ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Къде се мотахте последно?
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 97, 98, 99 ... 199, 200, 201  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Обща дискусия Предишната тема
Следващата тема
Къде се мотахте последно?
Автор Съобщение
Rain

Местожителство: Стара Загора-София

Мнение Отговорете с цитат
@ ИГърбев
Изненада ме.Аз питах тук,във форума колко км са от село Тъжа до х.Тъжа и ми отговориха ,че са 27,5км!?Има го из темите някъде.Същото разстояние е от Хр.Даново до х.Козя стена по пътя ,който ползват хижарите с джипа/не от военното/...

Сря Май 13, 2015 9:52 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Todor

rain написа:
@ ИГърбев
Изненада ме.Аз питах тук,във форума колко км са от село Тъжа до х.Тъжа и ми отговориха ,че са 27,5км!?Има го из темите някъде.Същото разстояние е от Хр.Даново до х.Козя стена по пътя ,който ползват хижарите с джипа/не от военното/...

И аз съм го мерил няколкократно < 20 км. е до началото на с.Тъжа. Румен ми беше казал, че е 25 км., но после се уточнихме, че е от разклона на главния път. Мисля, че разстоянието го дават на някой места 25 км. от гара Тъжа.
Сря Май 13, 2015 10:07 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Rain

Местожителство: Стара Загора-София

@Тодор Разликата в разстоянието е,наверно,поради трите шорткъта.

Сря Май 13, 2015 10:15 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

Местожителство: София

Мисля, че и преди съм го пускал тука, 35,1 км в двете посоки: https://www.strava.com/activities/194596396

От горния край на Тъжа, по пътеката до Русалка (около 4 км) и после по пътя.
Може би, както каза Тодор, ако се мери от по-надолу и следвайки всички извивки на пътя, ще излезе доста над 20 в едната посока.

Последната промяна е направена от igurbev на Сря Май 13, 2015 11:48 am; мнението е било променяно общо 1 път
Сря Май 13, 2015 10:17 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
mislesht

Местожителство: Пловдив

От разклона на шосето(разклона по на изток) ще е със сигурност над 20 км, аз последно го вървях от там, но май си бях изключил ГПС-а, след подножието. Все пак ще проверя, може и да съм го писал.

Сря Май 13, 2015 10:43 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Todor

Верно шорткътите Oops ! Но нещо като 18 - 18,5 ми е в главата. Може да питаме в пътна агенция - те и без това ще асфалтират пътя.... Миналата есен едни юнаци правиха измервания и биеха колчета.
Разликата между моето 18-18,5 и на Иван 17,5 знам от къде идва - аз обикновено се отклонявам на хайдушкото сборище и на др. места за гледки ...
Сря Май 13, 2015 10:55 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Todor

rain написа:
@Тодор Разликата в разстоянието е,наверно,поради трите шорткъта.

Четири Smile

Интересно, че за една нова година мъчих една Самара по пътя.... Едни (да не кажа баби) възрастни жени тръгваха по първия и аз докато го извъртя с колата вече го приключваха - много е къс Smile Следващите 2 и 3 са дълги и 4-я пак е къс
Сря Май 13, 2015 10:59 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ceckoguide

igurbev написа:
ceckoguide написа:
По-кратката разходка беше 50 км, по-дългата 70 км.

Оле, оле! Интересно как ги направихте тези километри. Спомням си предната есен се разхождах от с. Тъжа до х.Тъжа и обратно и се вързаха 35 км, ще рече в едната посока 17,5 или с други думи от Априлци до х. Тъжа е 52,5 км? Предполагам по пътно сте правили лъчове до Ботев, Кадемлията?

Нещо не схванах, от Априлци до х.Тъжа са 12-13 км, от там до с.Тъжа са още около 22-3 км и става от Априлци до с.Тъжа около 35км, и още толкова ето ги 70 Smile http://www.sports-tracker.com/workout/ceckoguide/554f88c8e4b065a9a9de4493 това е следата на по-кратката - 50 км разходка.А именно от Априлци до х.Русалка и обратно.

edit:От х.Русалка до с.Тъжа са 10-12 км.

Сря Май 13, 2015 10:38 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
igurbev

ceckoguide написа:
А именно от Априлци до х.Русалка и обратно.

Тази малка подробност беше пропуснал да споменеш. От Русалка до тъжа са 10-на км по пътя обаче (зависи докъде се мери) иначе е 4, както писах. А и не загрях, че сте с били с колелета.
Чет Май 14, 2015 6:06 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Лари

На 2.05.2015 г. по източна Стара Планина в търсене на левурда или див чесън... Wink

По Гергьовден из планината Голо Бърдо към резерват "Острица"...

На 9.05.2015 г. към Бовска Скакля в търсене на пръски водопадни... Smile

Съб Май 16, 2015 7:17 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Гунди

Местожителство: Стара Загора

на 14.05.преход-Карлово-х.Равнец-вр.Кочмара-Петолъчката-х.Левски(по лятната,но внимателно-имаше две големи петна сняг и се наложи позаобикаляне)-Карлово.Спокойно темпо-11часа.Получи се добър преход!Времето-разкошно,а гледката от масива Равнец към алпийците и първенеца-фантастични!Миналата година не улучих време(мъгла,дъжд,вятър,а беше юни месец),но сега получих голяма компенсация от Шефа! Very Happy

Съб Май 16, 2015 7:34 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Mariana1000

Вчера в Стара планина - връх Мургаш от Жерково. Много интересен вариант по идея на бай Йоцкан Smile

Нед Май 17, 2015 12:41 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dobrifin

Местожителство: Рилско

До Мусала , през реки , блата и мноооого киша , снега си отива с бясна скорост , пролетта настъпва с пълна пара .

Нед Май 17, 2015 4:08 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Dimo Kolev

Местожителство: Бургас

Катуните над Енина

Пон Май 25, 2015 1:08 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Whitestar

Местожителство: Велико Търново

Маршрут:
Ден първи - гр.Габрово (кв.Хаджицончев мост) - х.Партизанска песен - х.Мазалат.
Ден втори - х.Мазалат - Пеещи скали - в.Г.Кадемлия - в.М.Кадемлия - в.Безимен - Зли връх - х.Соколна - с.Тъжа.

Стоя си в неделя, около девет сутринта, на в.Голям Кадемлия, беля си една ябълка при заслона и си мисля. Мисля си за земното претегляне, за тежестта на багажа си, за това как Архимед научил търговците да претеглят слона. Гледам на юг, отхапвам парче ябълка. М-м да-а и времето е чудесно. Копринено-прозрачни, продълговати облаци, като орлови нокти тук там браздят синевата. Ставам, намествам раницата и тръгвам, на пук на всички, които по-една или друга причина не ги хваща кантара.

Снимките: https://plus.google.com/111406724198802896435/posts/P9qrb2XqTxK
Пон Май 25, 2015 9:09 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Обща дискусия Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 97, 98, 99 ... 199, 200, 201  Следваща
Страница 98 от 201

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.