ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Липсваща маркировка - х. Ехо - Христо Даново
Иди на страница Предишна  1, 2

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
Липсваща маркировка - х. Ехо - Христо Даново
Автор Съобщение
НИКОЛАЙ Т.

Местожителство: РУСЕ

Мнение Отговорете с цитат
От Ушите към Хайдушка песен не се губи,но е по-нарядко и трябва да се внимава повечко. Very Happy
Чет Юли 09, 2015 2:50 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
EXIIIT

Местожителство: Плевен

отУшите надолу към х.Хайдушка песен си има маркировка пък и пътеката е ясно различима доста ясно.
Чет Юли 09, 2015 3:37 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vladofff

Dimo Kolev написа:
Тези малоумници от НПЦБ трябва да ги измете някой най-накрая. Там няма управия. Като им писах дайте да помогнем с маркировката какво направиха. Дадоха двете магистрали над х.Плевен, щото там минават най-вече хора и да не ги плюят. За другите нищо. Всеки ден някой се оплаква за нещо в този Балкан. А колко хора казаха, че са им писали за разни проблеми и няма отговор даже. Трябва да се подходи към тях по друг начин. Поне да не им е скучно. Ама нямам време в момента.

Доколкото съм чувал от по-запознати, в парковите управи се "назначават" "подходящи" хора, които да не "създават проблеми" при краденето на "едни пари". От време на време може да се получат и гафове/имаше един особено неподходящ, Тома Белев, му казваха, но и него му намериха цаката и го шитнаха скоропостижно/. Сега, за да не ме обвинят в набеждаване, ще опитам да посоча един малък пример, какво е "направила" "управата" и ЗАЩО СЧИТАМ, че по отношение на маркирането, всеки който има горе-долу добри познания и умения как се правят маркировки, трябва да се счита за свободен и да прави каквото е решил, особено ако е със свои средства и не зависи от разни надзорници и финансирания. Имам доста данни, че нещата, правени по инициатива на парка се претупват, но някои маркировки са и доказано не на място, вредни и опасни/подочух нещо за една пътека северно от билото между Плевен и Амбарица, не съм ходил да проверя, но потърпевши се оплакаха от открито малоумно направени марки и даже жалони/. И тъй като темата ми е за жалоните, нека видим какво е сторила парковата управа в района на Росоватец:

Кадърът красноречиво говори какво е направено, но нека да дадем и малко пояснения.
Произведението на архитектурата су намира между Росоватец и седлото с Малък Кадемлия. Там има стари жалони, но някой е решил да ги сгъсти, уж защото са на голямо разстояние и в промеждутъците са нацвъкали още. Та вървя си и виждам един нов кол, който е наклонен, гледам, основата е нестабилна, побутвам го, аха да ми падне на главата. Огледах го и видях, че накой велик стратег на строителното изкуство е отлял блокчето директно върху трАвата, без да копне малко поне до каменна основа/за сведение там тревата ведно с почвата е не повече от 5-10 см /. Позачудих се, но отминах, казах си, може да е единичен пропуск. Само, че по нататък/следващия дублиран/ цъфна пак така, на третия вече извадих апарата и снимах...Та това е горното творение. Явно някой много е бързал да усвои едни пари, и е претупал работата. През зимата, под напора на скрежа, конструкцията не е издържала и се е кандилната нанякъде. Съвестни туристи са вдигнали кола, но очевидно са не са го "наместили" на старото му място и така сега имаме свидетелство за поредното ново безобразие. А старото строително "каре" стои там и предателски опровергава отчета за прилежно свършената работа.
В обобщение - тъй като отдавна смятам, че когато "властта", в случая управата, прави нещата по цигански, особено по отношение подновяване/възстановяване на стари маркировки, всеки трябва да се счита свободен да право неща, които намери за добри, без да се съобразавя с търтеите от дирекцията, които така или иначе само пречат. Стига да го прави по Робин-Хутовски, т.е. анонимно, всички ще му бъдат благодарни, но и управата надали ще си направи труда да пречи/ще ги мързи и да идат да проверят/. Виж, ако някой иска да се покрие със слава, и им прати известие какво е свършил, щат не щат, ще идат на проверка, ще го глобят и даже се унищожат направеното - нямало как иначе, законът ги задължавал...Така, че Димо, според мен няма пречки да се поправят марките по старите пътеки, във всички случаи ще го направим по-добре от парковите паразити, стига информация за делото да не достигне до ушите им.
Пон Юли 13, 2015 9:24 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
EXIIIT

На 13.07 бях на х.Ехо..................разочарован съм имах друго мнение за хижарите ама съвсем друго.....нещо става там.Да отбележа от Вежен към Ехо на три места по КЗМ имаше сбъркани табели в смисъл съвсем наопъки. две от тях успях да ги завъртя ама третата остана така в грешната посока / х. Ехо на запад/, а тя е на най- възловото място на разклон отдолу идва пътека незнам откъде/ мисля , че е от клисура ама не съм сигурен/ казах и на хижаря да вземе ключе 10 и да иде да я завърти че някой в мъглата ще се овъртоли, той ми отговори че не е негова работа.
Пон Юли 20, 2015 11:17 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Pagane

Местожителство: София

Мнение ; Отговорете с цитат
EXIIIT написа:
На 13.07 бях на х.Ехо..................разочарован съм имах друго мнение за хижарите ама съвсем друго.....нещо става там.Да отбележа от Вежен към Ехо на три места по КЗМ имаше сбъркани табели в смисъл съвсем наопъки. две от тях успях да ги завъртя ама третата остана така в грешната посока / х. Ехо на запад/, а тя е на най- възловото място на разклон отдолу идва пътека незнам откъде/ мисля , че е от клисура ама не съм сигурен/ казах и на хижаря да вземе ключе 10 и да иде да я завърти че някой в мъглата ще се овъртоли, той ми отговори че не е негова работа.
Преди 3 години бях на Ехо и не съм очарована от
тогавашните хижари , ако са същите сега ? Относно слизането Ехо - Христо Даново и ние на кръстопътя опъвахме карта и размишлявахме , надолу карахме по пътека ( без марка ) къде по усмотрение .
А от Розино синята марка ни подведе на форумната среща , но не стигнахме до Ехо да проверим има ли я до края , объркването е голямо , или с ГПС или с група Smile , сами туристки не е препоръчително .
Вто Юли 21, 2015 12:10 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
packo packov

Местожителство: 144 м денивелация под и на 580 м или 10 мин от Витоша 100

Кольо, сигурен ли си? Иван и Галя не са ми приятели, но откак смениха Венци и Мишо добре посрещат и изпращат. Малко са дръпнати. Ама се пак не сме гаджета. Като е пълно ми се извиняват. Винаги оставям бележка и 5 лв за пейката в столовата и като Кобрата... Продължаваме напред. Wink

Вто Юли 21, 2015 12:33 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
EXIIIT

