Има пътеки водещи до Боровец , ако не се бъркам дори има 2 варианта. От хотел Бистрица и този за който mom4i спомена през Лаго , краен вариант по пътя , за 2 часа сме в Боровец. Да наистина нещо като страст е и силно желание , и има доста Самоковци които са го правили , искам и аз да съм от тези.
Минаване през Боровец не е непременно нужно. Маршрута, за който Ристе спомена по-горе, през Смилица, Иванов камък, Арамийски кладенец, Алеко и Мусала го има в BGMountains и е с дължина 19.5км (от края на Самоков). Би било интересно наистина да се слезе от другаде, например през Малка Мусала, Иречек, Дено, Шатъра, Боровец и след това може би по долината на Малка и Голяма Луковица (още около 24 км до изходната точка). Лятно време е постижимо със спортен дух и здраво тяло. Зиме е друга бира, но може би също не невъзможно.
http://www.marathon.bg/index_files/Page316.htm за сега това изкопчих , мисля че Добри беше споменал за нещо подобно. За традиционното качване , явно трябва да се говори с някой , който го е правил
Дам , точно за това ставаше дума
Интересна информация - 2 ч. и 38 м. времето на победителя , 58-годишен човек го е взел за 3 ч. и 16 м. и 15-годишно момче от Самоков за 3.40 ч.
Интересно е и трасето , което са дали с ГПС-трак , въобще полезни неща по темата .
Сря Ное 12, 2014 11:40 pm
Antoon
Ристо Туристо написа:
Мартине, по-добре и интересно ще е да качиш Мусала по един маршрут и да слезеш от там по друг
Ако искаш ще ти направя трак от Самоков през Арамийски кладенец.
А от догодина /живи и здрави/ ще има и още едно разнообразие
Ристо метна бомбата и сега мълчи. Нагнетява съспенс. А ние ще се чудим до догодина какво ли ще е това...
За толкова години самоковски жител, така и не го направих, а иначе е блазнещо - да излезеш от вкъщи и да качиш Мусала пеш... Ама пустата спирка е толкова близко, а рейсовете толкова редовни едно време
Що пък да не го направим съботата или неделята? Не го дават времето много лошо. Добра тренировка е...
Ама да знаете, че ще ходя бързо
Чет Ное 13, 2014 12:52 pm
Marthin
mom4i написа:
Чупене на крака е най-вече, каква традиция...
За толкова години самоковски жител, така и не го направих, а иначе е блазнещо - да излезеш от вкъщи и да качиш Мусала пеш... Ама пустата спирка е толкова близко, а рейсовете толкова редовни едно време
Що пък да не го направим съботата или неделята? Не го дават времето много лошо. Добра тренировка е...
Ама да знаете, че ще ходя бързо
Аз съм съгласен , но съм ограничен във времето. Може да го направим така: Събота да тръгнем от Самоков към 14.30 и да спим на хижата , на другия ден качваме върха и се прибираме. Лошото е, че в неделя трябва да 16.30 най-късно да съм се прибрал.
Чет Ное 13, 2014 1:44 pm
mom4i
О не, не смятам да спя из планината, еле пък на хижа Мусала
Ако го правя евентуално мероприятието, еднодневно ще е...
Чет Ное 13, 2014 2:44 pm
Marthin
vedrin написа:
Минаване през Боровец не е непременно нужно. Маршрута, за който Ристе спомена по-горе, през Смилица, Иванов камък, Арамийски кладенец, Алеко и Мусала го има в BGMountains и е с дължина 19.5км (от края на Самоков). Би било интересно наистина да се слезе от другаде, например през Малка Мусала, Иречек, Дено, Шатъра, Боровец и след това може би по долината на Малка и Голяма Луковица (още около 24 км до изходната точка). Лятно време е постижимо със спортен дух и здраво тяло. Зиме е друга бира, но може би също не невъзможно.
Този маршрут ми допадна , аз мислех от Мусала да слезнем през Заврачица , но това ще стане с преспиване на Грънчар да кажем
Чет Ное 13, 2014 6:28 pm
Marthin
mom4i написа:
О не, не смятам да спя из планината, еле пък на хижа Мусала
Ако го правя евентуално мероприятието, еднодневно ще е...
Може би след 2 седмици ? Сега точно събота и неделя съм зает. Главата ми пуши вече , като не съм ходил 2 поредни седмици в планината...
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2
Страница 2 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети