ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Еднодневен маршрут в Рила

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
Еднодневен маршрут в Рила
Автор Съобщение
Marthin

Мнение Еднодневен маршрут в Рила Отговорете с цитат
Здравейте , бихте ли ми предложили интересен маршрут за 1 ден. Понеже времето ни притиска , а много ми се иска просто да съм в планината. Отправна точка районите на Самоков , Говедарци , Мальовица . Благодаря !!!
Съб Сеп 27, 2014 12:09 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Stanev

Мнение Отговорете с цитат
Варианти имате страшно много, зависи какво искате да видите, как сте подготвени, колко ви се ходи и т.н.

На прима виста се сещам - ЦПШ Мальовица - х.Мальовица - з. Страшно езеро / Страшно езеро - Йончево езеро - ЦПШ. Нещо от сорта, целодневно и със стегнато темпо.

Съб Сеп 27, 2014 12:51 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tortomanin

Местожителство: Хасково

Не си написал къде сте ходили вече, нито с каква подготовка сте.
От ЦПШ най-често хората качват Мальовица през хижата и Еленино езеро. За десерт може да се отбиете до Еленин връх.
От Втора тераса, дето са паметниците, може да завиете наляво към БАК и да се качите на Ловница.
Можете да отидете надясно до Мальово поле и Ушите.
Горе вече трябва да има сняг, така че да стане трудничко за неподготвени. Дори само гледката на Петлите при сняг си заслужава, а Втора тераса се качва лесно.
От Боровец, освен на Мусала без затруднения, пак от Ястребец може да идете на Дено. Няма стръмни участъци, удобно е при сняг. От бирария Марица по Каскадния път се ходи до Черната скала. 19 километра са до хижата, Маричини езера са още по-горе.
Предполагам, че искате да направите еднодневка утре, днес още вали. Защо не помислите за Белмекен? Върховете са по-добродушни, високо е, има за гледане.
Ако беше написал откъде си, можеше да предложим още нещо.
Съб Сеп 27, 2014 8:53 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Marthin

От Самоков сме , подготовката мисля че ни е на доста добро ниво . Аз в главата имам много места , които искам да посетя и маршрути , но просто много на бързо се решихме заради лошото време , а човека с когото ще ходя има работа след 4 часа и за това реших да попитам. Благодаря ви , и аз си мислех да отидем до БАК , или страшното и Йончево езеро.
Съб Сеп 27, 2014 10:46 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Вардаров

Не е за вярване,че някой от Самоков пише във форум за маршрут в Рила и то точно за района на Говедарци и Мальовица!Все пак избягвай района на Мусала,че там снега е около 40 см,на места с преспи доста повече!
Съб Сеп 27, 2014 7:07 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Marthin

Решихме Мусала да е , пък до където стигнем. Аз с маршрутите съм запознат , и от Мальовица и Говедарци , Мусала и района. Просто поисках мнение , както казах времето ни притиска.
Съб Сеп 27, 2014 7:18 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Вардаров

dobrifin в момента е горе,не са успели да мръднат от хижата нагоре,от Велчово мосте започвала киша и кал,а на хижата е сняг и преспи!Утре като напече нагоре-ще е киша до колене навсякъде Smile
Съб Сеп 27, 2014 7:55 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

Marthin написа:
От Самоков сме , подготовката мисля че ни е на доста добро ниво . Аз в главата имам много места , които искам да посетя и маршрути , но просто много на бързо се решихме заради лошото време , а човека с когото ще ходя има работа след 4 часа и за това реших да попитам. Благодаря ви , и аз си мислех да отидем до БАК , или страшното и Йончево езеро.

О, още един градски.
Браво - самоковския туризъм е във възход

Вардаров написа:
dobrifin в момента е горе,не са успели да мръднат от хижата нагоре,от Велчово мосте започвала киша и кал,а на хижата е сняг и преспи!Утре като напече нагоре-ще е киша до колене навсякъде Smile

Към Заврачица е същото.
Сняг и киша от х.Заврачица /~25 санта, с навевки 40 и повече на места снощи/, мъгла над 24 часа; на х.Марица по-малко - топи го усилено.

Нед Сеп 28, 2014 4:24 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dobrifin

Местожителство: Рилско

Да поздравим Marthin , който днес се качи на върха BG , макар и в много сняг - "Има ли воля , има и път "

Така беше към хижата

нагоре Marthin може да сподели Very Happy
Нед Сеп 28, 2014 7:12 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Вардаров

И по мальовишко е зле положението.... купените и Мальовиците дори през зимата на са толкова бели Smile
Нед Сеп 28, 2014 8:09 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
horseman

От събота 27.09 Smile

Careful what you wish
Careful what you say
Careful what you wish, you may regret it
Careful what you wish, you just might get it
Пон Сеп 29, 2014 8:06 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Marthin

В момента нямам възможност да кача снимки , но мисля че всеки има представа колко е снежната покривка. Беше не леко начинание , но си струваше , и благодарение на Добри бяхме подготвени.
Вто Сеп 30, 2014 5:10 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Marthin

Ето обещаните снимки от качването на Мусала, с огромно закъснение за което съжалявам.
https://plus.google.com/u/0/photos/104751262733112734479/albums/6085368952086617393
Пон Ное 24, 2014 11:27 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.