Регистриран на: 03 Юли 2013 Мнения: 653 Местожителство: Стара Загора-София
@ ИГърбев
Изненада ме.Аз питах тук,във форума колко км са от село Тъжа до х.Тъжа и ми отговориха ,че са 27,5км!?Има го из темите някъде.Същото разстояние е от Хр.Даново до х.Козя стена по пътя ,който ползват хижарите с джипа/не от военното/...
@ ИГърбев
Изненада ме.Аз питах тук,във форума колко км са от село Тъжа до х.Тъжа и ми отговориха ,че са 27,5км!?Има го из темите някъде.Същото разстояние е от Хр.Даново до х.Козя стена по пътя ,който ползват хижарите с джипа/не от военното/...
И аз съм го мерил няколкократно < 20 км. е до началото на с.Тъжа. Румен ми беше казал, че е 25 км., но после се уточнихме, че е от разклона на главния път. Мисля, че разстоянието го дават на някой места 25 км. от гара Тъжа.
Сря Май 13, 2015 10:07 am
Rain
Регистриран на: 03 Юли 2013 Мнения: 653 Местожителство: Стара Загора-София
@Тодор Разликата в разстоянието е,наверно,поради трите шорткъта.
От горния край на Тъжа, по пътеката до Русалка (около 4 км) и после по пътя.
Може би, както каза Тодор, ако се мери от по-надолу и следвайки всички извивки на пътя, ще излезе доста над 20 в едната посока.
Последната промяна е направена от igurbev на Сря Май 13, 2015 11:48 am; мнението е било променяно общо 1 път
От разклона на шосето(разклона по на изток) ще е със сигурност над 20 км, аз последно го вървях от там, но май си бях изключил ГПС-а, след подножието. Все пак ще проверя, може и да съм го писал.
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето.
Сря Май 13, 2015 10:43 am
Todor
Верно шорткътите ! Но нещо като 18 - 18,5 ми е в главата. Може да питаме в пътна агенция - те и без това ще асфалтират пътя.... Миналата есен едни юнаци правиха измервания и биеха колчета.
Разликата между моето 18-18,5 и на Иван 17,5 знам от къде идва - аз обикновено се отклонявам на хайдушкото сборище и на др. места за гледки ...
Сря Май 13, 2015 10:55 am
Todor
rain написа:
@Тодор Разликата в разстоянието е,наверно,поради трите шорткъта.
Четири
Интересно, че за една нова година мъчих една Самара по пътя.... Едни (да не кажа баби) възрастни жени тръгваха по първия и аз докато го извъртя с колата вече го приключваха - много е къс Следващите 2 и 3 са дълги и 4-я пак е къс
Сря Май 13, 2015 10:59 am
ceckoguide
igurbev написа:
ceckoguide написа:
По-кратката разходка беше 50 км, по-дългата 70 км.
Оле, оле! Интересно как ги направихте тези километри. Спомням си предната есен се разхождах от с. Тъжа до х.Тъжа и обратно и се вързаха 35 км, ще рече в едната посока 17,5 или с други думи от Априлци до х. Тъжа е 52,5 км? Предполагам по пътно сте правили лъчове до Ботев, Кадемлията?
Нещо не схванах, от Априлци до х.Тъжа са 12-13 км, от там до с.Тъжа са още около 22-3 км и става от Априлци до с.Тъжа около 35км, и още толкова ето ги 70 http://www.sports-tracker.com/workout/ceckoguide/554f88c8e4b065a9a9de4493 това е следата на по-кратката - 50 км разходка.А именно от Априлци до х.Русалка и обратно.
edit:От х.Русалка до с.Тъжа са 10-12 км.
_________________ Човек дори и добре да катери, се жени!
Сря Май 13, 2015 10:38 pm
igurbev
ceckoguide написа:
А именно от Априлци до х.Русалка и обратно.
Тази малка подробност беше пропуснал да споменеш. От Русалка до тъжа са 10-на км по пътя обаче (зависи докъде се мери) иначе е 4, както писах. А и не загрях, че сте с били с колелета.
Чет Май 14, 2015 6:06 am
Лари
На 2.05.2015 г. по източна Стара Планина в търсене на левурда или див чесън...
По Гергьовден из планината Голо Бърдо към резерват "Острица"...
На 9.05.2015 г. към Бовска Скакля в търсене на пръски водопадни...
Регистриран на: 07 Юни 2012 Мнения: 300 Местожителство: Стара Загора
на 14.05.преход-Карлово-х.Равнец-вр.Кочмара-Петолъчката-х.Левски(по лятната,но внимателно-имаше две големи петна сняг и се наложи позаобикаляне)-Карлово.Спокойно темпо-11часа.Получи се добър преход!Времето-разкошно,а гледката от масива Равнец към алпийците и първенеца-фантастични!Миналата година не улучих време(мъгла,дъжд,вятър,а беше юни месец),но сега получих голяма компенсация от Шефа!
Регистриран на: 19 Ное 2013 Мнения: 523 Местожителство: Велико Търново
Маршрут:
Ден първи - гр.Габрово (кв.Хаджицончев мост) - х.Партизанска песен - х.Мазалат.
Ден втори - х.Мазалат - Пеещи скали - в.Г.Кадемлия - в.М.Кадемлия - в.Безимен - Зли връх - х.Соколна - с.Тъжа.
Стоя си в неделя, около девет сутринта, на в.Голям Кадемлия, беля си една ябълка при заслона и си мисля. Мисля си за земното претегляне, за тежестта на багажа си, за това как Архимед научил търговците да претеглят слона. Гледам на юг, отхапвам парче ябълка. М-м да-а и времето е чудесно. Копринено-прозрачни, продълговати облаци, като орлови нокти тук там браздят синевата. Ставам, намествам раницата и тръгвам, на пук на всички, които по-една или друга причина не ги хваща кантара.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети