|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
dan
|
|
Изгубена пътека към Дългия рид |
|
Приятели, има ли някой инфо дали все още съществува пътеката от Бачкова чешма над Рилския манастир до Дългия рид. Преди много години-30-40, имаше доста широка пътека от чешмата или по-точно от къщата на един монах находяща се над чешмата до рида? Това беше много по-хубава и пряка пътека до горе в сравнение с тази по р.Друшлявица.
|
|
|
Нед Фев 23, 2014 9:38 pm |
|
 |
iozkan
|
|
|
Предполагам питаш за пътека, която да почва от постницата на св. Теодосий Търновски и да излиза някъде, на марката на Дългия рид. Не съм минавал обаче оттам, може и да има такава пътечка. Отначало се сетих, че има стръмна пътека над постницата на св. Лука (посока на север, не в посока Йоан Рилски), която излиза на Очова река, и оттам на Севастианова постница. Това обаче е друго. А иначе пътеката по самата р. Друшлявица отдавна се води като обрасла и неподдържан змиярник, особено пък за качване. Ако някой има пресно инфо за минаване по реката да си каже . Двата варианта са или през Карабунар (Баучер) или по Дългия рид, в зависимост от това на къде требва да се драпа, към Вазов или към Мальовица.
|
|
|
Пон Фев 24, 2014 10:11 pm |
|
 |
dido
|
|
|
|
Какво представляват тези постници - това местности ли са, понастоящем, има ли някакви постройки?
_________________ Бутам след осмата бира  |
|
|
Пон Фев 24, 2014 10:21 pm |
 |
 |
iozkan
|
|
Пон Фев 24, 2014 10:45 pm |
|
 |
iozkan
|
|
|
Браво, поздравления за Malama. Много се радвам, че сте успели. Не помня да съм чел тая тема, имаше в дир-а преди години мисля нещо. Както самата Malama е написала в номер 1, пътеката по реката е безвъзвратно отнесена, и вече не съществува. Което прави вашите усилия още по ценни.
Ивайло ще те наемем за водач, така че започвам да се подготвям психически за лятото 
|
|
|
Пон Фев 24, 2014 11:59 pm |
|
 |
dido
|
|
|
|
izokan, благодаря за информацията.
Намирам я за ценна от историческа гледна точка, ще се помъча да я систематизирам добре за картата. 
_________________ Бутам след осмата бира  |
|
|
Вто Фев 25, 2014 12:13 am |
 |
 |
iozkan
|
|
|
 |
 |
Аз все пак не разбрах защо dan е писал че тази търсената пътека и тази по Друшлявица водят до Дългия рид. Тази по Друшлявица още в началото тръгва от долния край на Дългия рид.Там от строежа си има две пътеки едната лятната в синьо дето е по картите, а тази по Друшлявица отначало върви покрай него отдолу, но после се отдалечава в друга посока далеч от Дългия рид. |
Аз и това имах впредвид като отворих дума за Друшлявица, а то взе че и полезна информация излезе . Може и да се объркал при писането.
|
|
|
Вто Фев 25, 2014 7:27 am |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|