ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Избор на Раница
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 48, 49, 50 ... 86, 87, 88  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Екипировка, необходими неща Предишната тема
Следващата тема
Избор на Раница
Автор Съобщение
E99

Мнение Отговорете с цитат
Мда, вероятно си прав. Вярно, че разликата в тежестта е нищожна, та сигурно е по-разумно да си взема нещо по-голямо. Благодаря!
Чет Яну 22, 2015 8:21 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
DHG

Местожителство: Кюстендил

Според мене, човек требе да си има няколко раници за различни случаи. И аз мислех, че ще мина с една, ама ей ги вече три, с различен обем и за различна употреба.
Харесъл съм си и една нова, да ми станат четири Rolling Eyes
Чет Яну 22, 2015 8:47 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
DHG

Еми, така може и да звучи тъпо, ама ето: една голяма- 55+, една 30 литрова за колелото (за летни преходи с преспивания), една 20 литрова за колелото за по-малки преходи и сега ми боде очите една 15 литровка на Osprey пак колоездачна Tooth
И те така Laughing
Чет Яну 22, 2015 8:54 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Stanev

Познато чувство, но истината е че с една / две не става особенно ако си и пешак и вело турист. И при мен се събраха 4-5 и сега съм огледал един 22l Simond за градска, голям е гъдел. Laughing

Чет Яну 22, 2015 11:50 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
DHG

Еми аз лично съм вело повече от пешак, ама който кара знае Smile
Пет Яну 23, 2015 8:19 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ieronimus

E99 написа:
Здравейте! Като начинаещ турист по родните планини (няколко еднодневни прехода) се заех да се екипирам за да мога да почна малко по-сериозно да планинарствам. Досега съм ползвал раниците, които съм имал подръка вкъщи, но не са удобни за по-дълъг път, затова се насочих към нещо по-специализирано. Харесал съм си Акт Лайт 40+10 на Deuter, като при проба ми е удобна, но не знам дали литражът й е подходящ за 1 и 2-дневни преходи? На този етап едва ли ще правя по-дълги, та не мисля, че ми трябва повече място, но пък дали да не се насоча към нещо по-малко? Гледах и Оспрей Талон 44, но като че ли Дойтера ми е по-удобен.

Имам такава - Акт Лайт 40+10 на Deuter, перфектна ще ти е за 1-5-7 дневни походи, ако спиш на хижи. Зависи и от багажа, който носиш, естествено.
Но...както казва ZCE... помисли за 50 + 10, разликата в теглото на двата литража раници е минимална, а втората, лично на мен би ми била по-удобна, тъй като често спя на палатка, а 40 + 10 ми идва малка, макар, че ходя с нея. Всъщност, ако сега си купувах раницата, бих взел 50 + 10. Успех в избора.
Пет Яну 23, 2015 11:35 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
diank

Някои може ли да помогне тук. http://forum.bg-turist.com/viewtopic.php?t=8309
Пет Яну 23, 2015 4:05 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Valhala

Местожителство: Пловдив

ZCEZBPM написа:
Valhala написа:

П.С.Алпината 80+15 беше много удобна в магазина(пълна с хартия).После вкъщи сложих щерката, която е 14-15 кг вътре и нещо ме втресе идеята с такава тежест да се кача на Амбарица д.с. Very Happy

Зачудих се докато четох предния ти коментар за какво ти е толкова голяма раница(80+15), ама сега ми стана ясно, че ще носиш децата в нея.Smile

Всъщност - основно защото съм 196 см и на другите по-малки раници, които пробвах, кръстните колани ми идваха горе долу под ребрата
И Тракера 55+ , който ползвах досега ме мъчеше много по преходите
А пък от твоите писания съм чел много добри неща за големите Ташевки, та така Smile
Пет Яну 23, 2015 7:35 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
petarpstone

Местожителство: Провадия

Valhala написа:
ZCEZBPM написа:
Valhala написа:

П.С.Алпината 80+15 беше много удобна в магазина(пълна с хартия).После вкъщи сложих щерката, която е 14-15 кг вътре и нещо ме втресе идеята с такава тежест да се кача на Амбарица д.с. Very Happy

Зачудих се докато четох предния ти коментар за какво ти е толкова голяма раница(80+15), ама сега ми стана ясно, че ще носиш децата в нея.Smile

Всъщност - основно защото съм 196 см и на другите по-малки раници, които пробвах, кръстните колани ми идваха горе долу под ребрата
И Тракера 55+ , който ползвах досега ме мъчеше много по преходите
А пък от твоите писания съм чел много добри неща за големите Ташевки, та така Smile

Повече от 10 години ходих с такава раница (модела от кордура). Ползвах я при всякакви условия из нашите планини, а ходи и до други континенти Very Happy. Товарил съм я зверски и никога не е имало проблем.

Пет Яну 23, 2015 8:11 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
E99

Цитат:
Имам такава - Акт Лайт 40+10 на Deuter, перфектна ще ти е за 1-5-7 дневни походи, ако спиш на хижи. Зависи и от багажа, който носиш, естествено.
Но...както казва ZCE... помисли за 50 + 10, разликата в теглото на двата литража раници е минимална, а втората, лично на мен би ми била по-удобна, тъй като често спя на палатка, а 40 + 10 ми идва малка, макар, че ходя с нея. Всъщност, ако сега си купувах раницата, бих взел 50 + 10. Успех в избора.

Мерси, ще пробвам и малко по-големи, та ще реша Smile Като цяло засега не се виждам на дълги преходи, но знае ли човек.
Пет Яну 23, 2015 11:10 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
n3Tk0

Мнение Лятна раница Отговорете с цитат
Здравейте, за лятото обмислям покупка на нова раница. Ще я ползвам основно за 2-3 дневни преходи и когато съм с колелото. Съответно ми се иска да бъде с нещо на което да закачам раницата, спрял съм се на 2 модела, който са в ценовия диапазон който ме устройва. Единия модел е Trimm Raptor 2, а другата е ТАШЕВ Eiger 40, новия модел. Ценово са 130 за Trimm и 170 за Ташев. Според вас, на коя да заложа?
Нед Фев 15, 2015 3:03 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
DHG

И аз бях пред същата дилема и си реших проблема с Deuter Transalpine 30. Перфектна вело раница за 2-3 и повече дневни приключения с колело. Събира спален чувал и палатка и един куп други неща. Тия другите дето си ги показал няма да са ти удобни за колело, поне аз не бих карал с тях 2-3 дена.
Друг бюджетен вариант, но също ползван от много е pinguin vector 35 - http://www.insportline.bg/6783/%D0%A0%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0-pinguin-vector-35/black-grey

Аз също щях да си взема такава, ако не ми беше изпаднала оферта за Deuter Transalpine.
Пон Фев 16, 2015 10:49 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
n3Tk0

Предните 2 лета ги минах с една лидълска, която се водеше 34 литра, и на моменти ми беше малка. Иначе имам един Simond Alpinism 22, който е перфектен за една/две нощувка/и в хижа. Просто ми трябва нещо по-голямо и от Lidl-а. И затова съм се спрял на тези. Deuter в момента не мога да си позволя. Като цяло за раница за колело ми трябва да имам удобно място за закачане на каската и приличен джоб за инструментите, да са подръка. Simond няма такива екстри, но тя е ежедневна раница.
Пон Фев 16, 2015 11:42 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

http://www.decathlon.bg/ranitsa-forclaz-40-air-id_8243262.html
Обаче са високи и при каране ще ти опира главата в горната част на раницата. Но мерене на място му е майката - върху колело, с каска и пълна раница.
За това е по-добре да си вземеш вело раница. За съжаление те са до 32литра при Дойтер и до 35 при Фауде.
Всяка каска може да бъде захваната за туристическа раница.

Последната промяна е направена от Ристо Туристо на Пон Фев 16, 2015 11:55 am; мнението е било променяно общо 1 път
Пон Фев 16, 2015 11:52 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
DHG

Пробвай пингвина или виж това:http://tashev.bg/shop/product_info.php?idarticles=25
Пон Фев 16, 2015 11:55 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Екипировка, необходими неща Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 48, 49, 50 ... 86, 87, 88  Следваща
Страница 49 от 88

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.