ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Белмекен-Грънчар-Рибни езера-Кирилова поляна

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
Белмекен-Грънчар-Рибни езера-Кирилова поляна
Автор Съобщение
heidentum

Мнение Белмекен-Грънчар-Рибни езера-Кирилова поляна Отговорете с цитат
Здравейте!!!
Трябва ми информация за този маршрут. Най-вече за състоянието на пътеките и маркировката.
Плана е:
първи ден Белмекен-Грънчар
втори ден Грънчар-Рибни езера
трети ден Рибни езера-Тиха Рила-Кирилова поляна
Също така дали ще ми направят проблем ако спя на палатка на Рибни езера и на Кирилова поляна(за Грънчар знам, че няма).
И последното което ме интересува е дали има някакви овчарници в района на Кирилова поляна, Тиха рила или където и да било по прехода, понеже съм сам а миналото лято доста си изпатих от овчарски кучета в района на Белмекен.
Благодаря предварително за информацията!!!
Пет Юли 24, 2015 12:10 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

Мнение Отговорете с цитат
Дефинирай Белмекен. Хижа, Язовир, Спортна база.
Предполага се минаване през Янчов чал по Кайзеровия, а не през Юрушки чал сигурно.

Перфе е маркировката, няма къде да се изтърве, освен в гъста мъгла тип млечна.
Няма да ти се направи проблем за палаткуването на Рибни и Грънчар, ама за всеки случай я опъвай по-далече - не се знае паркаджиите каде ще са. Дано е зелена. На Кирилова - никъв проблем.
Мисля няма действащи овчарници в тоя район - манастирските големи стада отдавна ги няма. Сега далаверата на манастира е друга.

Пет Юли 24, 2015 12:34 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
heidentum

Спортен комплекс Белмекен-Софана-покрай Дяволски връх и от там по пътя който идва откъм Заврачица
Пет Юли 24, 2015 1:05 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ormusus

Местожителство: София

Здравейте, и аз мисля в средата на септември да направя сходен трек, а именно 1- с.Костенец-х. Белмекен 2- х.Белмекен - през Каменити чал-Янчов чал- до х.Грънчар 3- х.Грънчар-х. Рибни езера и от там два варианта или през х.Малъовица и прибиране на другия ден или през Езерата и Паничище прибиране. Та имам следното питане, някой знаели денивелацията и километрите на отделните тракове и дали по пътя има преминаване на каменопади и кончета/ че ще съм с жената а последния път когато се качихме на Камен дел от з.Кикиш нагоре по апокрифната пътека ми скъса нервите/? А също и къде има вода по маршрута?

Вто Авг 25, 2015 6:38 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

ormusus написа:
Здравейте, и аз мисля в средата на септември да направя сходен трек, а именно 1- с.Костенец-х. Белмекен 2- х.Белмекен - през Каменити чал-Янчов чал- до х.Грънчар 3- х.Грънчар-х. Рибни езера и от там два варианта или през х.Малъовица и прибиране на другия ден или през Езерата и Паничище прибиране. Та имам следното питане, някой знаели денивелацията и километрите на отделните тракове и дали по пътя има преминаване на каменопади и кончета/ че ще съм с жената а последния път когато се качихме на Камен дел от з.Кикиш нагоре по апокрифната пътека ми скъса нервите/? А също и къде има вода по маршрута?
1. Водата. Няма проблемен дълъг участък. /Зависи и по колко пиете нормално при преход/.

Теренно - релефни проблеми.
2-ри ден. Подсичането на в.Сиври чал от север и запад и в.Каменити чал от север. Ако се запъне момата - прати я по въжето на Сиври чал Laughing Демек по зимната колова маркировка там.
Пътеката е тясна, камениста на места. Минава се без проблем по-внимателно. Каменопади. Аз не съм бил свидетел на такива нито по Пирин, нито по Рила.
3-ти ден. Около в.Вапата има едни леееки конченца, омешани с клекчета, ама те по-скоро понита. Внимателно преминаване.
Подсичането на в.Канарата от изток, североизток - виж 2-ри ден.
4-ти ден. Ако минете през з.Страшното езеро към х.Мальовица. Има едно отровно подсичане на в.Попова капа /настоящата с изместен топоним, автентичен в.Прекорец/ от север. Има въже, отдавна поставено, малко неудобно.
Освен ако нашата колежка любителка не се е справила с предизвикателството да го смени. Smile Та само в този участък е по-деликатно преминаването.

Към Мечит-Говедарци никакъв проблем никъде.

За Мальовица - Езерата Паничище. Преди Друшлявишки връх /Додов/ има едни скалички по палави. По-внимателно там. И се запасете там преди Мальовица с повечко вода, че се минава билно.

Та това за сега от мен

пп - цъкай ТУКА за района след х.Белмекен и разглеждай с приближение нататък маршрута.

Вто Авг 25, 2015 7:01 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ormusus

Местожителство: София

Ристо Туристо написа:
ormusus написа:
1. Водата. Няма проблемен дълъг участък. /Зависи и по колко пиете нормално при преход/.

Теренно - релефни проблеми.
2-ри ден. Подсичането на в.Сиври чал от север и запад и в.Каменити чал от север. Ако се запъне момата - прати я по въжето на Сиври чал Laughing Демек по зимната колова маркировка там.
Пътеката е тясна, камениста на места. Минава се без проблем по-внимателно. Каменопади. Аз не съм бил свидетел на такива нито по Пирин, нито по Рила.
3-ти ден. Около в.Вапата има едни леееки конченца, омешани с клекчета, ама те по-скоро понита. Внимателно преминаване.
Подсичането на в.Канарата от изток, североизток - виж 2-ри ден.
4-ти ден. Ако минете през з.Страшното езеро към х.Мальовица. Има едно отровно подсичане на в.Попова капа /настоящата с изместен топоним, автентичен в.Прекорец/ от север. Има въже, отдавна поставено, малко неудобно.
Освен ако нашата колежка любителка не се е справила с предизвикателството да го смени. Smile Та само в този участък е по-деликатно преминаването.

Към Мечит-Говедарци никакъв проблем никъде.

За Мальовица - Езерата Паничище. Преди Друшлявишки връх /Додов/ има едни скалички по палави. По-внимателно там. И се запасете там преди Мальовица с повечко вода, че се минава билно.

Та това за сега от мен

пп - цъкай ТУКА за района след х.Белмекен и разглеждай с приближение нататък маршрута.

Благодаря ти много за информацията, но май ще пътувам сам, защото зора ще е голям и има риск да се стигне до развод, докато я бутам да минава, а може да се стигне и до летален край при повече изразходени нерви!

Вто Авг 25, 2015 7:34 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.