|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
mislesht
|
В Рила по жегите |
|
Малко съвпадение, че за тогава бях планирал да ходя в Рила, но се оказали най-горещите дни 13-16 август.
Първи ден - спокойно Боровец - х. Марица. Няма жива душа, люлея се на люлката от скука, чудя се дали не е много мързелашки или трябва да си следвам плановете. Разбира се че трябва. По някое време пристигна "персоналът" с роднини та мина времето. Снимах Кози връх, то друго и не се вижда.
Помотах се и легнах около 20 ч. Това трябва да ми е рекорд за ранно лягане поне от 46-47 години! Сутринта ставане и приготвяне за изстъпления. Разбира се пак снимане на Кози връх, само че сутришно
и хайде в шубрака на Студени рид(благодаря за трака на Ристо). И се започна това: х. Марица - Студени рид - слизане към Темното езеро(водопой и хапване) - направо Иречек - малка Мусала -Трионите - Мусала - Близнаците - Маришки - Манчо - х.Заврачица.
Ето малко снимки от деня:
Кози връх, ествствено, какво да направя - снимам каквото виждам...
Част от Студени рид назад:
Темното езеро:
И Мусала се показа с пътникопотока:
Леденото езеро:
Трионите:
Трионите с Мусала:
Навалица по Трионите:
Докато стигна, почти не останаха хора горе:
Язовир Бели Искър:
Третия ден беше отделен за релакс по маршрута х.Заврачица - х. Белмекен и изпълнен лежерно, с оглед на нещата от предния ден. Време чудесно - слънчево до облачно, вода много и не бързам за никъде, не усещам тежката раница. Ето някои снимки от деня:
Зелено и спокойно:
Мисля, че е Айряндере, но не съм сигурен:
Връх и язовир Белмекен:
И пак вр. Белмекен:
Х.Белмекен и Равничалско езеро:
Отражение от езерото:
И още от езерото:
Последен ден - пак ставам рано, трябва да си ходя. Снимам изгрева и се потапям в росата по гюрлюците надолу, за да изсъхна до Костенец. Ето и снимки от деня:
Изгревът на Равни чал:
И на обратно:
И за да не се прибирам в къщи без водопад, снимам Костенски водопад, докато чакам транспорта за гарата:
И толкова. Всички снимки тук:
http://onedrive.live.com/redir?resid=CC7004160C28AA6E!780&authkey=!AHQqZnL5qglPvAM&ithint=folder%2cjpg
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето. |
|
|
Вто Авг 19, 2014 11:05 am |
 |
 |
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4325 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
Вто Авг 19, 2014 3:15 pm |
|
 |
martin555
|
|
Вто Авг 19, 2014 3:48 pm |
|
 |
Petya
|
|
|
Брях, това втория ден много хард въртележка.
За статистиката - колко се връзва като км., денивелации (+),(-) и през "шубрака" на Студения как е?
|
|
|
Вто Авг 19, 2014 4:11 pm |
|
 |
mislesht
|
|
|
 |
 |
Брях, това втория ден много хард въртележка.
За статистиката - колко се връзва като км., денивелации (+),(-) и през "шубрака" на Студения как е? |
Към 17 км излиза. Иначе GPS-a казва, че съм вървял 2,5-3 часа . Бях на Заврачица в 21 ч. Пита се в задачата, какво съм правил цял ден?
Сериозно, отне ми цял ден с почивки, лежачки и т.н. По Студени рид - без пътека, изкачването е грубо. После подскачане по камънаци с почивки чак до езерото. После изкачване по двете стъпала и стръмния склон по Иречек и от там го знаете всички.
Ето го профила:
 |
 |
Не вярвах, че ще нарушите рахата на козите по Студения рид 4х4, ама ей-на - нарушили сте го. |
Ристо, само 2 хайванчета видях и то далече. Но оводите ме изядоха, голяма гад са!
|
|
Вто Авг 19, 2014 5:53 pm |
 |
 |
Speedy
Регистриран на: 29 Ное 2006 Мнения: 2551 Местожителство: Неврокопъ |
|
|
Вто Авг 19, 2014 9:52 pm |
 |
 |
Пчелата Жужа
|
|
|
|
Ах, как копнея за Студения рид с Тъмното езеро! Радвам се, че ти си бил.
Това лято на нито една снимка не видях божествената рилска иглика. А по горното течение на р. Ибър я имаше много. То и времето и поотмина.
|
|
|
Вто Авг 19, 2014 11:07 pm |
|
 |
mislesht
|
|
|
И аз копнеех за езерото, че от там заредих 1,5 литра вода и изпих на място половин литър, инак щях да бера ядове. После имаше чак на Усмивката, ама много фъшкии отгоре, не бих пил.
|
|
Сря Авг 20, 2014 1:08 pm |
 |
 |
vasil111
Регистриран на: 20 Мар 2008 Мнения: 183 Местожителство: велинград |
|
|
|
аау, езерото под Сиври чал никакво го няма, как така пресъхна, хем дъждове бол
|
|
|
Сря Авг 20, 2014 9:15 pm |
 |
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|