ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Маркировки над Подгумер и Войнеговци

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
Маркировки над Подгумер и Войнеговци
Автор Съобщение
dreamon

Местожителство: София

Мнение Маркировки над Подгумер и Войнеговци Отговорете с цитат
Здравейте,
Често ходя по пътеките в Стара планина, тръгващи от Подгумер, Войнеговци и Локорско, само че засега не съм стигала много далече.
Тук-там има маркировки, в по-голямата си част добри в участъците, в които съм ги вървяла.
Имам един въпрос за една конкретна - има един участък над Подгумер - нещо като кръстопът, в който се засичат червена и синя маркировка.
Синята идва от Подгумер, червената - откъм партизанския паметник над Войнеговци. Червената маркировка продължава навътре в гората на север, но табелите са прекалено изтъркани, за да видя накъде отива. Така че въпросът ми е накъде - Луково, Батулия или може би Бакьово? И понеже където и в Стара планина да видя червена маркировка, се сещам за К-Е - дали случайно не се свързва с К-Е някъде към Буковец?
Иначе в другата си посока червената маркировка мисля, че стигаше до Мургаш през доста перипетии и губене на пътеката.

P.S. Този кръстопът е с координати 42.853727, 23.422902, според Google Maps.
Сря Авг 20, 2014 10:23 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
EXIIIT

Местожителство: Плевен

Мнение Отговорете с цитат
Мариана 1000 и Стефан Илиев са доста запознати с района тях питай Mariana1000
Чет Авг 21, 2014 9:48 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Mariana1000

Не, там точно не съм ходила. Има синя маркировка, по-скоро остатъци от такава към Буковец, сега не се сещам откъде, но е дадена на картите на Картография, не съм си в къщи да погледна.

Чет Авг 21, 2014 10:26 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dreamon

Ахаа, значи синята била до Буковец? Smile Честно казано, за качеството й не мога да кажа много, понеже с мъжа ми вървим все по спомен - той повече, отколкото аз - и маркировките в тези участъци са по-скоро екстра за снимаческите ми опити. Smile Но ми беше интересно и тя, и червената, накъде вървят.
Както споменах, червената в посока изток отива в крайна сметка до Мургаш, но след Локорско към Мургаш е в доста лошо състояние и се губи. Но на север/северозапад беше по-интересното. Щом синята ходи до Буковец..значи може да се направи едно хубаво връзване с К-Е и по двата начина. Smile
Някой път трябва да я мина тази червена маркировка, мога да пусна някакви снимки после.
Всъщност мога да пусна снимки и от пътеките, по които обикновено вървя в района с някаква информация, ако някой ще му е интересно Smile
Чет Авг 21, 2014 9:23 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
EXIIIT

Местожителство: Плевен

Пусни пусни , че и нещичко напиши да се ориентираме.
Пет Авг 22, 2014 8:57 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Mariana1000

dreamon, иска ли питане, пускай всякаква информация и снимки.
Погледнах на картата на Картография - наистина има червена маркировка, от Локорско до х. Мургаш е.
Синята е от Батулия до Огоя и оттам до Разделната вода. Макар че сега синята маркировка от Огоя е до Лескова, а не до Разделната вода и е по пътя до някъде, после където се пресича реката се отделя.
Ще се поровя в моите снимки да видя дали и къде съм снимала синята маркировка. За една марка съм сигурна, че я видях в село Буковец, на един стълб, но на картата там няма такава маркировка Shocked
Другата седмица, като се върна от Балкана ще си потърся в снимките.

П.П. Аз пък очаквам Ринсуинд да се включи, той е познавач на малко известни старопланински пътеки. Smile

Пет Авг 22, 2014 1:51 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
yasenst

Тези райони и маркираните пътеки ги има на една карта "София и околностите". Преди време я имаше в БТС.

Сря Сеп 03, 2014 1:21 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mirosllaw

Червената маркировка на изток минава покрай хижа "Стрелец" над Кремиковци, после през връх Готен и излиза на пътя Бухово-Мургаш. Точно до хижа Стрелец се губи за малко - там някой е направил нова ограда на някакви бунгала и пътеката е останала зад оградата. Продължава се право нагоре в гората (вижда се изровена от мотори пътечка) и не след дълго отново се излиза на маркировката. Преди няколко години минах с колело по този маршрут - от Войнеговци до Мургаш.
Съб Сеп 06, 2014 11:39 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
Петър

Вчера направих преход:гара Реброво-Локорско. Обикновено не се ориентирам по маркировката и имам бегла представа, споделям какво видях. По посоката на движение, червената маркировка се появи някъде след паметника/42 51 48.92 23.25 15.84/, рядко по дървета, на едно място беше мацнато на крайпътна скала. Кръстовището беше описано. Червената маркировка макар и по нарядко я има/условно да я наречем "билна"/Естествено, където трябва да я има, липсва/разклоненията към селата/. Продължава до седловината/42 50 13.59 23 28 36.99/, където се събират&разделят пътищата от&за Локорско. На дясно се появява зелена маркировка, която бързо се изгубва, пътеката по късото ребро е проследима. На ляво към селото по дългото ребро с отклонение към Кремиковци и т.н. има някаква маркировка, вероятно червена, но не съм обърнал внимание. Към Стрелец доколкото си спомням има зелена и синя маркировка. Преди Локорско /42 47 57.94 23 26 53.70/ има маркирано в синьо кратко отклонение към мястото за пикник, от водопада до центъра.

За ориентиране в Googleearth: http://dox.bg/files/dw?a=7e78730cde
Пон Сеп 08, 2014 12:49 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.