ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Връх Каменица

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
Връх Каменица
Автор Съобщение
igort

Мнение Връх Каменица Отговорете с цитат
Здравейте.

В края на месеца планирам да отидем на Каменица.
Ме интересува дали пътят до хижата Яне Сандански се почиства от сняг и дали се минава с лека кола.
На Каменица до сега не съм бил, но съм изкачвал Вихрен (Джамджиеви скали) и Полежан през зимата, па всяка информация е добре дошла (знам, че има зимна маркировка от хижа Каменица (Беговица) до Беговишки Превал).

Поздрави от Македония
Чет Фев 19, 2015 9:19 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vedrin

Местожителство: 1116 m н.в.

Мнение Re: Връх Каменица Отговорете с цитат
igort написа:
Ме интересува дали пътят до хижата Яне Сандански се почиства от сняг и дали се минава с лека кола.

Пътят се поддържа отворен през зимата за леки коли. Снегът се разчиства и се посипва с пясък при нужда. При голям снеговалеж е добре да се изчака почистването. По пътя има водно-електрически централи, в които се дават дежурства -- хората всеки ден пътуват до тях. В тази част от планината, до х. Яне Сандански, снегът не се задържа продължително време. Пътят е асфалтов и е сравнително скоро ремонтиран. В горната му част е по-тесен и разминаването с насрещно движещите се коли е добре да става с повишено внимание, особено на по-острите завои.
Чет Фев 19, 2015 9:56 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
lubitel

Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
В събота, 14.02.2015 г. се качихме до з. Спано поле. До х. Яне Сандански няма проблеми. От там нагоре е сняг. Първото боксуване беше на моста преди разклона за Мозговишкото водохващане-имаше доста лед на моста. От Туричка черква слизаше автомобил, но докъде е стигнал, не знам. Ние закъсахме два завоя преди водохващането и оставихме колата при къщите. До горе бяха стигнали Лада Нива-та на Сашо, едно Субаро и една Шкода, вероятно 4х4. Междувременно пак валя.
Чет Фев 19, 2015 11:01 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igort

Мнение Отговорете с цитат
Благодаря на всички!
Чет Фев 19, 2015 11:43 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.