Пацко,ходил съм 5-6 пъти на хижата и отношението е било повече от прекрасно...но нямаше други хора. Сега е натоварено минават групи ние заварихме 36 човека и вечерта чакаха нови групи. Тръгвайки от х.Вежен понеже знаехме че има групи един от нас / аз / избързах напред за да запазя храна, че след 30 човека нали се сещаш какво ще остане. И от там се почна неможе да си платя 6 супи и да ми ги заделят трябвало да нахранят първо гтрупата представяш ли си0, че и ние сме група бре макар и малка сплотена от 6 простака. това как да е. Питам за баня неможело да се къпя да съм чакал другите 5 ?????????? Викам ми те са на два часа отзад.... това е положението . Айде и това преглътнах. Дойдоха 36 човека нахраниха ги заминаха останахме си само ние влизаме да се къпем първо жените... излизат те с един чифт прашки в ръка изпрани хижарката почва да вика многовода били изхарчили за един чифт конци....как да е
Спим ставам аз суутринта питам нещо за ядене има ли Иван казва има останала супа боб и зеленчуци каквото решите. ОК ще ядем супа стават останалите почваме да стягаме да поемаме отиваме да си поряъчаме храна и шах: ОТГОВОР на ХИЖАР: Кухнята днес няма да работи пуснал съм жената да почива че много и дойдоха хората тази седмица..............като преди час каза че има останали супи за закуска......тръгнахме си без да хапваме и това как да е. Черешката на тортата. Попитах Иван ще слиза ли днес долу да зарежда каза ДА и му поръчах да купи една малка торта / всеки ден каза че слиза с конете да зарежда/ Тошко от Шумен като мине от там, по плана му се пада Рожденният ден точно на Ехо да го зарадвам. Познай дали е качил торта Тошко понеже знаеше че ще има торта и го е питал ОТГВОР как да я крпя тази торта ще стане на пача........ ама ми взе 20 лева. Според мен като почнат да им минават много хора и да се хранят , спят и ползват всички услиги на хижата им идва в повече и немогат нещо да се организират.....хем искат да вземат на хората парите хем ако може някак си така да минат тънко без много зареждане и разходи ама такова животно нема....Иначе зимата като съм се качвал и като не са виждали човек от 20-30 дена са съвсем различни, абе имах друго мнение за тях може би защото съм ходил само зимата.Ай весел и усмихнат ден на всички дано е било нещо моментно това отношение - надявам се.
Вто Юли 21, 2015 10:05 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
packo packov

Местожителство: 144 м денивелация под и на 580 м или 10 мин от Витоша 100

Прав си, Никец, кат се смеси хижарството с бизнеса и сичко отива по дяволите... Много известна стана Ехо и съм се зарекъл в почивни дни никога повече.

Вто Юли 21, 2015 1:21 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
didogen

Местожителство: kleta majka balgariq

Ники три пъти съм бил на тази хижа, айде четири и винаги отношението е било такова. Ама не се паля, ако не е финалът на стоте не бих стъпил там.
Не се изразих много правилно. На такива места не им обръщам много внимание, живял съм при много по-мизерни условия и отношения м/у хората. Но никога не бих отишъл на такова място целенасочено. Не става дума само за хижи.

Вто Юли 21, 2015 8:59 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dar4o

Mariana1000 написа:
Question dar4o, на коя карта сте гледали жълтата маркировка, на тази на Домино ли?

Все пак има една жълта марка, макар и единствена, там където пътеката се разделя с тази за Розино. Което ме кара да мисля, че е имало намерение да се направи, но не е ясно поради каква причина това не е станало. Защото стари марки няма, колкото и да са се изличили, все е щяло да остане нещо, но нямаше, а не е като да не сме търсили и да нямаме умения да откриваме такива.
Знам че не могат хижарите да насмогнат с всичко, но по принцип имат ангажимент с маркировката. За съжаление в някои случаи дори не знаят какво трябва да се оправи, щом са твърдели, че маркировка има. Иначе разстоянието, което трябва да се маркира не е много, един ден работа и кутия и половина боя. Освен това не е в границите на НП Централен Балкан и разрешение от тях не трябва. Само два три пъти внимателно четене на правилника за маркировката и внимание, че страшно трудно се изличават грешно поставени марки... Old

Off Topic Един GPS е равен на 100 кутии боя Laughing

на картата, която е окачена в столовата на х Козя Стена, даже питахме и хижаря - каза има маркировка SmileСнимах я с фотоапарата и после по нея се ориентирахме. Беше си нанесена жълта линия до Христо Даново.
ПП Ако някой ме светне как се прикача снимка тук, ще покажа за какво иде реч
Сря Юли 22, 2015 11:19 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.