Регистриран на: 17 Юни 2012 Мнения: 685 Местожителство: Димитровград
Намерих една дебелостенна тръба, но е половин цол. Тъй като дебита на водата няма да е голям предполагам ще свърши работа, но колко да е дълга? 20 см да е чучура, в стената още толкова значи 40см. Така добре ли е?
Намерих една дебелостенна тръба, но е половин цол. Тъй като дебита на водата няма да е голям предполагам ще свърши работа, но колко да е дълга? 20 см да е чучура, в стената още толкова значи 40см. Така добре ли е?
Цялата тръба е дълга 45 см, самият чучур е 17 см. Мустаците ги сложихме така че да може да се сложи една единична тухла пък да видим.
Пон Апр 14, 2014 12:55 pm
EXIIIT
Някой може ли, да ме ориентира колко близо мога да стигна с нормален автомобил до обекта "чешмата",ще съм с дечица и да знам какво ме чака, като мъкнене на багажи и т. н. да си направя преценка какво да нося, че има два варианта за спане. Луксозен - доста тежък и невъзможен за изнасяне на гръб но пък комфортен за спане . Спартански - лек удобен ама много много не става за деца. Та затова питам. Айде Марианче1000 знам , че си била с кола в района дай ми съвет.
Вто Апр 15, 2014 9:45 am
joy_boy
колега, според това кога ще пристигаш, вярвам ще можем да се организираме 1-2ма да слезем да те посрещнем и да помогнем за изнасяне на багажа. като гледам поне до село Огоя все ще трябва да стигнеш, а от там е към 8 км ако не ме лъже картата. ще пренесем багажа.. мен ми е по кахърно там няколко дни как ще се снабдявам с бира и ракия
колега, според това кога ще пристигаш, вярвам ще можем да се организираме 1-2ма да слезем да те посрещнем и да помогнем за изнасяне на багажа. като гледам поне до село Огоя все ще трябва да стигнеш, а от там е към 8 км ако не ме лъже картата. ще пренесем багажа.. мен ми е по кахърно там няколко дни как ще се снабдявам с бира и ракия
Не се кахъри за ракия, само да има кой да я изнесе нагоре.
EXIIIT написа:
Някой може ли, да ме ориентира колко близо мога да стигна с нормален автомобил до обекта "чешмата",ще съм с дечица и да знам какво ме чака, като мъкнене на багажи и т. н. да си направя преценка какво да нося, че има два варианта за спане. Луксозен - доста тежък и невъзможен за изнасяне на гръб но пък комфортен за спане . Спартански - лек удобен ама много много не става за деца. Та затова питам. Айде Марианче1000 знам , че си била с кола в района дай ми съвет.
Не ходих само аз, ама другите защо се скатават и не отговарят?
EXIIIT, колата може да стигне само до Огоя. Оттам до чешмата са около час и половина, максимум два ходене. Не е равно, но не е и много стръмно.
Със сигурност ще има превозно средство, което ще се качи догоре или почти догоре. Така че нищо не пречи екипировката ти да се качи с него, а ти и децата спокойно да се разходите до там.
Друг вариант е да ти помогнем с багажа както предложи Дидо
Не го мисли, като наближи ще решим проблема, гладен и на студено никой няма да спи на нашите сбирки
Вземи каквото трябва да им е добре на децата и като минават един ден Ком - Емине да си спомнят с гордост как са били на строежа на чешмата
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
Вто Апр 15, 2014 11:28 pm
tzezko
tzezko написа:
На 15-и май ще забием първите ................................ ще бъде организирана маршрутна линия в петък и събота от с. Батулия или с. Огоя за пътуващите с леки коли или от гара Реброво за влаколюбците. Цената за пътуване в една посока ще се определя от тежестта на раниците, респективно- на съдържащите се в тях "помощни матриали".
EXIIIT написа:
Някой може ли, да ме ориентира колко близо мога да стигна с нормален автомобил до обекта "чешмата",ще съм с дечица и да знам какво ме чака, като мъкнене на багажи и т. н. да си направя преценка какво да нося, че има два варианта за спане. Луксозен - доста тежък и невъзможен за изнасяне на гръб но пък комфортен за спане . Спартански - лек удобен ама много много не става за деца. Та затова питам.
Отговорът предхожда въпроса с около месец и половина.
Сря Апр 16, 2014 10:59 am
EXIIIT
Благодаря за отговорите, ориентиран съм вече.Цецко, плащам в ракия и бира брат / може също и в нафта и бензин/.......парите мисля , че работа няма да свършат в планината хахахаха.
Чет Апр 17, 2014 9:04 am
Mariana1000
Утре - 21 април, понеделник - ще ходим до Данчулица. Ако на някой му се иска да види изворчето или просто му се прави разходка в Стара планина да идва
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
Утре - 21 април, понеделник - ще ходим до Данчулица. Ако на някой му се иска да види изворчето или просто му се прави разходка в Стара планина да идва
Имам молба, ако можете да погледнете, какъв е дебита. Има ли видима разлика от есента и сега? Водата отгоре ли изтича или извира от дъното на изворчето?
Приятна разходка ви пожелавам.
И таз добра, от 11 човека никой ли не е писал още?
Накратко - тухлите са до изворчето. А изворчето, благодарение на усилията на мъжете и една кирка стана като Цанков камък
Имаше и димни сигнали, та да не се загуби някой в гората
За състоянието на изворчето да кажат майсторите. Аз се разходих до Златаришки камък да видя маркировката в сечището и после се съсредоточих върху скарата, пък и като нищо не разбирам, защо да се излагам като говоря глупости
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети