ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
До върховете Свещник, Ушите и Св. Костадин

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
До върховете Свещник, Ушите и Св. Костадин
Автор Съобщение
Speedy

Местожителство: Неврокопъ

Мнение До върховете Свещник, Ушите и Св. Костадин Отговорете с цитат
Горещините и липсата на сняг през декември ни подтикнаха да направим излет до върховете Свещник и Ушите.

Стартирахме от м. Попови ливади. На доста места по пътя имаше саснежени и заледени участъци та трябваше да внимаваме. Достигайки м. Сухото езеро - седловината между върховете Ушите и Свещник, ни посрещна оголения склон на последния.

След като направихме кратка почивка поехме към връх Ушите. Газехме през сняг, който, поради сянката на дърветата, се бе задържал тук и покриваше целия склон на върха почти до връхната му кота. Гората почти е закрила гледките отгоре. Ето една към Огражден планина.

От Ушите слязохме сравнително бързо и бързо се покатерихме на Свещник. Той доста по-обзорен.
Поглед на север

И назад към Ушите и Муторок

Към планините в Гърция

Направих и няколко кадъра с дълъг обектив. Ето един към Зъбът, Яловарника и Каменица

Тъй като времето напредна поехме с ускорен ход по обратния път. От Попови ливади решихме да тръгнем към с. Делчево. Пътьом се изкачихме на в. Св. Костадин. Усилията ни бяха възнаградени от красиви залезни гледки.

В Неврокоп пристигнахме по тъмно.

ОЩЕ СНИМКИ, в по-голям размер -> В ГАЛЕРИЯТА

Чет Мар 06, 2014 2:23 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
igurbev

Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
Чудно! Много благоприятна позиция за снимки, особено зимата, когато слънцето осветява косо високите части на Пирин почти през целия ден.
Чет Мар 06, 2014 4:21 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Speedy

Да. Откакто Свещник се оголи (поради пожар) се превърна в страхотна наблюдателна площадка. Особено когато въздухът е чист!

Чет Мар 06, 2014 7:13 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Sineva

Забележителни снимки! И интересни места. Smile Припомнят ми, че преди доста време с брат ми не успяхме да довършим поход по Е-4 заради горски пожар по маршрута. Може да е бил същият, за който споменаваш. Стигнахме до Попови ливади и наблюдавахме пламъците през нощта. Внушителна и стряскаща гледка, големи иглолистни дървета лумваха в един миг. Вече не помня точно кога стана това, може би към средата на 90-те.
Пет Мар 07, 2014 2:22 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ivailo.hr

Хубави снимки от поне засега непосетени от мен места!
Пет Мар 07, 2014 11:10 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Speedy

Да, същият пожар е Борисе. 1994 г. беше по мои спомени. Наистина гледката бе стряскаща.

Ивайло има време. Ще ги посетиш. В къде къде по-зачукани места си попадал Laughing

Пет Мар 07, 2014 11:19 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
ivailo.hr

Speedy написа:

................................................................
Ивайло има време. Ще ги посетиш. В къде къде по-зачукани места си попадал Laughing

Определено бягам от навалицата и затова още не съм се качвал нито на Мусала, нито на Вихрен нито на Ботев. Laughing Laughing Laughing
Тази година живот и здраве искам да отида до Алиботуш, а Южен Пирин е наблизо. Още повече, че един приятел ме кани на гости в Тешево. В тази връзка се сещам, че трябва да го подсетя пак да потърси данни по въпроса кога е строена сградата, която сега е х. Славянка. Wink
Пет Мар 07, 2014 11:42 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
dido

Много добри условия за снимане си хванал.
Като имаш повече време пробвай да извадиш още малко от кадрите, че са дащни Very Happy

Аз от две качвания на Свещника, така и не успях да видя Алиботуш изпод облаците. От тази гледна точка е особено интересен, а момента за снимане явно трябва да е привечер.

Пет Мар 07, 2014 11:48 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
BateBorko

Местожителство: Враца

С удоволствие разгледах галерията.
Поздравления и пожелания за следващи
добри преживявания в любимата планина!
Сря Мар 12, 2014 1:35 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
mateev

Браво, страхотни гледкии снимките са ги отразили! На снимката с "Към планините в Гърция" е самият Олимп, който е прилично далеч от Южен Пирин! Много ви моля, качете в този прекрасен пост и снимката на Атон, която незаслужено е оставена само в галерията!!!
Сря Мар 12, 2014 7:49 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Speedy

BateBorko, mateev, благодаря за хубавите думи и пожелания. Ето снимката с Атон.

dido написа:
Аз от две качвания на Свещника, така и не успях да видя Алиботуш изпод облаците.

Аз с Вихрен имах подобен "късмет" навремето. Чак на четвъртото изкачване разбрах какво се вижда от върха.

ivailo.hr написа:
Speedy написа:

................................................................

Определено бягам от навалицата и затова още не съм се качвал нито на Мусала, нито на Вихрен нито на Ботев. Laughing Laughing Laughing
Тази година живот и здраве искам да отида до Алиботуш, а Южен Пирин е наблизо. Още повече, че един приятел ме кани на гости в Тешево. В тази връзка се сещам, че трябва да го подсетя пак да потърси данни по въпроса кога е строена сградата, която сега е х. Славянка. Wink

То и аз бягам от навалицата. Особено след като нацелих един панаир на Мусала навремето... За х. "Славянка" се чудех дали не си забравил. Явно не си

Пет Мар 14, 2014 8:21 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.