Привет на всички!
Иска ми се да посетя някое наистина диво и изолирано селце, за да се откъсна от шумотевицата на градския живот. Не ме блазнят курортни и известни дестинации с блъскащи се един в друг туристи.
Интересувам се от ТРУДНОДОСТЪПНО, забравено от Бога, с неколцина жители, изолирано, планинско село.
Ако няма асфалтов път до селото ще се счита за предимство, колкото по-забутано и по-недостъпно е селото, толкова по-добре.
Та в този род на мисли, препоръчайте ми някое такова селце в България. Ако може и някакви снимки да публикувате ще е още по-добре.
Вто Юли 08, 2014 3:01 pm
dido
Баскалци
_________________ Бутам след осмата бира
Вто Юли 08, 2014 3:03 pm
Rincewind
Цитат:
Интересувам се от ТРУДНОДОСТЪПНО, забравено от Бога, с неколцина жители, изолирано, планинско село.
Ако няма асфалтов път до селото ще се счита за предимство, колкото по-забутано и по-недостъпно е селото, толкова по-добре.
Белеврен.
Маточина.
Или кое да е друго село южно от пътя Харманли-Тополовград-Елхово-Болярово-Средец и западно от пътя Бургас-Малко Търново. До някои от тях има асфалт, но това не променя особено условията на задачата.
ПП Впрочем не е нужно да се ходи чак толкова далеч (гледано от софийската камбанария). Долна Мелна отговаря на всички условия.
А, хм, за Сакарската част на този регион (т.е. западно от вертикала на Тунджа) съм готов да споря.
Тамошните села са се ориентирали към лозарство и овощарство в промишлени мащаби, заради което се вижда сериозно оживление.
_________________ Бутам след осмата бира
Вто Юли 08, 2014 4:20 pm
Rincewind
Зависи как дефинираме термина "оживление".
Иначе когато искам отдих от такъв порядък, аз се отправям към велелепното село Обидим. Пълни ми душата с Рила, Пирина и Родопите като на длан, с пасищата и горите наоколо. Но дотам има асфалт, стотина жители и чат-пат по някой другоселец, та минава в категорията "твърде оживени" съгласно поставените условия.
труп ли ще криеш?
Вто Юли 08, 2014 5:44 pm
ilievvli
Зависи какво и къде търсиш.
Предложението на Дидо за Баскалци е много добро. Лятото Долна Мелна е сравнително оживена. В този район бих препоръчал Побит камък (Побиен камик).
Други предложения: Безводно, Воденичарско и махалите му, Горно Луково, Сливарово... Има доста забутани селца в източни Родопи в района на Джебел
Вто Юли 08, 2014 10:40 pm
баир_будала
Re: Най-забутаните села
Flavius написа:
Привет на всички!
Иска ми се да посетя някое наистина диво и изолирано селце, за да се откъсна от шумотевицата на градския живот. Не ме блазнят курортни и известни дестинации с блъскащи се един в друг туристи.
Та в този род на мисли, препоръчайте ми някое такова селце в България. Ако може и някакви снимки да публикувате ще е още по-добре.
Какво ще правиш там , младо момче , без интернет и фейсбук и може би без ток и топла вода ...
Също и Онбаши махала-м/у с.Бор и Три Могили-три къщи и половина, нито един жител...
имахме "привилегията"да нощуваме в "къща за гости" там
ей я ХАСИЕНДАТА...
Карабекир. Нула жители, нула безопасни къщи, подходящи за нощувка. Стигането е трудно, ако не си бил. Мястото се слави с пряката си пътека до Мумджидан, ако и въпросната пътека да не е много откриваема
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети