми че си добър човек. Той Тошко дето се пише Краси е изкрейзил човека. Не му се сърди. Той с добро. Да помогне на другаря. Не е като мен празноглав драскач. Трябва да има мир, любов и разбирателство братя. Алелуя. Само така света ще стане по добър. Глава 67, абзац 2, ред 4 от Евангелето на Йоана. Поне така мисля
|
|
|
Сря Сеп 23, 2015 11:15 pm |
|
|
tzezko
|
|
|
|
|
към горните двама (адвокати)............. |
Само аз съм адвокат, Велина е музикален педагог.
|
|
|
Чет Сеп 24, 2015 9:52 am |
|
|
didogen
Регистриран на: 15 Дек 2011 Мнения: 1479 Местожителство: kleta majka balgariq |
|
|
|
Абе аз много съм слушал за Краси, който е крейзи, ама не много. Кога ще имам честа да се запозная с него?
Цецко не съ прай, аз по-прозорлив човек от теб не познавам!
_________________ "Пирони,не питони, аз искам върхове!" - Боян Петров R.I.P.
"Пътувайте докато можете!" - Тихомир Севов R.I.P. |
|
|
Чет Сеп 24, 2015 8:41 pm |
|
|
|