Автор |
Съобщение |
Speedy
Регистриран на: 29 Ное 2006 Мнения: 2551 Местожителство: Неврокопъ |
|
До върховете Свещник, Ушите и Св. Костадин |
|
Горещините и липсата на сняг през декември ни подтикнаха да направим излет до върховете Свещник и Ушите.
Стартирахме от м. Попови ливади. На доста места по пътя имаше саснежени и заледени участъци та трябваше да внимаваме. Достигайки м. Сухото езеро - седловината между върховете Ушите и Свещник, ни посрещна оголения склон на последния.
След като направихме кратка почивка поехме към връх Ушите. Газехме през сняг, който, поради сянката на дърветата, се бе задържал тук и покриваше целия склон на върха почти до връхната му кота. Гората почти е закрила гледките отгоре. Ето една към Огражден планина.
От Ушите слязохме сравнително бързо и бързо се покатерихме на Свещник. Той доста по-обзорен.
Поглед на север
И назад към Ушите и Муторок
Към планините в Гърция
Направих и няколко кадъра с дълъг обектив. Ето един към Зъбът, Яловарника и Каменица
Тъй като времето напредна поехме с ускорен ход по обратния път. От Попови ливади решихме да тръгнем към с. Делчево. Пътьом се изкачихме на в. Св. Костадин. Усилията ни бяха възнаградени от красиви залезни гледки.
В Неврокоп пристигнахме по тъмно.
ОЩЕ СНИМКИ, в по-голям размер -> В ГАЛЕРИЯТА
_________________ Пирин - географски и етимологичен речник
Пирин - пътеводител |
|
|
Чет Мар 06, 2014 2:23 pm |
|
|
igurbev
|
|
|
Чудно! Много благоприятна позиция за снимки, особено зимата, когато слънцето осветява косо високите части на Пирин почти през целия ден.
|
|
|
Чет Мар 06, 2014 4:21 pm |
|
|
Speedy
|
|
Чет Мар 06, 2014 7:13 pm |
|
|
Sineva
|
|
|
|
Забележителни снимки! И интересни места. Припомнят ми, че преди доста време с брат ми не успяхме да довършим поход по Е-4 заради горски пожар по маршрута. Може да е бил същият, за който споменаваш. Стигнахме до Попови ливади и наблюдавахме пламъците през нощта. Внушителна и стряскаща гледка, големи иглолистни дървета лумваха в един миг. Вече не помня точно кога стана това, може би към средата на 90-те.
|
|
|
Пет Мар 07, 2014 2:22 am |
|
|
ivailo.hr
|
|
|
Хубави снимки от поне засега непосетени от мен места!
|
|
|
Пет Мар 07, 2014 11:10 pm |
|
|
Speedy
|
|
Пет Мар 07, 2014 11:19 pm |
|
|
ivailo.hr
|
|
|
|
|
................................................................
Ивайло има време. Ще ги посетиш. В къде къде по-зачукани места си попадал |
Определено бягам от навалицата и затова още не съм се качвал нито на Мусала, нито на Вихрен нито на Ботев.
Тази година живот и здраве искам да отида до Алиботуш, а Южен Пирин е наблизо. Още повече, че един приятел ме кани на гости в Тешево. В тази връзка се сещам, че трябва да го подсетя пак да потърси данни по въпроса кога е строена сградата, която сега е х. Славянка.
|
|
|
Пет Мар 07, 2014 11:42 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
Много добри условия за снимане си хванал.
Като имаш повече време пробвай да извадиш още малко от кадрите, че са дащни
Аз от две качвания на Свещника, така и не успях да видя Алиботуш изпод облаците. От тази гледна точка е особено интересен, а момента за снимане явно трябва да е привечер.
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Пет Мар 07, 2014 11:48 pm |
|
|
BateBorko
|
|
|
С удоволствие разгледах галерията.
Поздравления и пожелания за следващи
добри преживявания в любимата планина!
|
|
|
Сря Мар 12, 2014 1:35 pm |
|
|
mateev
|
|
|
|
Браво, страхотни гледкии снимките са ги отразили! На снимката с "Към планините в Гърция" е самият Олимп, който е прилично далеч от Южен Пирин! Много ви моля, качете в този прекрасен пост и снимката на Атон, която незаслужено е оставена само в галерията!!!
|
|
|
Сря Мар 12, 2014 7:49 pm |
|
|
Speedy
|
|
|
BateBorko, mateev, благодаря за хубавите думи и пожелания. Ето снимката с Атон.
|
|
Аз от две качвания на Свещника, така и не успях да видя Алиботуш изпод облаците. |
Аз с Вихрен имах подобен "късмет" навремето. Чак на четвъртото изкачване разбрах какво се вижда от върха.
|
|
|
|
................................................................
Ивайло има време. Ще ги посетиш. В къде къде по-зачукани места си попадал |
Определено бягам от навалицата и затова още не съм се качвал нито на Мусала, нито на Вихрен нито на Ботев.
Тази година живот и здраве искам да отида до Алиботуш, а Южен Пирин е наблизо. Още повече, че един приятел ме кани на гости в Тешево. В тази връзка се сещам, че трябва да го подсетя пак да потърси данни по въпроса кога е строена сградата, която сега е х. Славянка. |
То и аз бягам от навалицата. Особено след като нацелих един панаир на Мусала навремето... За х. "Славянка" се чудех дали не си забравил. Явно не си
_________________ Пирин - географски и етимологичен речник
Пирин - пътеводител |
|
|
Пет Мар 14, 2014 8:21 pm |
|
|
|