Малко съвпадение, че за тогава бях планирал да ходя в Рила, но се оказали най-горещите дни 13-16 август.
Първи ден - спокойно Боровец - х. Марица. Няма жива душа, люлея се на люлката от скука, чудя се дали не е много мързелашки или трябва да си следвам плановете. Разбира се че трябва. По някое време пристигна "персоналът" с роднини та мина времето. Снимах Кози връх, то друго и не се вижда.
Помотах се и легнах около 20 ч. Това трябва да ми е рекорд за ранно лягане поне от 46-47 години! Сутринта ставане и приготвяне за изстъпления. Разбира се пак снимане на Кози връх, само че сутришно
и хайде в шубрака на Студени рид(благодаря за трака на Ристо). И се започна това: х. Марица - Студени рид - слизане към Темното езеро(водопой и хапване) - направо Иречек - малка Мусала -Трионите - Мусала - Близнаците - Маришки - Манчо - х.Заврачица.
Ето малко снимки от деня:
Кози връх, ествствено, какво да направя - снимам каквото виждам...
Част от Студени рид назад:
Темното езеро:
И Мусала се показа с пътникопотока:
Леденото езеро:
Трионите:
Трионите с Мусала:
Навалица по Трионите:
Докато стигна, почти не останаха хора горе:
Язовир Бели Искър:
Третия ден беше отделен за релакс по маршрута х.Заврачица - х. Белмекен и изпълнен лежерно, с оглед на нещата от предния ден. Време чудесно - слънчево до облачно, вода много и не бързам за никъде, не усещам тежката раница. Ето някои снимки от деня:
Зелено и спокойно:
Мисля, че е Айряндере, но не съм сигурен:
Връх и язовир Белмекен:
И пак вр. Белмекен:
Х.Белмекен и Равничалско езеро:
Отражение от езерото:
И още от езерото:
Последен ден - пак ставам рано, трябва да си ходя. Снимам изгрева и се потапям в росата по гюрлюците надолу, за да изсъхна до Костенец. Ето и снимки от деня:
Изгревът на Равни чал:
И на обратно:
И за да не се прибирам в къщи без водопад, снимам Костенски водопад, докато чакам транспорта за гарата:
Брях, това втория ден много хард въртележка.
За статистиката - колко се връзва като км., денивелации (+),(-) и през "шубрака" на Студения как е?
Към 17 км излиза. Иначе GPS-a казва, че съм вървял 2,5-3 часа . Бях на Заврачица в 21 ч. Пита се в задачата, какво съм правил цял ден?
Сериозно, отне ми цял ден с почивки, лежачки и т.н. По Студени рид - без пътека, изкачването е грубо. После подскачане по камънаци с почивки чак до езерото. После изкачване по двете стъпала и стръмния склон по Иречек и от там го знаете всички.
Ето го профила:
Ристо Туристо написа:
Не вярвах, че ще нарушите рахата на козите по Студения рид 4х4, ама ей-на - нарушили сте го.
Ристо, само 2 хайванчета видях и то далече. Но оводите ме изядоха, голяма гад са!
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето.
Ах, как копнея за Студения рид с Тъмното езеро! Радвам се, че ти си бил.
Това лято на нито една снимка не видях божествената рилска иглика. А по горното течение на р. Ибър я имаше много. То и времето и поотмина.
И аз копнеех за езерото, че от там заредих 1,5 литра вода и изпих на място половин литър, инак щях да бера ядове. После имаше чак на Усмивката, ама много фъшкии отгоре, не бих пил.
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето.
Сря Авг 20, 2014 1:08 pm
vasil111
аау, езерото под Сиври чал никакво го няма, как така пресъхна, хем дъждове бол
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети