Мда, вероятно си прав. Вярно, че разликата в тежестта е нищожна, та сигурно е по-разумно да си взема нещо по-голямо. Благодаря!
Чет Яну 22, 2015 8:21 pm
DHG
Според мене, човек требе да си има няколко раници за различни случаи. И аз мислех, че ще мина с една, ама ей ги вече три, с различен обем и за различна употреба.
Харесъл съм си и една нова, да ми станат четири
Чет Яну 22, 2015 8:47 pm
DHG
Еми, така може и да звучи тъпо, ама ето: една голяма- 55+, една 30 литрова за колелото (за летни преходи с преспивания), една 20 литрова за колелото за по-малки преходи и сега ми боде очите една 15 литровка на Osprey пак колоездачна
И те така
Чет Яну 22, 2015 8:54 pm
Stanev
Познато чувство, но истината е че с една / две не става особенно ако си и пешак и вело турист. И при мен се събраха 4-5 и сега съм огледал един 22l Simond за градска, голям е гъдел.
_________________ "...Some people have systemathic approach on nothing..."
Чет Яну 22, 2015 11:50 pm
DHG
Еми аз лично съм вело повече от пешак, ама който кара знае
Пет Яну 23, 2015 8:19 am
ieronimus
E99 написа:
Здравейте! Като начинаещ турист по родните планини (няколко еднодневни прехода) се заех да се екипирам за да мога да почна малко по-сериозно да планинарствам. Досега съм ползвал раниците, които съм имал подръка вкъщи, но не са удобни за по-дълъг път, затова се насочих към нещо по-специализирано. Харесал съм си Акт Лайт 40+10 на Deuter, като при проба ми е удобна, но не знам дали литражът й е подходящ за 1 и 2-дневни преходи? На този етап едва ли ще правя по-дълги, та не мисля, че ми трябва повече място, но пък дали да не се насоча към нещо по-малко? Гледах и Оспрей Талон 44, но като че ли Дойтера ми е по-удобен.
Имам такава - Акт Лайт 40+10 на Deuter, перфектна ще ти е за 1-5-7 дневни походи, ако спиш на хижи. Зависи и от багажа, който носиш, естествено.
Но...както казва ZCE... помисли за 50 + 10, разликата в теглото на двата литража раници е минимална, а втората, лично на мен би ми била по-удобна, тъй като често спя на палатка, а 40 + 10 ми идва малка, макар, че ходя с нея. Всъщност, ако сега си купувах раницата, бих взел 50 + 10. Успех в избора.
П.С.Алпината 80+15 беше много удобна в магазина(пълна с хартия).После вкъщи сложих щерката, която е 14-15 кг вътре и нещо ме втресе идеята с такава тежест да се кача на Амбарица д.с.
Зачудих се докато четох предния ти коментар за какво ти е толкова голяма раница(80+15), ама сега ми стана ясно, че ще носиш децата в нея.
Всъщност - основно защото съм 196 см и на другите по-малки раници, които пробвах, кръстните колани ми идваха горе долу под ребрата
И Тракера 55+ , който ползвах досега ме мъчеше много по преходите
А пък от твоите писания съм чел много добри неща за големите Ташевки, та така
П.С.Алпината 80+15 беше много удобна в магазина(пълна с хартия).После вкъщи сложих щерката, която е 14-15 кг вътре и нещо ме втресе идеята с такава тежест да се кача на Амбарица д.с.
Зачудих се докато четох предния ти коментар за какво ти е толкова голяма раница(80+15), ама сега ми стана ясно, че ще носиш децата в нея.
Всъщност - основно защото съм 196 см и на другите по-малки раници, които пробвах, кръстните колани ми идваха горе долу под ребрата
И Тракера 55+ , който ползвах досега ме мъчеше много по преходите
А пък от твоите писания съм чел много добри неща за големите Ташевки, та така
Повече от 10 години ходих с такава раница (модела от кордура). Ползвах я при всякакви условия из нашите планини, а ходи и до други континенти . Товарил съм я зверски и никога не е имало проблем.
Имам такава - Акт Лайт 40+10 на Deuter, перфектна ще ти е за 1-5-7 дневни походи, ако спиш на хижи. Зависи и от багажа, който носиш, естествено.
Но...както казва ZCE... помисли за 50 + 10, разликата в теглото на двата литража раници е минимална, а втората, лично на мен би ми била по-удобна, тъй като често спя на палатка, а 40 + 10 ми идва малка, макар, че ходя с нея. Всъщност, ако сега си купувах раницата, бих взел 50 + 10. Успех в избора.
Мерси, ще пробвам и малко по-големи, та ще реша Като цяло засега не се виждам на дълги преходи, но знае ли човек.
Пет Яну 23, 2015 11:10 pm
n3Tk0
Лятна раница
Здравейте, за лятото обмислям покупка на нова раница. Ще я ползвам основно за 2-3 дневни преходи и когато съм с колелото. Съответно ми се иска да бъде с нещо на което да закачам раницата, спрял съм се на 2 модела, който са в ценовия диапазон който ме устройва. Единия модел е Trimm Raptor 2, а другата е ТАШЕВ Eiger 40, новия модел. Ценово са 130 за Trimm и 170 за Ташев. Според вас, на коя да заложа?
Нед Фев 15, 2015 3:03 pm
DHG
И аз бях пред същата дилема и си реших проблема с Deuter Transalpine 30. Перфектна вело раница за 2-3 и повече дневни приключения с колело. Събира спален чувал и палатка и един куп други неща. Тия другите дето си ги показал няма да са ти удобни за колело, поне аз не бих карал с тях 2-3 дена.
Друг бюджетен вариант, но също ползван от много е pinguin vector 35 - http://www.insportline.bg/6783/%D0%A0%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0-pinguin-vector-35/black-grey
Аз също щях да си взема такава, ако не ми беше изпаднала оферта за Deuter Transalpine.
Пон Фев 16, 2015 10:49 am
n3Tk0
Предните 2 лета ги минах с една лидълска, която се водеше 34 литра, и на моменти ми беше малка. Иначе имам един Simond Alpinism 22, който е перфектен за една/две нощувка/и в хижа. Просто ми трябва нещо по-голямо и от Lidl-а. И затова съм се спрял на тези. Deuter в момента не мога да си позволя. Като цяло за раница за колело ми трябва да имам удобно място за закачане на каската и приличен джоб за инструментите, да са подръка. Simond няма такива екстри, но тя е ежедневна раница.
http://www.decathlon.bg/ranitsa-forclaz-40-air-id_8243262.html
Обаче са високи и при каране ще ти опира главата в горната част на раницата. Но мерене на място му е майката - върху колело, с каска и пълна раница.
За това е по-добре да си вземеш вело раница. За съжаление те са до 32литра при Дойтер и до 35 при Фауде.
Всяка каска може да бъде захваната за туристическа раница.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети