Здравейте , бихте ли ми предложили интересен маршрут за 1 ден. Понеже времето ни притиска , а много ми се иска просто да съм в планината. Отправна точка районите на Самоков , Говедарци , Мальовица . Благодаря !!!
Съб Сеп 27, 2014 12:09 am
Stanev
Варианти имате страшно много, зависи какво искате да видите, как сте подготвени, колко ви се ходи и т.н.
На прима виста се сещам - ЦПШ Мальовица - х.Мальовица - з. Страшно езеро / Страшно езеро - Йончево езеро - ЦПШ. Нещо от сорта, целодневно и със стегнато темпо.
_________________ "...Some people have systemathic approach on nothing..."
Съб Сеп 27, 2014 12:51 am
tortomanin
Не си написал къде сте ходили вече, нито с каква подготовка сте.
От ЦПШ най-често хората качват Мальовица през хижата и Еленино езеро. За десерт може да се отбиете до Еленин връх.
От Втора тераса, дето са паметниците, може да завиете наляво към БАК и да се качите на Ловница.
Можете да отидете надясно до Мальово поле и Ушите.
Горе вече трябва да има сняг, така че да стане трудничко за неподготвени. Дори само гледката на Петлите при сняг си заслужава, а Втора тераса се качва лесно.
От Боровец, освен на Мусала без затруднения, пак от Ястребец може да идете на Дено. Няма стръмни участъци, удобно е при сняг. От бирария Марица по Каскадния път се ходи до Черната скала. 19 километра са до хижата, Маричини езера са още по-горе.
Предполагам, че искате да направите еднодневка утре, днес още вали. Защо не помислите за Белмекен? Върховете са по-добродушни, високо е, има за гледане.
Ако беше написал откъде си, можеше да предложим още нещо.
Съб Сеп 27, 2014 8:53 am
Marthin
От Самоков сме , подготовката мисля че ни е на доста добро ниво . Аз в главата имам много места , които искам да посетя и маршрути , но просто много на бързо се решихме заради лошото време , а човека с когото ще ходя има работа след 4 часа и за това реших да попитам. Благодаря ви , и аз си мислех да отидем до БАК , или страшното и Йончево езеро.
Съб Сеп 27, 2014 10:46 am
Вардаров
Не е за вярване,че някой от Самоков пише във форум за маршрут в Рила и то точно за района на Говедарци и Мальовица!Все пак избягвай района на Мусала,че там снега е около 40 см,на места с преспи доста повече!
Съб Сеп 27, 2014 7:07 pm
Marthin
Решихме Мусала да е , пък до където стигнем. Аз с маршрутите съм запознат , и от Мальовица и Говедарци , Мусала и района. Просто поисках мнение , както казах времето ни притиска.
Съб Сеп 27, 2014 7:18 pm
Вардаров
dobrifin в момента е горе,не са успели да мръднат от хижата нагоре,от Велчово мосте започвала киша и кал,а на хижата е сняг и преспи!Утре като напече нагоре-ще е киша до колене навсякъде
От Самоков сме , подготовката мисля че ни е на доста добро ниво . Аз в главата имам много места , които искам да посетя и маршрути , но просто много на бързо се решихме заради лошото време , а човека с когото ще ходя има работа след 4 часа и за това реших да попитам. Благодаря ви , и аз си мислех да отидем до БАК , или страшното и Йончево езеро.
О, още един градски.
Браво - самоковския туризъм е във възход
Вардаров написа:
dobrifin в момента е горе,не са успели да мръднат от хижата нагоре,от Велчово мосте започвала киша и кал,а на хижата е сняг и преспи!Утре като напече нагоре-ще е киша до колене навсякъде
Към Заврачица е същото.
Сняг и киша от х.Заврачица /~25 санта, с навевки 40 и повече на места снощи/, мъгла над 24 часа; на х.Марица по-малко - топи го усилено.
Да поздравим Marthin , който днес се качи на върха , макар и в много сняг - "Има ли воля , има и път "
Така беше към хижата
нагоре Marthin може да сподели
Нед Сеп 28, 2014 7:12 pm
Вардаров
И по мальовишко е зле положението.... купените и Мальовиците дори през зимата на са толкова бели
Нед Сеп 28, 2014 8:09 pm
horseman
От събота 27.09
_________________ I want that star, I want it now
I want it all and I don't care how
Careful what you wish
Careful what you say
Careful what you wish, you may regret it
Careful what you wish, you just might get it
Пон Сеп 29, 2014 8:06 pm
Marthin
В момента нямам възможност да кача снимки , но мисля че всеки има представа колко е снежната покривка. Беше не леко начинание , но си струваше , и благодарение на Добри бяхме подготвени.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети