ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Въпросът за заслон Кончето

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
Въпросът за заслон Кончето
Автор Съобщение
igort

Мнение Въпросът за заслон Кончето Отговорете с цитат
Здравейте!
Планирам преход от хижа Вихрен - Джамджиеви скали (до сега съм ги качил само през зимата) - връх Вихрен - Кутело - Кончета - хижа Яворов - Пирин голф клуб (тук ще ме чака транспорт). Първата вечер искам да спя в заслонот Кончета и ме интересува в какво състояние е? Разбира се, че ще си нося спален чувал.
Благодаря ви,
Поздрави от Македония.

Последната промяна е направена от igort на Пон Авг 18, 2014 3:51 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Пон Авг 18, 2014 1:58 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

Мнение Отговорете с цитат
малък, тесен, уютен, малко клаустрофобичен. Ако е уикенд, гледай да си по-рано, често се пълни. Вътре могат да спят спокойно 8 човека. С малко еквилибристика - 10.
Неспокойно и нагъчкани - сигурно и 15-16-20 може да побере, ама не бих си го причинила.
Има къде да се спи на открито зад заслона, ако е пълен.

Последната промяна е направена от Gamina на Пон Авг 18, 2014 2:17 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Пон Авг 18, 2014 8:37 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
wassilzaza

Понеже и аз планирам да спя там една вечер началото на Септември. Горе долу, колко падат температурите през нощта отвън и в заслона.
Има ли одеала там, понеже нямам спален чувал?
Пон Авг 18, 2014 12:33 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

Има одеала, за температурите едва ли може да ти се отговори. Зависи от конкретната метеорологична обстановка Rolling Eyes
В началото на септември може и да паднат до към нулата нощем.

Пон Авг 18, 2014 12:56 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
igort

Благодаря за отговора, Gamina.
Вероятно на Пирин ще съм този уикенд, ако някой е там ще се сретниме.
Поздрави!
Пон Авг 18, 2014 3:17 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
wassilzaza

И аз благодаря за отговора, питам понеже миналата година на Тевно в палатката, в която спахме през нощта се развали времето и осъмнахме сутринта на 5-6С вътре в палатката, а пък тогава бяха най-топлите дни в средата на август и с одеалата и с якетата спахме Very Happy
Пон Авг 18, 2014 4:44 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

ем, нормално... нощем 5-6 градуса си е обичайна температура за високото Rolling Eyes

Пон Авг 18, 2014 4:48 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
wassilzaza

Абсолютно вярно е написаното и аз съм го изпитвал, особено, когато човек стои на едно място, а какво остава ако се развали времето, ако духа. Трябва да сме подготвени за всичко. Спомням си как на Тевно хора разказваха, че се е случвало юли месец да падне толкова сняг, че овцете, които са били горе са останали блокирани и не са можели да се движат.
Пон Авг 18, 2014 10:07 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igort

ZCEZBPM написа:

Вие си ходите по планините, но абсолютния минимум за началото на септтември си е дебел полар, яке с качулка, ръкавици и шапка. То това и лятото го нося между другото.Smile

Полар, яке с качулка, ръкавици и шапка са абсолютен минимум не само през септември, ами за цялата година. Преди две седмици направихме преход от Боровец до Костенец през Мусала, Заврачица и Белмекен и на билото от Мусала до Манчо духаше толкова силен и студен вятър, така че без яке, полар, ръкавици и шапка не можеше да се върви. А когато планирам да спя в заслоните на високите планини (като Кончета, БАК на Рила ...) винаги си нося зимни спален чувал.

И малко извън темата.
Срещал съм ли някой от форума на Леденото Езеро на Рила за новата година? 3 от последните 4 нови години съм бил там заедно с едно момиче (и тя от Македония) и съм срещал много хора, така че случайно някой да не е член на форума.

Поздрави!
Вто Авг 19, 2014 12:31 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.