Автор |
Съобщение |
Elen1111
|
|
Юноши в планината |
|
Аз съм на 16 години от София и възнамерявам до края на август да отида сам или с още двама приятели до Мусала с колелета или без. Та въпроса ми е: някой ходил ли е сам на поход и мислите ли че ще има проблем възрастта ни?
Благодаря за съветите.
|
|
|
Вто Юли 01, 2014 12:36 pm |
|
|
tortomanin
|
|
|
Мусала не е тежък връх, ако се качва по традиционния маршрут. Сутринта към девет се качвате на лифта от Боровец, това е на 10 километра над Самоков. Лифтът ви качва на Ястребец и оттам имате около три часа ходене до върха. При добро време всичко се вижда, а в почивни дни е като на Мострения панаир - пълно с хора. Всеки би ви помогнал. Не е страшно и да си сам. Много от нас са заклети самотници. Само не правете героични глупости и не изкарвайте акъла на родителите си. Колелата май е по-добре да оставите в София. Как ще ги мъкнете? Пък и теренът не е особено подходящ, ще трябва да се разминавате с хора на твърде тесни и стръмни пътеки. Със сигурност е по-сложно от Черни, където вероятно вече сте ходили.
Няма ли шанс някой чичо, вуйчо или друг по-стар турист с кола да ви закара? Пътят София - Самоков не е дълъг, но общественият транспорт го удължава като време. Аз не съм пътувал с обществен транспорт поне пет години.
Последната промяна е направена от tortomanin на Вто Юли 01, 2014 2:47 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
Вто Юли 01, 2014 2:22 pm |
|
|
Stanev
|
|
Re: В планината със децата |
|
Подозирам, че ще ходите на похоД, не на похоТ. Иначе колегата над мен го каза ясно, горе е магистрала. Само се облечете и обуйте правилно.
_________________ "...Some people have systemathic approach on nothing..." |
|
|
Вто Юли 01, 2014 2:47 pm |
|
|
баир_будала
|
|
Re: Юноши в планината |
|
|
|
Аз съм на 16 години от София и възнамерявам до края на август да отида сам или с още двама приятели до Мусала с колелета или без. Та въпроса ми е: някой ходил ли е сам на поход и мислите ли че ще има проблем възрастта ни?
Благодаря за съветите. |
Възрастта не е проблем , ако сте започнали да пушите цигари и правите секс , значи сте достатъчно зрели за самостоятелни преходи в планината .
_________________ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ |
|
|
Пет Юли 04, 2014 11:11 am |
|
|
Gamina
|
|
|
Пет Юли 04, 2014 12:03 pm |
|
|
Rincewind
|
|
|
Пет Юли 04, 2014 2:48 pm |
|
|
EXIIIT
|
|
|
|
|
|
|
а ако не пушат - никаква планина! |
Точно!
Няма нищо по-хубаво от лула тютюн на чист въздух. |
+1
|
|
|
Пон Юли 07, 2014 4:34 pm |
|
|
баир_будала
|
|
|
|
|
|
.....................
Няма нищо по-хубаво от лула тютюн на чист въздух. |
_________________ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ |
|
|
Пон Юли 14, 2014 10:14 am |
|
|
|