Здравейте!
Планирам преход от хижа Вихрен - Джамджиеви скали (до сега съм ги качил само през зимата) - връх Вихрен - Кутело - Кончета - хижа Яворов - Пирин голф клуб (тук ще ме чака транспорт). Първата вечер искам да спя в заслонот Кончета и ме интересува в какво състояние е? Разбира се, че ще си нося спален чувал.
Благодаря ви,
Поздрави от Македония.
Последната промяна е направена от igort на Пон Авг 18, 2014 3:51 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Пон Авг 18, 2014 1:58 am
Gamina
малък, тесен, уютен, малко клаустрофобичен. Ако е уикенд, гледай да си по-рано, често се пълни. Вътре могат да спят спокойно 8 човека. С малко еквилибристика - 10.
Неспокойно и нагъчкани - сигурно и 15-16-20 може да побере, ама не бих си го причинила.
Има къде да се спи на открито зад заслона, ако е пълен.
Последната промяна е направена от Gamina на Пон Авг 18, 2014 2:17 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Пон Авг 18, 2014 8:37 am
wassilzaza
Понеже и аз планирам да спя там една вечер началото на Септември. Горе долу, колко падат температурите през нощта отвън и в заслона.
Има ли одеала там, понеже нямам спален чувал?
Пон Авг 18, 2014 12:33 pm
Gamina
Има одеала, за температурите едва ли може да ти се отговори. Зависи от конкретната метеорологична обстановка
В началото на септември може и да паднат до към нулата нощем.
Благодаря за отговора, Gamina.
Вероятно на Пирин ще съм този уикенд, ако някой е там ще се сретниме.
Поздрави!
Пон Авг 18, 2014 3:17 pm
wassilzaza
И аз благодаря за отговора, питам понеже миналата година на Тевно в палатката, в която спахме през нощта се развали времето и осъмнахме сутринта на 5-6С вътре в палатката, а пък тогава бяха най-топлите дни в средата на август и с одеалата и с якетата спахме
Пон Авг 18, 2014 4:44 pm
Gamina
ем, нормално... нощем 5-6 градуса си е обичайна температура за високото
Абсолютно вярно е написаното и аз съм го изпитвал, особено, когато човек стои на едно място, а какво остава ако се развали времето, ако духа. Трябва да сме подготвени за всичко. Спомням си как на Тевно хора разказваха, че се е случвало юли месец да падне толкова сняг, че овцете, които са били горе са останали блокирани и не са можели да се движат.
Пон Авг 18, 2014 10:07 pm
igort
ZCEZBPM написа:
Вие си ходите по планините, но абсолютния минимум за началото на септтември си е дебел полар, яке с качулка, ръкавици и шапка. То това и лятото го нося между другото.
Полар, яке с качулка, ръкавици и шапка са абсолютен минимум не само през септември, ами за цялата година. Преди две седмици направихме преход от Боровец до Костенец през Мусала, Заврачица и Белмекен и на билото от Мусала до Манчо духаше толкова силен и студен вятър, така че без яке, полар, ръкавици и шапка не можеше да се върви. А когато планирам да спя в заслоните на високите планини (като Кончета, БАК на Рила ...) винаги си нося зимни спален чувал.
И малко извън темата.
Срещал съм ли някой от форума на Леденото Езеро на Рила за новата година? 3 от последните 4 нови години съм бил там заедно с едно момиче (и тя от Македония) и съм срещал много хора, така че случайно някой да не е член на форума.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети