ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Желаещи да помогнат за направата на чешма при вр Дранчулица
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 14, 15, 16  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Доброволчески дейности Предишната тема
Следващата тема
Желаещи да помогнат за направата на чешма при вр Дранчулица
Автор Съобщение
Йосарян

Местожителство: Димитровград

Мнение Отговорете с цитат
Намерих една дебелостенна тръба, но е половин цол. Тъй като дебита на водата няма да е голям предполагам ще свърши работа, но колко да е дълга? 20 см да е чучура, в стената още толкова значи 40см. Така добре ли е?
Вто Апр 08, 2014 11:58 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
meco puh

Местожителство: обл.Разград

Йосарян написа:
Намерих една дебелостенна тръба, но е половин цол. Тъй като дебита на водата няма да е голям предполагам ще свърши работа, но колко да е дълга? 20 см да е чучура, в стената още толкова значи 40см. Така добре ли е?

Става, добре е. ръкопляскания

Балкана символ на цял полуостров
Вто Апр 08, 2014 1:30 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Йосарян

Тогава се стягайте. Тази пролет чешма, на есен ... язовир. ( да има къде да плажуват комеминейците докато пият от чешмата вода като ракия)
Вто Апр 08, 2014 9:40 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
meco puh

Йосарян написа:
Тогава се стягайте. Тази пролет чешма, на есен ... язовир. ( да има къде да плажуват комеминейците докато пият от чешмата вода като ракия)

Съгласен, няма да чакаме да ни къпе дъжда. Bad Mood
Трябва да го направим под връх Голям Купен, до локвата.

Вто Апр 08, 2014 9:56 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Rain

Местожителство: Стара Загора-София

КуГАААААА Smile))

Сря Апр 09, 2014 7:03 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Йосарян

Това може да бъде чучура на чешмата.
https://lh6.googleusercontent.com/-IpwN-vU1P2Q/U0uulSa6gxI/AAAAAAAAJUs/mzYGWwj-t4M/w719-h539-no/DSC05755
https://lh3.googleusercontent.com/-IatPj7GT4Y4/U0uuoomOOvI/AAAAAAAAJU0/6Lv7wh_n4fI/w719-h539-no/DSC05756

Цялата тръба е дълга 45 см, самият чучур е 17 см. Мустаците ги сложихме така че да може да се сложи една единична тухла пък да видим.
Пон Апр 14, 2014 12:55 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
EXIIIT

Местожителство: Плевен

Някой може ли, да ме ориентира колко близо мога да стигна с нормален автомобил до обекта "чешмата",ще съм с дечица и да знам какво ме чака, като мъкнене на багажи и т. н. да си направя преценка какво да нося, че има два варианта за спане. Луксозен - доста тежък и невъзможен за изнасяне на гръб но пък комфортен за спане . Спартански - лек удобен ама много много не става за деца. Та затова питам. Айде Марианче1000 знам , че си била с кола в района дай ми съвет.
Вто Апр 15, 2014 9:45 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
joy_boy

колега, според това кога ще пристигаш, вярвам ще можем да се организираме 1-2ма да слезем да те посрещнем и да помогнем за изнасяне на багажа. като гледам поне до село Огоя все ще трябва да стигнеш, а от там е към 8 км ако не ме лъже картата. ще пренесем багажа.. мен ми е по кахърно там няколко дни как ще се снабдявам с бира и ракия Smile
Вто Апр 15, 2014 7:08 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
meco puh

joy_boy написа:
колега, според това кога ще пристигаш, вярвам ще можем да се организираме 1-2ма да слезем да те посрещнем и да помогнем за изнасяне на багажа. като гледам поне до село Огоя все ще трябва да стигнеш, а от там е към 8 км ако не ме лъже картата. ще пренесем багажа.. мен ми е по кахърно там няколко дни как ще се снабдявам с бира и ракия Smile

Не се кахъри за ракия, само да има кой да я изнесе нагоре.

Вто Апр 15, 2014 9:20 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Mariana1000

Местожителство: София

EXIIIT написа:
Някой може ли, да ме ориентира колко близо мога да стигна с нормален автомобил до обекта "чешмата",ще съм с дечица и да знам какво ме чака, като мъкнене на багажи и т. н. да си направя преценка какво да нося, че има два варианта за спане. Луксозен - доста тежък и невъзможен за изнасяне на гръб но пък комфортен за спане . Спартански - лек удобен ама много много не става за деца. Та затова питам. Айде Марианче1000 знам , че си била с кола в района дай ми съвет.

Не ходих само аз, ама другите защо се скатават и не отговарят? Smile
EXIIIT, колата може да стигне само до Огоя. Оттам до чешмата са около час и половина, максимум два ходене. Не е равно, но не е и много стръмно.
Със сигурност ще има превозно средство, което ще се качи догоре или почти догоре. Така че нищо не пречи екипировката ти да се качи с него, а ти и децата спокойно да се разходите до там.
Друг вариант е да ти помогнем с багажа както предложи Дидо Smile
Не го мисли, като наближи ще решим проблема, гладен и на студено никой няма да спи на нашите сбирки Wink
Вземи каквото трябва да им е добре на децата и като минават един ден Ком - Емине да си спомнят с гордост как са били на строежа на чешмата Very Happy

Сетих се нещо - ако не си чел тази тема, може да те ориентира за това докъде се стига с кола и какво е по-нагоре:
http://forum.bg-turist.com/viewtopic.php?t=6422

Вто Апр 15, 2014 11:28 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tzezko

Местожителство: софия

tzezko написа:
На 15-и май ще забием първите ................................ ще бъде организирана маршрутна линия в петък и събота от с. Батулия или с. Огоя за пътуващите с леки коли или от гара Реброво за влаколюбците. Цената за пътуване в една посока ще се определя от тежестта на раниците, респективно- на съдържащите се в тях "помощни матриали".

EXIIIT написа:
Някой може ли, да ме ориентира колко близо мога да стигна с нормален автомобил до обекта "чешмата",ще съм с дечица и да знам какво ме чака, като мъкнене на багажи и т. н. да си направя преценка какво да нося, че има два варианта за спане. Луксозен - доста тежък и невъзможен за изнасяне на гръб но пък комфортен за спане . Спартански - лек удобен ама много много не става за деца. Та затова питам.

Отговорът предхожда въпроса с около месец и половина. Wink
Сря Апр 16, 2014 10:59 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
EXIIIT

Местожителство: Плевен

Благодаря за отговорите, ориентиран съм вече.Цецко, плащам в ракия и бира брат / може също и в нафта и бензин/.......парите мисля , че работа няма да свършат в планината хахахаха.
Чет Апр 17, 2014 9:04 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Mariana1000

Утре - 21 април, понеделник - ще ходим до Данчулица. Ако на някой му се иска да види изворчето или просто му се прави разходка в Стара планина да идва Smile

Нед Апр 20, 2014 7:45 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
meco puh

Mariana1000 написа:
Утре - 21 април, понеделник - ще ходим до Данчулица. Ако на някой му се иска да види изворчето или просто му се прави разходка в Стара планина да идва Smile

Имам молба, ако можете да погледнете, какъв е дебита. Има ли видима разлика от есента и сега? Водата отгоре ли изтича или извира от дъното на изворчето?
Приятна разходка ви пожелавам.

Нед Апр 20, 2014 8:06 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Mariana1000

И таз добра, от 11 човека никой ли не е писал още? Smile
Накратко - тухлите са до изворчето. А изворчето, благодарение на усилията на мъжете и една кирка стана като Цанков камък Wink

Имаше и димни сигнали, та да не се загуби някой в гората Wink

За състоянието на изворчето да кажат майсторите. Аз се разходих до Златаришки камък да видя маркировката в сечището и после се съсредоточих върху скарата, пък и като нищо не разбирам, защо да се излагам като говоря глупости Smile

Ето и още снимки, макар че имахме двама фотографи, чийто снимки повече ще си струва да се видят, но днес сигурно пак ще са на планина и ще трябва да почакаме:
https://plus.google.com/photos/107109766459999925751/albums/6004980471878359249

Вто Апр 22, 2014 8:49 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Доброволчески дейности Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 14, 15, 16  Следваща
Страница 6 от 16

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.