stefan_iliev38 написа:
Алексйо написа:
Поради лошите прогнози и нашата група решихме да се държим из "ниска Рила". Тръгнахме от вили Костенец по червената маркировка към Венетица. Позагубихме се няколко пъти, но все пак стигнахме. Хижарите ни настаниха, оставиха ни ключовете и си тръгнаха. Много мили хора! След кратка почивка на хижата, планът ни бе да хванем зелената марка към Ибър, но няма и следа от нея. Стигнахме "Ечемиците", табелка има, но пътека и маркировка, не.
ПП: Всички сайтове с прогнози се изложиха. Не капна дори капка дъжд.
Извод: Маркировката трябва да се подновява! Особено зелената!
П.П. Не сте търсили дъжда, иначе щяхте да го намерите.
П.П.П. Мислехме и ние (аз, Mariana1000, Лари и останалите двама с нас) да отидем на хижа "Венетица" и да обединим двете групи на КПДМ, но след залез на Ястребец и слизане по Мусаленската пътека до 23 часа вече ни беше почти невъзможно да стигнем до "Венетица".
Жалко, че не сте успяли. Вечерта бе приказна.
Todor написа:
Алексйо написа:
Поради лошите прогнози и нашата група решихме да се държим из "ниска Рила". Тръгнахме от вили Костенец по червената маркировка към Венетица. Позагубихме се няколко пъти, но все пак стигнахме. Хижарите ни настаниха, оставиха ни ключовете и си тръгнаха. Много мили хора! След кратка почивка на хижата, планът ни бе да хванем зелената марка към Ибър, но няма и следа от нея. Стигнахме "Ечемиците", табелка има, но пътека и маркировка, не.
ПП: Всички сайтове с прогнози се изложиха. Не капна дори капка дъжд.
През 2011г. се качвахме по тази пътека - нормално се следваше. Тогава нямахме GPS и се справяхме с картата на Домино (всъщност до преди няколко редакции мисля, че пътеката я нямаше в бгмаунтайнс). Проблем беше по-скоро това, че беше затрупана на места от натрошени дървета. После в клека също не се ходи лесно с големи раници, защото е просичан отдавна. Много мухи има през юни, ама много! Тежък е прехода или на мен ми се увидя, защото тръгнахме в 9-9,30ч. от Долна баня с бивачни раници - към 17-18ч. бяхме до езерото под върха.
И да - хижарите на Венетица бяха много любезни. Въпреки, че само минавахме ни почерпиха с топли бухтички
И аз четох, че се минава отвреме на време от туристи и на това разчитах. Но уви! Само високи треви до кръста и сечище. Може би по-нагоре ще се появи отнякъде, но след 20-минутно издирване, ние не можахме да я открием.
Вто Юни 30, 2015 10:35 pm
Лари
Re: Интересна дъга!
dido написа:
dobrifin написа:
Сотиров написа:
А откъде тръгва пътеката, която споменавате? Аз знам само скипътя, който направиха от Маркуджиците през една чешма и долу до двореца.
Мусаленска пътека , около 110-120 м. преди разклона за Ситняково , който е от ляво (има маркировка към него - зелена) , в дясно , до един голям бор , който е белязан тръгва въпросната пътека през Иконостаса към Ястребец . Трудно го открих и аз мястото , откъдето тръгва , но сега вече е ясно
Има и хубави гледки от таз пътечка ...
Сега са сложили добре видима табелка и зелена марка, която показва отклонението вдясно към х. Ястребец (посока качване).
Ето въпросната табела и стрелка със зелена марка...
Вчера ходихме до връх Руен, като на отиване се качихме на връх Църни камък, а на връщане - през връх Шапка.
Нед Юли 05, 2015 5:57 pm
Алекс.Йо
Днес, неделя 05.07. врътнахме кръгчето ЦПШ- х.Мальовица- Страшното езеро- Йончево езеро- ЦПШ. Имаше си доста мъглица, но отвреме на време се показваше и слънце.
Нед Юли 05, 2015 10:22 pm
НИКОЛАЙ Т.
Миджур-Ком,интересен ,но не много лесен маршрут.
Пон Юли 06, 2015 8:24 am
pl27
В събота 04.07 направихме:
София - ЦПШ - Йончево езеро - Поповокапски превал - Лопушки връх - Мечитите - Говедарци - София
За съжаление всички прогнози за хубаво време се оказаха неверни. От езерото до Малък Мечит бяхме непрекъснато в мъгла, а между двата Мечита ни валя доста дъжд.
Пон Юли 06, 2015 1:42 pm
ivailo.hr
Осоговска планина - х. Осогово - Бег бунар - вр. Руен - ГКПП Гюешево
В навалицата на събора и на най-високо разположената гранична пирамида не само в България, ами комай и по цялата външна граница на ЕС.
Намигване към една несбъдната преди двадесетина години хлапашка мечта
Таштепе от юг
Панорама от север на юг към Руен, отляво надясно: Човеко, Човечето, Църни камък, Шапка, Мали руен, Руен (най-високият вдясно, в сянка)
Панорама от север на юг към Руен, но този път на негово място закривайки го е Таштепе.
Пон Юли 06, 2015 10:56 pm
Алекс.Йо
Тръгнахме от Бетоловото през хижа Яворов- връх Албутин- жандармите под върха- Даутов връх- Даутово езеро и отново х. Яворов. Макар и малко изморителен, преходът беше много зареждащ! Времето прекрасно!
Нед Юли 12, 2015 9:01 pm
НИКОЛАЙ Т.
Качвам малко снимки от последното ни ходене.То беше по маршрута Миджур-Ком.Това е една много хубава и интересна част от Стара планина,за жалост обаче рядко посещавана и подценявана от повечето туристи.
Ако някой проявава интерес мога да дам примерен трак и някои пояснения.
Сега са сложили добре видима табелка и зелена марка, която показва отклонението вдясно към х. Ястребец (посока качване).
Ей , имало още добри хора , Бравос
Евала на управата на Нац. парк Рила - чудна алтернатива на Мусаленската пътека са опънали
Опа, за малко да го изпусна това съобщение (че бях в чужбина около месец), пък го чакам от миналата година.
Браво на управата, прочиства, маркира, табелки слага, тракове изпраща към BGMountains. Ще го пробвам още този уикенд.
Още веднъж браво на взелите участие!
Пощъкахме по това рилско било дето не срещаш туристи и релаксът е пълен
Вси Скакавци плюс Мусала и Драганица с Халовитото езеро
и панорамата от тях към съседните им Възела , Маринковица , Погледец и Су чал , с Песокливото и Погледецко езера , на които също обърнахме подобаващо внимание
а бивакът бе с изглед към първенеца , както подобава в случая
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети