Маркировки над Подгумер и Войнеговци
Здравейте,
Често ходя по пътеките в Стара планина, тръгващи от Подгумер, Войнеговци и Локорско, само че засега не съм стигала много далече.
Тук-там има маркировки, в по-голямата си част добри в участъците, в които съм ги вървяла.
Имам един въпрос за една конкретна - има един участък над Подгумер - нещо като кръстопът, в който се засичат червена и синя маркировка.
Синята идва от Подгумер, червената - откъм партизанския паметник над Войнеговци. Червената маркировка продължава навътре в гората на север, но табелите са прекалено изтъркани, за да видя накъде отива. Така че въпросът ми е накъде - Луково, Батулия или може би Бакьово? И понеже където и в Стара планина да видя червена маркировка, се сещам за К-Е - дали случайно не се свързва с К-Е някъде към Буковец?
Иначе в другата си посока червената маркировка мисля, че стигаше до Мургаш през доста перипетии и губене на пътеката.
P.S. Този кръстопът е с координати 42.853727, 23.422902, според Google Maps.
Сря Авг 20, 2014 10:23 pm
EXIIIT
Мариана 1000 и Стефан Илиев са доста запознати с района тях питай Mariana1000
Чет Авг 21, 2014 9:48 am
Mariana1000
Не, там точно не съм ходила. Има синя маркировка, по-скоро остатъци от такава към Буковец, сега не се сещам откъде, но е дадена на картите на Картография, не съм си в къщи да погледна.
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
Чет Авг 21, 2014 10:26 am
dreamon
Ахаа, значи синята била до Буковец? Честно казано, за качеството й не мога да кажа много, понеже с мъжа ми вървим все по спомен - той повече, отколкото аз - и маркировките в тези участъци са по-скоро екстра за снимаческите ми опити. Но ми беше интересно и тя, и червената, накъде вървят.
Както споменах, червената в посока изток отива в крайна сметка до Мургаш, но след Локорско към Мургаш е в доста лошо състояние и се губи. Но на север/северозапад беше по-интересното. Щом синята ходи до Буковец..значи може да се направи едно хубаво връзване с К-Е и по двата начина.
Някой път трябва да я мина тази червена маркировка, мога да пусна някакви снимки после.
Всъщност мога да пусна снимки и от пътеките, по които обикновено вървя в района с някаква информация, ако някой ще му е интересно
Чет Авг 21, 2014 9:23 pm
EXIIIT
Пусни пусни , че и нещичко напиши да се ориентираме.
Пет Авг 22, 2014 8:57 am
Mariana1000
dreamon, иска ли питане, пускай всякаква информация и снимки.
Погледнах на картата на Картография - наистина има червена маркировка, от Локорско до х. Мургаш е.
Синята е от Батулия до Огоя и оттам до Разделната вода. Макар че сега синята маркировка от Огоя е до Лескова, а не до Разделната вода и е по пътя до някъде, после където се пресича реката се отделя.
Ще се поровя в моите снимки да видя дали и къде съм снимала синята маркировка. За една марка съм сигурна, че я видях в село Буковец, на един стълб, но на картата там няма такава маркировка
Другата седмица, като се върна от Балкана ще си потърся в снимките.
П.П. Аз пък очаквам Ринсуинд да се включи, той е познавач на малко известни старопланински пътеки.
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
Пет Авг 22, 2014 1:51 pm
yasenst
Тези райони и маркираните пътеки ги има на една карта "София и околностите". Преди време я имаше в БТС.
_________________ Колкото и бавно да крачиш, ако го правиш само нагоре, все някога ще стигнеш до върха...
Сря Сеп 03, 2014 1:21 pm
mirosllaw
Червената маркировка на изток минава покрай хижа "Стрелец" над Кремиковци, после през връх Готен и излиза на пътя Бухово-Мургаш. Точно до хижа Стрелец се губи за малко - там някой е направил нова ограда на някакви бунгала и пътеката е останала зад оградата. Продължава се право нагоре в гората (вижда се изровена от мотори пътечка) и не след дълго отново се излиза на маркировката. Преди няколко години минах с колело по този маршрут - от Войнеговци до Мургаш.
Съб Сеп 06, 2014 11:39 pm
Петър
Вчера направих преход:гара Реброво-Локорско. Обикновено не се ориентирам по маркировката и имам бегла представа, споделям какво видях. По посоката на движение, червената маркировка се появи някъде след паметника/42 51 48.92 23.25 15.84/, рядко по дървета, на едно място беше мацнато на крайпътна скала. Кръстовището беше описано. Червената маркировка макар и по нарядко я има/условно да я наречем "билна"/Естествено, където трябва да я има, липсва/разклоненията към селата/. Продължава до седловината/42 50 13.59 23 28 36.99/, където се събират&разделят пътищата от&за Локорско. На дясно се появява зелена маркировка, която бързо се изгубва, пътеката по късото ребро е проследима. На ляво към селото по дългото ребро с отклонение към Кремиковци и т.н. има някаква маркировка, вероятно червена, но не съм обърнал внимание. Към Стрелец доколкото си спомням има зелена и синя маркировка. Преди Локорско /42 47 57.94 23 26 53.70/ има маркирано в синьо кратко отклонение към мястото за пикник, от водопада до центъра.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети