Не мислех повече да вземам отношение по тази тема,но усещам,че се хвърлят камъни и в моята градинка,затова ще повторя мнението си.Твърденията,че с анкети(тоест по демократичен начин)не ставало, за мен са несъстоятелни.Напротив точно демократичния избор е най-правилния подход.Това,че някой от колегите на инат не искат да ходят на друга хижа от тази която те са си харесали си е техен проблем,то е ясно ,че българи и разбирателство са несъвместими за съжаление понятия.Видя се за къде са повечето гласове,така ,че да се направи и анкета за дати и тогава който иска да идва,който иска да не идва.Присъствието на никого не задължително,а само пожелателно.И стига с тази организация.Не мога да разбера това някакъв тоталитарен или стаден инстинкт ли е постоянно да се търси някакъв водач-месия,който да ви води.През годините в които обикалям планините съм разбрал,че повечето колеги са индивидуалисти или ходят в постоянни и почти капсулирани групи.Много по малко са тези които ходят организирано(от дружества например),защото така се губи голяма част от свободата която чувстваме когато сме в планината.На сериозно ходещите не им трябва никаква по-специална организация от това да се каже къде и кога ще се състои срещата.Според мен единственото важно нещо е да се знае броя на участниците за да може да се направи резервация.Абсолютна глупост е и твърдението,че така наречения "организатор" носи някаква отговорност спрямо участниците.Това просто не е вярно.Ако трябва наистина да говорим за организация то според мен трябва да се организира общ транспорт,храна,някаква програма и още ред други мероприятия които не видях на двете срещи до тук.Това е истинска организация и тя на повечето колеги не е нужна.Затова стига сме се занимавали с глупости,ами да се пуска анкета за дата и който иска да идва.Няма нужда от инат,а от малко добра воля и разбирателство и нещата ще се наредят.
Последната промяна е направена от НИКОЛАЙ Т. на Чет Яну 16, 2014 4:39 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Чет Яну 16, 2014 3:41 pm
Mariana1000
НИКОЛАЙ Т. написа:
Затова стига сме се занимавали с глупости,ами да се пуска анкета за дата и който иска да идва.Няма нужда от инат,а от малко добра воля и разбирателство и нещата ще се наредят.
Николай, направо пускай анкетата за датите и без това в тази тема сме стигнали до фазата "всеки пише, никой не чете"
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
Чет Яну 16, 2014 3:55 pm
НИКОЛАЙ Т.
Забравих да кажа още нещо което е важно по темата.В неделя бяхме на х.Левски и имах среща с Тихомир Томанов.Той изрази желание да помага за срещата на Козя стена.Другото важно което договорихме е,че ако към датата на срещата обстановката стане невъобразимо зимна и мероприятието
може да се провали,да се излезе с предложение към колегите да променим мястото и това да е втората в класацията, а това е х.Левски.
Чет Яну 16, 2014 4:23 pm
Живота
Така,я и аз да си излея мъката ,в анкетата гласувах за хижа Свищиплаз,защото е нова за мен а като чета темите които са пуснати за нея май в момента е доста актуална,но виждам че въпреки това за нея няма много гласували,на второ място слагам хижа Тъжа защото също ме привлича с нейният си чар,но за нея винаги има едно Но,за среща не става защото когато и да съм отишъл там винаги е била пълна.Козя стена,лятото да но не и зимата,защо,защото аз съм от юг,от юг маршрута е само един,през село Розино,повечето време е черен път да не кажа почти до хижата,без абсолютно никаква тръпка,с две думи скучна работа,споменах добре е за лятото и не само но при положение че Беклемето е отворено,но като се има в предвид че там само да се изплюеш и веднага го затварят.Така остава трета хижа,Левски,хубава хижа подходяща за това мероприятие,ходил съм хиляди пъти на нея но винаги мога да си направя маршрут взаимстван от м.т условия и който няма да ми е скучен.Единствения проблем на тази хижа е че не е подходяща в зимни условия от север.
.Козя стена,лятото да но не и зимата,защо,защото аз съм от юг,от юг маршрута е само един,през село Розино,повечето време е черен път да не кажа почти до хижата,без абсолютно никаква тръпка,с две думи скучна работа,споменах добре е за лятото и не само но при положение че Беклемето е отворено,но като се има в предвид че там само да се изплюеш и веднага го затварят. .
Има си Ентересни пътечки и от юг-през Голямо Орозтепе,през Сувчарското пръскало,а ако продължава така безснежно-и през Беклемето...
Не възразявай, че не са маркирани-и към Левски маркираната пътека е само една-почти толкова скучна, колкото и по Дамлъ дере!!!
Свищиплаз наистина е хубава хижа, и лесно достъпна от Север и Юг, както и с възможност за всевъзможни преходи от и до нея, както и много други хижи. Срещата обаче ще бъде само на една, другите ще чакат следващите срещи, това всъщност ми беше идеята още в началото на темата, че ще е добре да сменяме хижите, за което разбира се
П.П. Ако се наложи да ходим от Розино няма да е много живописно, но затова пък е много стръмно
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс
Затова стига сме се занимавали с глупости,ами да се пуска анкета за дата и който иска да идва.Няма нужда от инат,а от малко добра воля и разбирателство и нещата ще се наредят.
Николай, направо пускай анкетата за датите и без това в тази тема сме стигнали до фазата "всеки пише, никой не чете"
Съгласен съм с мнението ти. Нека Николай да пусне анкета за датите.
Да напомня все пак,че става въпрос за зимна среща и не мога да разбера какви са тези мнения на някои колеги за април или за някакъв неопределен момент. Идеята беше да се правят една зимна и една лятно-есенна среща в годината. Освен това за април в анкетата няма определена дата и ако везните наклонят в тази посока какво правим,нова анкета ли?
Откровено казано не ми харесват никак тези анкети. Стоим не едно място и чакаме нещо а то зимата ще мине.
Първо беше анкета за място на срещата, сега анкета за дати на срещата, а после ще има анкета за организатор и т.н.
Най-добре е един да стане и да предложи на тези дати, на това място. Всеки си преценява ще участва или няма да участва.
Сря Яну 22, 2014 7:26 pm
Pagane
Откровено казано не ми харесват никак тези анкети. Стоим не едно място и чакаме нещо а то зимата ще мине.
Първо беше анкета за място на срещата, сега анкета за дати на срещата, а после ще има анкета за организатор и т.н.
Най-добре е един да стане и да предложи на тези дати, на това място. Всеки си преценява ще участва или няма да участва.
Искате по "Сталински"? С юмрука по масата или като Хрушчов с обувката по масата!
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3 ... , 9, 10, 11Следваща
Страница 10 от 11
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети