Ясно. Аз не бях копирал файловете в правилната папка и съм гледал просто стария вариант.
Между другото на 62s с ОФРМ картата този слой не изглеждаше добре, сенките правеха картата много трудно четима, но имаше опция да се изключи от самото устройство. Иначе на компютъра изгледа е интересен
Чет Мар 19, 2015 6:21 pm
toc
Регистриран на: 09 Юни 2013 Мнения: 76 Местожителство: Велико Търново
Много странно..., при мен не се визуализира картата в 3D режим в BaseCamp - стои си плоска... Някаква идея каква може да е причината?
.TDB файла също трябва да бъде копиран, освен .IMG-тата.
Ако става дума за този файл - BGMountains_CYR.TDB - има си го в папката, в който се инсталира картата.
Да, за него става дума -- той също трябва да бъде подменен от файла със същото име в архива. Ако това вече е сторено и проблема все пак съществува, тогава се сещам още за следните неща:
1) BaseCamp по подразбиране инсталира два различни shortcut-а за стартиране на програмата:
-- BaseCamp (2D only)
-- BaseCamp
Първия се различава от втория по наличието на опцията /Disable3D. Уверете се че ползвате втория shortcut без тази опция.
2) В BaseCamp изберете View --> Map Views --> 3D Map (същото е достъпно с Ctrl+3 или иконата с вид на кубче в Toolbar-a).
Пет Мар 20, 2015 4:23 pm
netman220
vedrin написа:
2) Тримерен изглед на картата в BaseCamp с височина на гледната точка между 20 и 85 градуса над хоризонта:
Пробвайте да измените гледната точка. Ако гледате картата перпендикулярно отгоре, тя ще се вижда така все едно е двумерна.
Пет Мар 20, 2015 4:26 pm
toc
vedrin написа:
toc написа:
dido написа:
Ако става дума за този файл - BGMountains_CYR.TDB - има си го в папката, в който се инсталира картата.
Да, за него става дума -- той също трябва да бъде подменен от файла със същото име в архива. Ако това вече е сторено и проблема все пак съществува, тогава се сещам още за следните неща:
1) BaseCamp по подразбиране инсталира два различни shortcut-а за стартиране на програмата:
-- BaseCamp (2D only)
-- BaseCamp
Първия се различава от втория по наличието на опцията /Disable3D. Уверете се че ползвате втория shortcut без тази опция.
2) В BaseCamp изберете View --> Map Views --> 3D Map (същото е достъпно с Ctrl+3 или иконата с вид на кубче в Toolbar-a).
Ползвам варианта без Only 2D, иначе нямаше да имам опция за 3D /BaseCamp-а е последната версия 4.4.6/
Променил съм и ъгъла на картата - не я гледам отгоре:
Пет Мар 20, 2015 5:04 pm
dido
Дай, моля, CMD-листинг на инсталационната папка на картата (отваряш CMD, отиваш в папката на BGMmountains, пишеш dir > dir.txt, отваряш новосъздадения файл dir.txt и копираш съдържанието тук).
_________________ Бутам след осмата бира
Пет Мар 20, 2015 5:17 pm
toc
vedrin написа:
toc написа:
dido написа:
.
Какво ще рече, че файла също трябва да бъде подменен - инсталатора не се ли грижи да инсталира всичко нужно?
Инсталацията е на чисто - след деинсталиране на старата версия на картата.
Версията на този tdb файл е от 08.03.2015 год. - т.е. предполагам си е актуалната.
Последната промяна е направена от toc на Пет Мар 20, 2015 5:27 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Пет Мар 20, 2015 5:23 pm
igurbev
toc написа:
...
Започвам да подозирам, че изобщо не говориш за демо версията, аз релийзнатата. Ти копира ли файловете, както беше казано?
Пет Мар 20, 2015 5:26 pm
dido
igurbev написа:
toc написа:
...
Започвам да подозирам, че изобщо не говориш за демо версията, аз релийзнатата. Ти копира ли файловете, както беше казано?
Точно това е проблема. Файловете в листинга са оригинала от версията.
Инсталаторът не играе тук. От линка на Ведрин просто копираш всички модифицирани файлове (IMG и TDB) и заменяш тези в текущата ти инсталация.
_________________ Бутам след осмата бира
Пет Мар 20, 2015 5:30 pm
toc
igurbev написа:
toc написа:
...
Добре, че насочи вниманието ми - ползвам си точно официалната рилийз версия, но сега погледнах мненията от предната страница и видях, че става дума за друга експериментална версия
Сега ще опитам с нея.
Благодаря на всички за помощта и се извинявам, че стана малко недоразумение за коя версия става дума
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети