В края на месеца планирам да отидем на Каменица.
Ме интересува дали пътят до хижата Яне Сандански се почиства от сняг и дали се минава с лека кола.
На Каменица до сега не съм бил, но съм изкачвал Вихрен (Джамджиеви скали) и Полежан през зимата, па всяка информация е добре дошла (знам, че има зимна маркировка от хижа Каменица (Беговица) до Беговишки Превал).
Ме интересува дали пътят до хижата Яне Сандански се почиства от сняг и дали се минава с лека кола.
Пътят се поддържа отворен през зимата за леки коли. Снегът се разчиства и се посипва с пясък при нужда. При голям снеговалеж е добре да се изчака почистването. По пътя има водно-електрически централи, в които се дават дежурства -- хората всеки ден пътуват до тях. В тази част от планината, до х. Яне Сандански, снегът не се задържа продължително време. Пътят е асфалтов и е сравнително скоро ремонтиран. В горната му част е по-тесен и разминаването с насрещно движещите се коли е добре да става с повишено внимание, особено на по-острите завои.
Чет Фев 19, 2015 9:56 pm
lubitel
В събота, 14.02.2015 г. се качихме до з. Спано поле. До х. Яне Сандански няма проблеми. От там нагоре е сняг. Първото боксуване беше на моста преди разклона за Мозговишкото водохващане-имаше доста лед на моста. От Туричка черква слизаше автомобил, но докъде е стигнал, не знам. Ние закъсахме два завоя преди водохващането и оставихме колата при къщите. До горе бяха стигнали Лада Нива-та на Сашо, едно Субаро и една Шкода, вероятно 4х4. Междувременно пак валя.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети