ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Пътека между в. Голяма Стража и в. Каймакчал?

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
Пътека между в. Голяма Стража и в. Каймакчал?
Автор Съобщение
Stosto

Мнение Пътека между в. Голяма Стража и в. Каймакчал? Отговорете с цитат
Здравейте Планинари,

планирам поход из Пририн през лятото и се каня да мина от в. Полежан до в. Каймакчал. На картата на BGMountains пътеката прекъсва след в. Голяма Стража. 300-400 метра по-нататък по билото минава пътеката от Газейски циркус към Каймакчал. Въпросът ми е, възможно ли е минаването по билото на това място, където пътеката липсва?

Благодаря за отговорите!
Нед Апр 06, 2014 12:22 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fena73

Местожителство: Ст.Загора

Мнение Отговорете с цитат
Възможно е-с повече внимание...има пътечка, маркирана с пирамидки от камъчета която подсича най-проблемните места.
Успех!
Нед Апр 06, 2014 9:13 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
lubitel

Местожителство: София

Оказа се, че след вр. Голяма стража, пътеката е по-опасна - минава се през няколко сложни участъка , както и трябва да се покатерите по една-две скали. Ако в групата има хора със страх от високо или склонни към паника, маршрутът не е подходящ!
П.П. Има подобни местенца:

Всички снимки от нашето ходене тук.
П.П.П. Описанието е в тази тема
Нед Апр 06, 2014 10:23 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fena73

Местожителство: Ст.Загора

Никои от немаркираните (а и някои от маркираните като тази през Типиците или Кончето) пътеки не са подходящи за хора със слаби сърца и страх от туй-онуй...ама човека пита дали се минава-та затова...
Нед Апр 06, 2014 8:46 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Stosto

Питам, защото съм виждал участъка от страни и имам респект от него. Благодаря за снимката, страхотно място.
Нед Апр 06, 2014 9:46 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
excalibur

Местожителство: гр.София

Много респектиращо място е този гребен Very Happy ! Самотно и красиво. А като ти се изтъпанчи Голямата стража насреща усещаш каква си мравчица сред природата...

Но там всеки метър си заслужава да бъде издрапан Shocked

И само в хубаво време в този участък...

P.S. Абе и не е зле преди това една конслултацийка със Speedy или dido ....
Нед Апр 06, 2014 11:17 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Stosto

Хехе excalibur, все едно ме пращаш на консултация при докторо. Благодаря, общо взето съм все още с всичкия си Razz.
Но майтапа на страна, мен също би ме интересувало защо пътеката на картата липсва, след като явно я има, малко или много. Ясно е, че ако мястото е твърде опасно за (статистически) "нормалния" турист, то това трябва да си остане така. Така е например на карти на Алпите. Но тогава изниква въпроса, има ли принцип, по който авторите на BGMountains решават дали една пътека е пътека и съответно до коя степен на трудност тази бива отбелязана в картата?
Вто Апр 08, 2014 9:22 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
excalibur

Местожителство: гр.София

Stosto написа:
Хехе excalibur, все едно ме пращаш на консултация при докторо. Благодаря, общо взето съм все още с всичкия си Razz.
Но майтапа на страна, мен също би ме интересувало защо пътеката на картата липсва, след като явно я има, малко или много. Ясно е, че ако мястото е твърде опасно за (статистически) "нормалния" турист, то това трябва да си остане така. Така е например на карти на Алпите. Но тогава изниква въпроса, има ли принцип, по който авторите на BGMountains решават дали една пътека е пътека и съответно до коя степен на трудност тази бива отбелязана в картата?

Еми не е твърде опасно за "нормалния" турист, освен ако не е обременен от прекален страх от височини. Както и други ти казаха има пътека през целия маршрут и пирамидки. Просто трябва да внимаваш на определени места споменати вече в предните коментари...
А "планински психиатър" ще ти трябва със сигурност ако замръкнеш в района или се влоши времето!

И след Каймакчал накъде ще ходиш? Ще бивакуваш ли в този район? Ще слизаш към езерата Плеше или друго?

Подготви се сериозно с варианти и имай спасителни телефони на хора от форума, защото винаги може да ти се наложи /както на нас/ да те упътят и по време на прехода!
P.S. Пропуснах да кажа, че не включвам изкачване/слизане/ на Стражите от "нормалния турист"...Поне ние не опитахме Very Happy . Макар, че другарчето Lubitel има "вредни мисли" за това лято Wink ...
Вто Апр 08, 2014 11:01 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.