ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Според мен и още някои е време за Новото начало. Среща №3 на
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Следваща

Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
Според мен и още някои е време за Новото начало. Среща №3 на
Автор Съобщение
Balkandjiq

Мнение Отговорете с цитат
Живота написа:

Преди години един приятел от Сопот,Бог да го прости правеше мариновани Рижинки,по Сопотско казваше ги берем с чували,та като донесеше от тях колко ракия се е изпило,абе уникално мезе.А дори не я зная самата гъба какво представлява.

Рижика,без "Н" в средата.Или още "обикновена млечница" се вика.Лактариус делициозус.Те общо са към 3-4вида много близки млечници които се бъркат често-лактариус семисангвифилус,салмониколор,делициозус.Eй тук съм снимал последната реколта от 23ти ноември.В паницата са от първите два вида-който има по-опитно око ще види че се различават по цвета на млякото.За съжаление тук над града по това време тръгват и им се нарадвах два дена и после заваля първия сняг и еба мамата на всичко...Ще чакаме догодина.Добро мезе са по секъв начин.Жената ги панира с панировка за риба и стават трепач.После кат ги ядеш пикаеш оранджево...Twisted Evil
Няма отровни двойници-може да се сбърка с лактариус торминозус-т.нар."отровна млечница" на която само името и е отровно.Леко подрисква и е много люта...Варят я да и избегат дразнещите стомаха вещества или я правят със саламура,като първата вода я изхвърлят и вече не подрисква и е най-вкусното мезе от всички млечници...Руснаците я затварят в качета за зимата,после я правят с майонеза и картофи на салата и става божествено мезе за водката.Иначе по принцип се различава от останалите млечници по косматия ръб.Ял съм я и нея...Ял съм много работи-тая есен сефтосах и червена мухоморка-нарязана на ленти и изварена да и избяга отровата.Доста вкусна гъба...
Мечоу,кат не щеш да си цар или министър ще те направим Главен Мечок на Републиката.Ти само донес някой буркан.Не скатавай,знам че имаш...Кладница ли ще е друга ли-няаам претенции...
Кат трябва ще си го платим...

http://hubavetz.com/

Последната промяна е направена от Balkandjiq на Чет Яну 09, 2014 12:56 am; мнението е било променяно общо 2 пъти
Чет Яну 09, 2014 12:33 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
meco puh

Местожителство: обл.Разград

Balkandjiq написа:
...Мечоу,кат не щеш да си цар или министър ще те направим Главен Мечок на Републиката.Ти само донес някой буркан.Не скатавай,знам че имаш...Кладница ли ще е друга ли-няаам претенции...

Хей, Балканджийо, трай си бе. Ще има и гъби и ракия. Ако не са измръзнали, ще отида и ще ти набера и пресни кладници.

Балкана символ на цял полуостров
Чет Яну 09, 2014 12:47 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
EXIIIT

Местожителство: Плевен

Балканче донесете и двамата, ти и ГМПР / Главен Мечо Пух на Републиката/ще опитаме и от двамата пък ракийка ще има доста. Ще направим дегустация. Very Happy
Чет Яну 09, 2014 9:44 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tzezko

Местожителство: софия

Абе я какъв хранително- вкусов разговор се заформя, какъв ще го търсим по джендемите? Христо Даново на площада или розоварната на Скобелево- перфекти места за събор.
Чет Яну 09, 2014 11:42 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
НИКОЛАЙ Т.

Местожителство: РУСЕ

Някой задава ли си въпроса:Защо в тази така посещавана тема, вече 24ч. никой не пише?
Не ми отговаряйте,въпроса е риторичен. Sad
Пет Яну 10, 2014 11:00 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
EXIIIT

Май ще има провал
Пет Яну 10, 2014 11:51 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
asen4ooo

Местожителство: София

То от нас си зависи, дали ще е провал ...

Пет Яну 10, 2014 12:12 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
danin94

Местожителство: Карлово

НИКОЛАЙ Т. написа:
Някой задава ли си въпроса:Защо в тази така посещавана тема, вече 24ч. никой не пише?
Не ми отговаряйте,въпроса е риторичен. Sad

Ники дискусията е опорочена...комуникацията отдавна е изместена на друго ниво и не е актуална , поне за тези които правят асоциация с темата и идеята за която е пусната .... риториката е излишна , както и това да си губиш времето ....освен от любопитство
Пет Яну 10, 2014 8:42 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Trand

Местожителство: Пловдив

Ха.... пиене и ядене ще има, но за среща не се знае?? Tooth
Съб Яну 11, 2014 5:40 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
mirosllaw

Не мисля, че някакви форумни търкания трябва да попречат на срещата. Тя има малко по-различен смисъл от това да си ги премерим във форума и да се покажем кой е по-велик. Аз лично ще отида.
Чет Яну 16, 2014 10:39 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
EXIIIT

Какво стана сега ще има ли среща или няма .....
Чет Яну 16, 2014 10:46 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
asen4ooo

EXIIIT написа:
Какво стана сега ще има ли среща или няма .....

и аз това се чудя

Чет Яну 16, 2014 10:59 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
EXIIIT

Всички си мълчат,щеше да се пуска анкета за датата.....явно хижата е ясна вече "Козя стена"ще е, поне според / двете / анкети които вървят.
Чет Яну 16, 2014 11:02 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
asen4ooo

EXIIIT написа:
Всички си мълчат,щеше да се пуска анкета за датата.....явно хижата е ясна вече "Козя стена"ще е, поне според / двете / анкети които вървят.

то някъде май пишеше, че анкетата ще е до 20-ти, ако не се лъжа ....

Чет Яну 16, 2014 11:05 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Irha

Местожителство: БГ

Тази мероприятия не се правят с провеждане на анкети и обаждане по телефона Smile
Аз съм не мнение и че организаторите трябва да се сменят, за да се даде възможност и на други хора да организират подобни сбирки. Не трябва да се очаква, че все едни и същи хора ще поемат тази отговорност.

Нека някой, който може да организира среща на х.Козя Стена, да обяви датите.
От там насетне всеки си преценява, може ли или не може да участва.

Има толкова бележити участници от Русе и от Сопот, моля да не се спотайват.
Чет Яну 16, 2014 1:24 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Следваща
Страница 9 от 11

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.