ggattov, този у-говор съм го срещал около Белоградчик. Но в по-голямата част от Резервата не говорят така.
А относно това, което ти е казала хижарката ми се струва, че си се впечатлил малко повече, отколкото е трябвало. Практичността е в това, че жената е предпочела да свърши някаква друга работа /или да помързелува/ вместо да търчи да съобщава за проблема. Най-вероятно тя е била сигурна, че лифтаджийте съвсем скоро биха забелязали проблема и затова не се е трогнала особено като си ѝ съобщил новината. Пък и в крайна сметка, доколкото разбирам от това, което си написал ти реагираш само на една реплика без да знаеш със сигурност мотивите за нея. Така че, само на тази база не би могъл да направиш 100%-во правдиво заключение относно ситуацията.
Чет Ное 18, 2010 10:40 pm
ggattov
здравей
кратко и стегнато
У-говора е тичпичен за Копиловско-Чипровския район..... Белограчишкия е по-различен, но на пръв поглед е сходен, да
едва дали има по-интересен район от прибалканските села относно говорите в района, където на всеки двайсетина километра се изменя говора доста сериозно, но да не се отклоняваме
за ситуацията с хижарката първо нито съм се впечатлил толкова - само дадох пример, а и това е само финала на ситуацията, както ти казваш от едно изречение не може да се прави извод, така е но няма сега да се занимаваме взаимно с глуспости и да обяснявам с подробности..... както и доста други случки, на който съм бил свидетел там
поздрави
Пет Ное 19, 2010 2:25 pm
v_antonova1986
Re: как е на "Ком" - стара и нова хижа?
ferdi_mruvkata написа:
синьо небе написа:
Бихте ли споделили дали са чалгаджийница, изобщо как са условията като за хижа, разбира се, и коя бихте ми препоръчали за един уикенд?
аз бих ти препоръчал новата. Старата е ремонтирана и е направена добре, но стопаните и са гадни търговци. Превърнали са я в хотел.
Новата става ако няма много народ и някой здрав запой. Но Ако улучиш момента ще попаднеш на лудо парти ) даже и жива музика карат по някога горе.
Абе ако е за почивка и туризъм недей да спиш там. Пробвай х. Петрохан. Иначе качването на върха е яко!
Много правилно, веднъж отседнах в новата хижа и имаше някакъв духов оркестър, направо полудях.
Вто Ное 23, 2010 9:31 pm
naydenantonov80
б
синьо небе написа:
Бихте ли споделили дали са чалгаджийница, изобщо как са условията като за хижа, разбира се, и коя бихте ми препоръчали за един уикенд?
Ако търсиш почивка по-добре новата. Старата винаги е пълно с пиянски изцепки, доста е шумно бе въобще за почивка не става.
Чет Юни 02, 2011 3:02 pm
bode11
ferdi_mruvkata написа:
синьо небе написа:
аз бих ти препоръчал новата. Старата е ремонтирана и е направена добре, но стопаните и са гадни търговци. Превърнали са я в хотел.
Новата става ако няма много народ и някой здрав запой. Но Ако улучиш момента ще попаднеш на лудо парти ) даже и жива музика карат по някога горе.
Абе ако е за почивка и туризъм недей да спиш там. Пробвай х. Петрохан. Иначе качването на върха е яко!
[color=darkred][/
Да ,иди нс х. Петрохан там е (супер)спиш на 25 лв за сметка на ГЕРБ //НЕЗНАМ КАКВО ВИ Е ХАРЕСАЛО ТАМ ,,,ОТВРАТИТЕЛНО А НА Х КОМ НОВА Е АБСОЛюТНА ЧАЛГАДЖИЙНИЦА И МУХАЛ ,този който е написал че, на старата е гадно да иде и да провери сега //препоръчвам старата отличное станало ,и е супер за почивка вчера бяхме там и имаше мото събор ,,,,,,,великолепно е)))
Пон Юли 14, 2014 1:33 pm
wanderer142
Вие пък запетайка, кой ли ги гледа в днешно време?! Важното е, че човека дава навреме отговор!
Всъщност, бях преди 3 седмици на нова Ком - всичко си и е наред. Сателитна телевизия, интернет, за шкембето да не говорим!
Вто Юли 15, 2014 3:26 pm
wanderer142
Цитат:
Very Happy Какво са викаш някакви си три години. Smile
Има, няма.
Като заговорихме за Ком и добрите условия и кухня, да спомена и човеколюбието на берковските такситаджии, наговорили се да взимат по 20 гроша за 15 км, без да пускат апарата и издават бележка. А, и на табелата като че ми се видяха някави 80 ст/км. Но да не издребнявам.
Четем си много добре. Естествено, че ще платиш и пътя на обратно, те не са в града и да хванат друга кирия. Фирмите с автопарк смятат амортизацията колкото горивото и не са далеко от истината. Ако ти пуснат апарат ще им платиш и коствените разходи, но не сме счетоводен форум, че да обяснявам. То не съм и счетоводител де.
_________________ "Пирони,не питони, аз искам върхове!" - Боян Петров R.I.P.
"Пътувайте докато можете!" - Тихомир Севов R.I.P.
Вто Юли 15, 2014 8:13 pm
wanderer142
Peace!!!
Поне се изясни, колко е таксито от града до хижата. Другото е въпрос на гледна точка - не ми се спори, а и не е мястото тук
Вто Юли 15, 2014 9:36 pm
Antoon
До didogen
В Карлово обаче такситата ценообразуват по начина, който wanderer142 смата за правилен - плаща се по брояча в едната посока. Става дума за Карлово - Паниците, цената също е 80 ст./км. Пробвано преди месец.
Сря Юли 16, 2014 5:22 pm
wanderer142
@ Antoon, северозапада не е като другаде, това се казва Резервата и поради високия стандарт и други особености, нещата се правят по различен начин - в нашия случай таксиметров шофьор, правещ вероятно 3-4 курса за деня (Берковица е доста малък и доста беден град), си позволява да откаже на клиент, защото не иска да му плати безумна цена. Ами да си чете вестника и псува на пиацата тогава, с тази политика скоро и вестник няма да може да си купи.
Как от толкова семе хвърляно по тая земя, не можахме да прихванем поне малко от цивилизацията и сме се уплели в някакво дребно сметкаджийство, не ми го побира акъла. Може пък аз нещо да не съм в ред, кой знае ...
Между другото, по пътя за хижата ми спряха още на първото махане.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2
Страница 2 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети