ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
как е на "Ком" - стара и нова хижа?
Иди на страница Предишна  1, 2

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
как е на "Ком" - стара и нова хижа?
Автор Съобщение
Друм

Мнение Отговорете с цитат
ggattov, този у-говор съм го срещал около Белоградчик. Но в по-голямата част от Резервата не говорят така.

А относно това, което ти е казала хижарката ми се струва, че си се впечатлил малко повече, отколкото е трябвало. Практичността е в това, че жената е предпочела да свърши някаква друга работа /или да помързелува/ вместо да търчи да съобщава за проблема. Най-вероятно тя е била сигурна, че лифтаджийте съвсем скоро биха забелязали проблема и затова не се е трогнала особено като си ѝ съобщил новината. Пък и в крайна сметка, доколкото разбирам от това, което си написал ти реагираш само на една реплика без да знаеш със сигурност мотивите за нея. Така че, само на тази база не би могъл да направиш 100%-во правдиво заключение относно ситуацията.
Чет Ное 18, 2010 10:40 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ggattov

Местожителство: София

здравей

кратко и стегнатоSmile
У-говора е тичпичен за Копиловско-Чипровския район..... Белограчишкия е по-различен, но на пръв поглед е сходен, да Smile
едва дали има по-интересен район от прибалканските села относно говорите в района, където на всеки двайсетина километра се изменя говора доста сериозно, но да не се отклоняваме Smile

за ситуацията с хижарката първо нито съм се впечатлил толкова - само дадох пример, а и това е само финала на ситуацията, както ти казваш от едно изречение не може да се прави извод, така е но няма сега да се занимаваме взаимно с глуспости Laughing и да обяснявам с подробности..... както и доста други случки, на който съм бил свидетел там SmileSmile

поздрави
Пет Ное 19, 2010 2:25 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
v_antonova1986

Мнение Re: как е на "Ком" - стара и нова хижа? Отговорете с цитат
ferdi_mruvkata написа:
синьо небе написа:
Бихте ли споделили дали са чалгаджийница, изобщо как са условията като за хижа, разбира се, и коя бихте ми препоръчали за един уикенд? Smile

аз бих ти препоръчал новата. Старата е ремонтирана и е направена добре, но стопаните и са гадни търговци. Превърнали са я в хотел.

Новата става ако няма много народ и някой здрав запой. Но Ако улучиш момента ще попаднеш на лудо парти Smile) даже и жива музика карат по някога горе.

Абе ако е за почивка и туризъм недей да спиш там. Пробвай х. Петрохан. Иначе качването на върха е яко!

Много правилно, веднъж отседнах в новата хижа и имаше някакъв духов оркестър, направо полудях.
Вто Ное 23, 2010 9:31 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
naydenantonov80

б
синьо небе написа:
Бихте ли споделили дали са чалгаджийница, изобщо как са условията като за хижа, разбира се, и коя бихте ми препоръчали за един уикенд? Smile

Ако търсиш почивка по-добре новата. Старата винаги е пълно с пиянски изцепки, доста е шумно бе въобще за почивка не става.
Чет Юни 02, 2011 3:02 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bode11

ferdi_mruvkata написа:
синьо небе написа:

аз бих ти препоръчал новата. Старата е ремонтирана и е направена добре, но стопаните и са гадни търговци. Превърнали са я в хотел.

Новата става ако няма много народ и някой здрав запой. Но Ако улучиш момента ще попаднеш на лудо парти Smile) даже и жива музика карат по някога горе.

Абе ако е за почивка и туризъм недей да спиш там. Пробвай х. Петрохан. Иначе качването на върха е яко!
[color=darkred][/
Да ,иди нс х. Петрохан там е (супер)спиш на 25 лв за сметка на ГЕРБ Very Happy //НЕЗНАМ КАКВО ВИ Е ХАРЕСАЛО ТАМ ,,,ОТВРАТИТЕЛНО А НА Х КОМ НОВА Е АБСОЛюТНА ЧАЛГАДЖИЙНИЦА И МУХАЛ ,този който е написал че, на старата е гадно да иде и да провери сега //препоръчвам старата отличное станало ,и е супер за почивка вчера бяхме там и имаше мото събор ,,,,,,,великолепно е)))
Пон Юли 14, 2014 1:33 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
wanderer142

Вие пък запетайка, кой ли ги гледа в днешно време?! Важното е, че човека дава навреме отговор!
Всъщност, бях преди 3 седмици на нова Ком - всичко си и е наред. Сателитна телевизия, интернет, за шкембето да не говорим!
Вто Юли 15, 2014 3:26 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
wanderer142

Цитат:
Very Happy Какво са викаш някакви си три години. Smile

Има, няма.
Като заговорихме за Ком и добрите условия и кухня, да спомена и човеколюбието на берковските такситаджии, наговорили се да взимат по 20 гроша за 15 км, без да пускат апарата и издават бележка. А, и на табелата като че ми се видяха някави 80 ст/км. Но да не издребнявам.
Вто Юли 15, 2014 3:58 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
didogen

Местожителство: kleta majka balgariq

Че какво се оплакваш? Ползваш 4 лв. отстъпка, което си е 20%, с други думи без ДДС. Smile Не ги защитавам, но в търговията клиента плаща всичко.

Вто Юли 15, 2014 6:16 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
wanderer142

Не ги защитавате, но и не четете какво пиша Wink
Вто Юли 15, 2014 7:13 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
didogen

Местожителство: kleta majka balgariq

wanderer142 написа:
Не ги защитавате, но и не четете какво пиша Wink
Четем си много добре. Естествено, че ще платиш и пътя на обратно, те не са в града и да хванат друга кирия. Фирмите с автопарк смятат амортизацията колкото горивото и не са далеко от истината. Ако ти пуснат апарат ще им платиш и коствените разходи, но не сме счетоводен форум, че да обяснявам. То не съм и счетоводител де.

Вто Юли 15, 2014 8:13 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
wanderer142

Peace!!!
Поне се изясни, колко е таксито от града до хижата. Другото е въпрос на гледна точка - не ми се спори, а и не е мястото тук Croc
Вто Юли 15, 2014 9:36 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Antoon

Мнение До didogen Отговорете с цитат
В Карлово обаче такситата ценообразуват по начина, който wanderer142 смата за правилен - плаща се по брояча в едната посока. Става дума за Карлово - Паниците, цената също е 80 ст./км. Пробвано преди месец.
Сря Юли 16, 2014 5:22 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
wanderer142

@ Antoon, северозапада не е като другаде, това се казва Резервата и поради високия стандарт и други особености, нещата се правят по различен начин - в нашия случай таксиметров шофьор, правещ вероятно 3-4 курса за деня (Берковица е доста малък и доста беден град), си позволява да откаже на клиент, защото не иска да му плати безумна цена. Ами да си чете вестника и псува на пиацата тогава, с тази политика скоро и вестник няма да може да си купи.
Как от толкова семе хвърляно по тая земя, не можахме да прихванем поне малко от цивилизацията и сме се уплели в някакво дребно сметкаджийство, не ми го побира акъла. Може пък аз нещо да не съм в ред, кой знае ...
Между другото, по пътя за хижата ми спряха още на първото махане.
Чет Юли 17, 2014 9:14 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.