ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
В Рила по жегите

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
В Рила по жегите
Автор Съобщение
mislesht

Местожителство: Пловдив

Мнение В Рила по жегите Отговорете с цитат
Малко съвпадение, че за тогава бях планирал да ходя в Рила, но се оказали най-горещите дни 13-16 август.
Първи ден - спокойно Боровец - х. Марица. Няма жива душа, люлея се на люлката от скука, чудя се дали не е много мързелашки или трябва да си следвам плановете. Разбира се че трябва. По някое време пристигна "персоналът" с роднини та мина времето. Снимах Кози връх, то друго и не се вижда.

Помотах се и легнах около 20 ч. Това трябва да ми е рекорд за ранно лягане поне от 46-47 години! Сутринта ставане и приготвяне за изстъпления. Разбира се пак снимане на Кози връх, само че сутришно

и хайде в шубрака на Студени рид(благодаря за трака на Ристо). И се започна това: х. Марица - Студени рид - слизане към Темното езеро(водопой и хапване) - направо Иречек - малка Мусала -Трионите - Мусала - Близнаците - Маришки - Манчо - х.Заврачица.

Ето малко снимки от деня:

Кози връх, ествствено, какво да направя - снимам каквото виждам...

Част от Студени рид назад:

Темното езеро:

И Мусала се показа с пътникопотока:

Леденото езеро:

Трионите:

Трионите с Мусала:

Навалица по Трионите:

Докато стигна, почти не останаха хора горе:

Язовир Бели Искър:

Третия ден беше отделен за релакс по маршрута х.Заврачица - х. Белмекен и изпълнен лежерно, с оглед на нещата от предния ден. Време чудесно - слънчево до облачно, вода много и не бързам за никъде, не усещам тежката раница. Ето някои снимки от деня:

Зелено и спокойно:

Мисля, че е Айряндере, но не съм сигурен:

Връх и язовир Белмекен:

И пак вр. Белмекен:

Х.Белмекен и Равничалско езеро:

Отражение от езерото:

И още от езерото:

Последен ден - пак ставам рано, трябва да си ходя. Снимам изгрева и се потапям в росата по гюрлюците надолу, за да изсъхна до Костенец. Ето и снимки от деня:

Изгревът на Равни чал:

И на обратно:

И за да не се прибирам в къщи без водопад, снимам Костенски водопад, докато чакам транспорта за гарата:

И толкова. Всички снимки тук:

http://onedrive.live.com/redir?resid=CC7004160C28AA6E!780&authkey=!AHQqZnL5qglPvAM&ithint=folder%2cjpg

Вто Авг 19, 2014 11:05 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

Мнение Отговорете с цитат

Не вярвах, че ще нарушите рахата на козите по Студения рид 4х4, ама ей-на - нарушили сте го. Very Happy

Вто Авг 19, 2014 3:15 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
martin555

Местожителство: Русе

Добра разходка си спретнал в хубавото време! Водопадите винаги радват като завършек на билни преходи! Cool

Вто Авг 19, 2014 3:48 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Petya

Местожителство: София

Брях, това втория ден много хард въртележка. ръкопляскания
За статистиката - колко се връзва като км., денивелации (+),(-) и през "шубрака" на Студения как е?
Вто Авг 19, 2014 4:11 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mislesht

Petya написа:
Брях, това втория ден много хард въртележка. ръкопляскания
За статистиката - колко се връзва като км., денивелации (+),(-) и през "шубрака" на Студения как е?

Към 17 км излиза. Иначе GPS-a казва, че съм вървял 2,5-3 часа Think . Бях на Заврачица в 21 ч. Пита се в задачата, какво съм правил цял ден? Very Happy
Сериозно, отне ми цял ден с почивки, лежачки и т.н. По Студени рид - без пътека, изкачването е грубо. После подскачане по камънаци с почивки чак до езерото. После изкачване по двете стъпала и стръмния склон по Иречек и от там го знаете всички. Wink
Ето го профила:

Ристо Туристо написа:
Не вярвах, че ще нарушите рахата на козите по Студения рид 4х4, ама ей-на - нарушили сте го.

Ристо, само 2 хайванчета видях и то далече. Но оводите ме изядоха, голяма гад са!

Вто Авг 19, 2014 5:53 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Speedy

Местожителство: Неврокопъ

Браво! Чудесен преход! Respect

Вто Авг 19, 2014 9:52 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Пчелата Жужа

Ах, как копнея за Студения рид с Тъмното езеро! Радвам се, че ти си бил.
Това лято на нито една снимка не видях божествената рилска иглика. А по горното течение на р. Ибър я имаше много. То и времето и поотмина.
Вто Авг 19, 2014 11:07 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mislesht

И аз копнеех за езерото, че от там заредих 1,5 литра вода и изпих на място половин литър, инак щях да бера ядове. После имаше чак на Усмивката, ама много фъшкии отгоре, не бих пил.

Сря Авг 20, 2014 1:08 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
vasil111

Местожителство: велинград

аау, езерото под Сиври чал никакво го няма, как така пресъхна, хем дъждове бол
Сря Авг 20, 2014 9:15 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.