|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
vedrin
Регистриран на: 25 Авг 2010 Мнения: 5879 Местожителство: 1116 m н.в. |
|
|
|
 |
 |
Има пътеки водещи до Боровец , ако не се бъркам дори има 2 варианта. От хотел Бистрица и този за който mom4i спомена през Лаго , краен вариант по пътя , за 2 часа сме в Боровец. Да наистина нещо като страст е и силно желание , и има доста Самоковци които са го правили , искам и аз да съм от тези. |
Минаване през Боровец не е непременно нужно. Маршрута, за който Ристе спомена по-горе, през Смилица, Иванов камък, Арамийски кладенец, Алеко и Мусала го има в BGMountains и е с дължина 19.5км (от края на Самоков). Би било интересно наистина да се слезе от другаде, например през Малка Мусала, Иречек, Дено, Шатъра, Боровец и след това може би по долината на Малка и Голяма Луковица (още около 24 км до изходната точка). Лятно време е постижимо със спортен дух и здраво тяло. Зиме е друга бира, но може би също не невъзможно.

|
|
|
Сря Ное 12, 2014 11:19 pm |
|
 |
dobrifin
|
|
|
Дам , точно за това ставаше дума
Интересна информация - 2 ч. и 38 м. времето на победителя , 58-годишен човек го е взел за 3 ч. и 16 м. и 15-годишно момче от Самоков за 3.40 ч.
Интересно е и трасето , което са дали с ГПС-трак , въобще полезни неща по темата .
|
|
|
Сря Ное 12, 2014 11:40 pm |
|
 |
Antoon
|
|
|
|
 |
 |
Мартине, по-добре и интересно ще е да качиш Мусала по един маршрут и да слезеш от там по друг
Ако искаш ще ти направя трак от Самоков през Арамийски кладенец.
А от догодина /живи и здрави/ ще има и още едно разнообразие  |
Ристо метна бомбата и сега мълчи. Нагнетява съспенс. А ние ще се чудим до догодина какво ли ще е това...
|
|
|
Чет Ное 13, 2014 11:50 am |
|
 |
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4325 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
|
 |
 |
...
Ристо метна бомбата и сега мълчи. Нагнетява съспенс. А ние ще се чудим до догодина какво ли ще е това... |
Глей са - който чете внимателно по форума ще се досети. Еле па ти.
Па и нема нужда от публичност - дискомфортно е у Бг.

_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки |
|
|
Чет Ное 13, 2014 12:06 pm |
|
 |
dobrifin
|
|
|
Е сега ще стане ясно кой следи внимателно форума 
|
|
|
Чет Ное 13, 2014 12:40 pm |
|
 |
mom4i
|
|
|
|
Чупене на крака е най-вече, каква традиция...
За толкова години самоковски жител, така и не го направих, а иначе е блазнещо - да излезеш от вкъщи и да качиш Мусала пеш... Ама пустата спирка е толкова близко, а рейсовете толкова редовни едно време
Що пък да не го направим съботата или неделята? Не го дават времето много лошо. Добра тренировка е...
Ама да знаете, че ще ходя бързо 
|
|
|
Чет Ное 13, 2014 12:52 pm |
|
 |
Marthin
|
|
|
|
 |
 |
Чупене на крака е най-вече, каква традиция...
За толкова години самоковски жител, така и не го направих, а иначе е блазнещо - да излезеш от вкъщи и да качиш Мусала пеш... Ама пустата спирка е толкова близко, а рейсовете толкова редовни едно време
Що пък да не го направим съботата или неделята? Не го дават времето много лошо. Добра тренировка е...
Ама да знаете, че ще ходя бързо  |
Аз съм съгласен , но съм ограничен във времето. Може да го направим така: Събота да тръгнем от Самоков към 14.30 и да спим на хижата , на другия ден качваме върха и се прибираме. Лошото е, че в неделя трябва да 16.30 най-късно да съм се прибрал.
|
|
|
Чет Ное 13, 2014 1:44 pm |
|
 |
mom4i
|
|
|
|
О не, не смятам да спя из планината, еле пък на хижа Мусала
Ако го правя евентуално мероприятието, еднодневно ще е...
|
|
|
Чет Ное 13, 2014 2:44 pm |
|
 |
Marthin
|
|
|
|
 |
 |
Минаване през Боровец не е непременно нужно. Маршрута, за който Ристе спомена по-горе, през Смилица, Иванов камък, Арамийски кладенец, Алеко и Мусала го има в BGMountains и е с дължина 19.5км (от края на Самоков). Би било интересно наистина да се слезе от другаде, например през Малка Мусала, Иречек, Дено, Шатъра, Боровец и след това може би по долината на Малка и Голяма Луковица (още около 24 км до изходната точка). Лятно време е постижимо със спортен дух и здраво тяло. Зиме е друга бира, но може би също не невъзможно. |
Този маршрут ми допадна , аз мислех от Мусала да слезнем през Заврачица , но това ще стане с преспиване на Грънчар да кажем
|
|
|
Чет Ное 13, 2014 6:28 pm |
|
 |
Marthin
|
|
|
|
 |
 |
О не, не смятам да спя из планината, еле пък на хижа Мусала
Ако го правя евентуално мероприятието, еднодневно ще е... |
Може би след 2 седмици ? Сега точно събота и неделя съм зает. Главата ми пуши вече , като не съм ходил 2 поредни седмици в планината...
|
|
|
Чет Ное 13, 2014 6:29 pm |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|