ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
BGMountains - планинарската GPS карта за GARMIN!
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 59, 60, 61  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Литература, карти, GPS ресурси Предишната тема
Следващата тема
BGMountains - планинарската GPS карта за GARMIN!
Автор Съобщение
Щуров

Мнение Отговорете с цитат
През BaseCamp изглежда наистина много добре. Не съм пробвал все още на устройството - Colorado300.
Поздравления!!

Чет Мар 19, 2015 5:33 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

Местожителство: София

Ясно. Аз не бях копирал файловете в правилната папка и съм гледал просто стария вариант.
Между другото на 62s с ОФРМ картата този слой не изглеждаше добре, сенките правеха картата много трудно четима, но имаше опция да се изключи от самото устройство. Иначе на компютъра изгледа е интересен Smile
Чет Мар 19, 2015 6:21 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
toc

Местожителство: Велико Търново

Много странно..., при мен не се визуализира картата в 3D режим в BaseCamp - стои си плоска... Някаква идея каква може да е причината?
Пет Мар 20, 2015 3:36 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vedrin

Местожителство: 1116 m н.в.

toc написа:
Много странно..., при мен не се визуализира картата в 3D режим в BaseCamp - стои си плоска... Някаква идея каква може да е причината?

Не знам дали това би помогнало, но все пак пробвайте да натиснете два пъти Ctrl+G за да се изчисти кеша на BaseCamp.
Пет Мар 20, 2015 4:07 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
dido

.TDB файла също трябва да бъде копиран, освен .IMG-тата.

Пет Мар 20, 2015 4:12 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
toc

vedrin написа:
toc написа:

Не знам дали това би помогнало, но все пак пробвайте да натиснете два пъти Ctrl+G за да се изчисти кеша на BaseCamp.

Няма ефект...
Пет Мар 20, 2015 4:15 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
toc

dido написа:

Ако става дума за този файл - BGMountains_CYR.TDB - има си го в папката, в който се инсталира картата.
Пет Мар 20, 2015 4:17 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vedrin

Местожителство: 1116 m н.в.

toc написа:
dido написа:

Ако става дума за този файл - BGMountains_CYR.TDB - има си го в папката, в който се инсталира картата.

Да, за него става дума -- той също трябва да бъде подменен от файла със същото име в архива. Ако това вече е сторено и проблема все пак съществува, тогава се сещам още за следните неща:

1) BaseCamp по подразбиране инсталира два различни shortcut-а за стартиране на програмата:

-- BaseCamp (2D only)
-- BaseCamp

Първия се различава от втория по наличието на опцията /Disable3D. Уверете се че ползвате втория shortcut без тази опция.

2) В BaseCamp изберете View --> Map Views --> 3D Map (същото е достъпно с Ctrl+3 или иконата с вид на кубче в Toolbar-a).
Пет Мар 20, 2015 4:23 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
netman220

vedrin написа:
2) Тримерен изглед на картата в BaseCamp с височина на гледната точка между 20 и 85 градуса над хоризонта:

Пробвайте да измените гледната точка. Ако гледате картата перпендикулярно отгоре, тя ще се вижда така все едно е двумерна.
Пет Мар 20, 2015 4:26 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
toc

vedrin написа:
toc написа:
dido написа:

Да, за него става дума -- той също трябва да бъде подменен от файла със същото име в архива. Ако това вече е сторено и проблема все пак съществува, тогава се сещам още за следните неща:

1) BaseCamp по подразбиране инсталира два различни shortcut-а за стартиране на програмата:

-- BaseCamp (2D only)
-- BaseCamp

Първия се различава от втория по наличието на опцията /Disable3D. Уверете се че ползвате втория shortcut без тази опция.

2) В BaseCamp изберете View --> Map Views --> 3D Map (същото е достъпно с Ctrl+3 или иконата с вид на кубче в Toolbar-a).

Ползвам варианта без Only 2D, иначе нямаше да имам опция за 3D Smile /BaseCamp-а е последната версия 4.4.6/
Променил съм и ъгъла на картата - не я гледам отгоре:

Пет Мар 20, 2015 5:04 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

Дай, моля, CMD-листинг на инсталационната папка на картата (отваряш CMD, отиваш в папката на BGMmountains, пишеш dir > dir.txt, отваряш новосъздадения файл dir.txt и копираш съдържанието тук).

Пет Мар 20, 2015 5:17 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
toc

vedrin написа:
toc написа:
dido написа:

.

Какво ще рече, че файла също трябва да бъде подменен - инсталатора не се ли грижи да инсталира всичко нужно?
Инсталацията е на чисто - след деинсталиране на старата версия на картата.
Версията на този tdb файл е от 08.03.2015 год. - т.е. предполагам си е актуалната.

Ето файловете в папката: http://dox.bg/files/dw?a=30316c4ef6

Последната промяна е направена от toc на Пет Мар 20, 2015 5:27 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Пет Мар 20, 2015 5:23 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

Местожителство: София

toc написа:
...

Започвам да подозирам, че изобщо не говориш за демо версията, аз релийзнатата. Smile Ти копира ли файловете, както беше казано?
Пет Мар 20, 2015 5:26 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
dido

igurbev написа:
toc написа:
...

Започвам да подозирам, че изобщо не говориш за демо версията, аз релийзнатата. Smile Ти копира ли файловете, както беше казано?

Точно това е проблема. Файловете в листинга са оригинала от версията.
Инсталаторът не играе тук. От линка на Ведрин просто копираш всички модифицирани файлове (IMG и TDB) и заменяш тези в текущата ти инсталация.

Пет Мар 20, 2015 5:30 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
toc

igurbev написа:
toc написа:
...

Добре, че насочи вниманието ми - ползвам си точно официалната рилийз версия, но сега погледнах мненията от предната страница и видях, че става дума за друга експериментална версия Smile
Сега ще опитам с нея.

Благодаря на всички за помощта и се извинявам, че стана малко недоразумение за коя версия става дума Smile
Пет Мар 20, 2015 5:31 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Литература, карти, GPS ресурси Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 59, 60, 61  Следваща
Страница 27 от 61

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.