Здравейте!!!
Трябва ми информация за този маршрут. Най-вече за състоянието на пътеките и маркировката.
Плана е:
първи ден Белмекен-Грънчар
втори ден Грънчар-Рибни езера
трети ден Рибни езера-Тиха Рила-Кирилова поляна
Също така дали ще ми направят проблем ако спя на палатка на Рибни езера и на Кирилова поляна(за Грънчар знам, че няма).
И последното което ме интересува е дали има някакви овчарници в района на Кирилова поляна, Тиха рила или където и да било по прехода, понеже съм сам а миналото лято доста си изпатих от овчарски кучета в района на Белмекен.
Благодаря предварително за информацията!!!
Дефинирай Белмекен. Хижа, Язовир, Спортна база.
Предполага се минаване през Янчов чал по Кайзеровия, а не през Юрушки чал сигурно.
Перфе е маркировката, няма къде да се изтърве, освен в гъста мъгла тип млечна.
Няма да ти се направи проблем за палаткуването на Рибни и Грънчар, ама за всеки случай я опъвай по-далече - не се знае паркаджиите каде ще са. Дано е зелена. На Кирилова - никъв проблем.
Мисля няма действащи овчарници в тоя район - манастирските големи стада отдавна ги няма. Сега далаверата на манастира е друга.
Спортен комплекс Белмекен-Софана-покрай Дяволски връх и от там по пътя който идва откъм Заврачица
Пет Юли 24, 2015 1:05 am
ormusus
Здравейте, и аз мисля в средата на септември да направя сходен трек, а именно 1- с.Костенец-х. Белмекен 2- х.Белмекен - през Каменити чал-Янчов чал- до х.Грънчар 3- х.Грънчар-х. Рибни езера и от там два варианта или през х.Малъовица и прибиране на другия ден или през Езерата и Паничище прибиране. Та имам следното питане, някой знаели денивелацията и километрите на отделните тракове и дали по пътя има преминаване на каменопади и кончета/ че ще съм с жената а последния път когато се качихме на Камен дел от з.Кикиш нагоре по апокрифната пътека ми скъса нервите/? А също и къде има вода по маршрута?
Здравейте, и аз мисля в средата на септември да направя сходен трек, а именно 1- с.Костенец-х. Белмекен 2- х.Белмекен - през Каменити чал-Янчов чал- до х.Грънчар 3- х.Грънчар-х. Рибни езера и от там два варианта или през х.Малъовица и прибиране на другия ден или през Езерата и Паничище прибиране. Та имам следното питане, някой знаели денивелацията и километрите на отделните тракове и дали по пътя има преминаване на каменопади и кончета/ че ще съм с жената а последния път когато се качихме на Камен дел от з.Кикиш нагоре по апокрифната пътека ми скъса нервите/? А също и къде има вода по маршрута?
1. Водата. Няма проблемен дълъг участък. /Зависи и по колко пиете нормално при преход/.
Теренно - релефни проблеми.
2-ри ден. Подсичането на в.Сиври чал от север и запад и в.Каменити чал от север. Ако се запъне момата - прати я по въжето на Сиври чал Демек по зимната колова маркировка там.
Пътеката е тясна, камениста на места. Минава се без проблем по-внимателно. Каменопади. Аз не съм бил свидетел на такива нито по Пирин, нито по Рила.
3-ти ден. Около в.Вапата има едни леееки конченца, омешани с клекчета, ама те по-скоро понита. Внимателно преминаване.
Подсичането на в.Канарата от изток, североизток - виж 2-ри ден.
4-ти ден. Ако минете през з.Страшното езеро към х.Мальовица. Има едно отровно подсичане на в.Попова капа /настоящата с изместен топоним, автентичен в.Прекорец/ от север. Има въже, отдавна поставено, малко неудобно.
Освен ако нашата колежка любителка не се е справила с предизвикателството да го смени. Та само в този участък е по-деликатно преминаването.
Към Мечит-Говедарци никакъв проблем никъде.
За Мальовица - Езерата Паничище. Преди Друшлявишки връх /Додов/ има едни скалички по палави. По-внимателно там. И се запасете там преди Мальовица с повечко вода, че се минава билно.
Та това за сега от мен
пп - цъкай ТУКА за района след х.Белмекен и разглеждай с приближение нататък маршрута.
Ристо Туристо написа:
ormusus написа:
1. Водата. Няма проблемен дълъг участък. /Зависи и по колко пиете нормално при преход/.
Теренно - релефни проблеми.
2-ри ден. Подсичането на в.Сиври чал от север и запад и в.Каменити чал от север. Ако се запъне момата - прати я по въжето на Сиври чал Демек по зимната колова маркировка там.
Пътеката е тясна, камениста на места. Минава се без проблем по-внимателно. Каменопади. Аз не съм бил свидетел на такива нито по Пирин, нито по Рила.
3-ти ден. Около в.Вапата има едни леееки конченца, омешани с клекчета, ама те по-скоро понита. Внимателно преминаване.
Подсичането на в.Канарата от изток, североизток - виж 2-ри ден.
4-ти ден. Ако минете през з.Страшното езеро към х.Мальовица. Има едно отровно подсичане на в.Попова капа /настоящата с изместен топоним, автентичен в.Прекорец/ от север. Има въже, отдавна поставено, малко неудобно.
Освен ако нашата колежка любителка не се е справила с предизвикателството да го смени. Та само в този участък е по-деликатно преминаването.
Към Мечит-Говедарци никакъв проблем никъде.
За Мальовица - Езерата Паничище. Преди Друшлявишки връх /Додов/ има едни скалички по палави. По-внимателно там. И се запасете там преди Мальовица с повечко вода, че се минава билно.
Та това за сега от мен
пп - цъкай ТУКА за района след х.Белмекен и разглеждай с приближение нататък маршрута.
Благодаря ти много за информацията, но май ще пътувам сам, защото зора ще е голям и има риск да се стигне до развод, докато я бутам да минава, а може да се стигне и до летален край при повече изразходени нерви!
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети