Автор |
Съобщение |
Stosto
|
|
Пътека между в. Голяма Стража и в. Каймакчал? |
|
Здравейте Планинари,
планирам поход из Пририн през лятото и се каня да мина от в. Полежан до в. Каймакчал. На картата на BGMountains пътеката прекъсва след в. Голяма Стража. 300-400 метра по-нататък по билото минава пътеката от Газейски циркус към Каймакчал. Въпросът ми е, възможно ли е минаването по билото на това място, където пътеката липсва?
Благодаря за отговорите!
|
|
|
Нед Апр 06, 2014 12:22 am |
|
|
fena73
Регистриран на: 16 Окт 2011 Мнения: 1930 Местожителство: Ст.Загора |
|
|
|
Възможно е-с повече внимание...има пътечка, маркирана с пирамидки от камъчета която подсича най-проблемните места.
Успех!
|
|
|
Нед Апр 06, 2014 9:13 am |
|
|
lubitel
|
|
|
Оказа се, че след вр. Голяма стража, пътеката е по-опасна - минава се през няколко сложни участъка , както и трябва да се покатерите по една-две скали. Ако в групата има хора със страх от високо или склонни към паника, маршрутът не е подходящ!
П.П. Има подобни местенца:
Всички снимки от нашето ходене тук.
П.П.П. Описанието е в тази тема
|
|
|
Нед Апр 06, 2014 10:23 am |
|
|
fena73
Регистриран на: 16 Окт 2011 Мнения: 1930 Местожителство: Ст.Загора |
|
|
|
Никои от немаркираните (а и някои от маркираните като тази през Типиците или Кончето) пътеки не са подходящи за хора със слаби сърца и страх от туй-онуй...ама човека пита дали се минава-та затова...
|
|
|
Нед Апр 06, 2014 8:46 pm |
|
|
Stosto
|
|
|
|
Питам, защото съм виждал участъка от страни и имам респект от него. Благодаря за снимката, страхотно място.
|
|
|
Нед Апр 06, 2014 9:46 pm |
|
|
excalibur
|
|
|
Много респектиращо място е този гребен ! Самотно и красиво. А като ти се изтъпанчи Голямата стража насреща усещаш каква си мравчица сред природата...
Но там всеки метър си заслужава да бъде издрапан
И само в хубаво време в този участък...
P.S. Абе и не е зле преди това една конслултацийка със Speedy или dido ....
|
|
|
Нед Апр 06, 2014 11:17 pm |
|
|
Stosto
|
|
|
|
Хехе excalibur, все едно ме пращаш на консултация при докторо. Благодаря, общо взето съм все още с всичкия си .
Но майтапа на страна, мен също би ме интересувало защо пътеката на картата липсва, след като явно я има, малко или много. Ясно е, че ако мястото е твърде опасно за (статистически) "нормалния" турист, то това трябва да си остане така. Така е например на карти на Алпите. Но тогава изниква въпроса, има ли принцип, по който авторите на BGMountains решават дали една пътека е пътека и съответно до коя степен на трудност тази бива отбелязана в картата?
|
|
|
Вто Апр 08, 2014 9:22 am |
|
|
excalibur
|
|
|
|
|
Хехе excalibur, все едно ме пращаш на консултация при докторо. Благодаря, общо взето съм все още с всичкия си .
Но майтапа на страна, мен също би ме интересувало защо пътеката на картата липсва, след като явно я има, малко или много. Ясно е, че ако мястото е твърде опасно за (статистически) "нормалния" турист, то това трябва да си остане така. Така е например на карти на Алпите. Но тогава изниква въпроса, има ли принцип, по който авторите на BGMountains решават дали една пътека е пътека и съответно до коя степен на трудност тази бива отбелязана в картата? |
Еми не е твърде опасно за "нормалния" турист, освен ако не е обременен от прекален страх от височини. Както и други ти казаха има пътека през целия маршрут и пирамидки. Просто трябва да внимаваш на определени места споменати вече в предните коментари...
А "планински психиатър" ще ти трябва със сигурност ако замръкнеш в района или се влоши времето!
И след Каймакчал накъде ще ходиш? Ще бивакуваш ли в този район? Ще слизаш към езерата Плеше или друго?
Подготви се сериозно с варианти и имай спасителни телефони на хора от форума, защото винаги може да ти се наложи /както на нас/ да те упътят и по време на прехода!
P.S. Пропуснах да кажа, че не включвам изкачване/слизане/ на Стражите от "нормалния турист"...Поне ние не опитахме . Макар, че другарчето Lubitel има "вредни мисли" за това лято ...
|
|
|
Вто Апр 08, 2014 11:01 am |
|
|
|