ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Априлци-заслон Ботев
Иди на страница 1, 2  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
Априлци-заслон Ботев
Автор Съобщение
izgaria6tata

Местожителство: България

Мнение Априлци-заслон Ботев Отговорете с цитат
Здравейте,
В Събота искаме да се качим до заслон Ботев, но се чудим дали да взимаме котки? Някой да е ходил наскоро? Идеята е да тръгнем от Априлци през някаква по-кратка пътека, която не минава през х.Плевен, но била по-стръмна.
Нед Яну 12, 2014 9:14 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение AIM Адрес
milenski

Местожителство: В. Търново

Мнение Отговорете с цитат
Задължително котки. По- кратката пътека се нарича "кабела".
Нед Яну 12, 2014 9:36 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
geriandiliq

Местожителство: София

какво е положението към Ботев.за какво са толкова необходими котки?аз и жена ми ходихме на Мусала на нова година и нямаше нужда от тях при положение че правихме нощен преход
Нед Яну 12, 2014 9:55 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
izgaria6tata

ам "кабела" го знам, но ние искаме да тръгнем от Кофата и нагоре. Не е същият маршрут
Нед Яну 12, 2014 10:39 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение AIM Адрес
andimit

Местожителство: София

Внимавайте къде минавате, но в НИКАКЪВ случай не ползвайте летните пътеки за подкосяване- не искам да ви плаша но пред мен едно момче загина от заслон Ботев към х.Плевен по летния път!
Всичко най!
Нед Яну 12, 2014 11:43 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
JWalker

Местожителство: Ботевград

izgaria6tata написа:
ам "кабела" го знам, но ние искаме да тръгнем от Кофата и нагоре. Не е същият маршрут

Кой е този маршрут "Кофата"?

Нед Яну 12, 2014 11:44 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
didogen

Местожителство: kleta majka balgariq

JWalker написа:
izgaria6tata написа:

Кой е този маршрут "Кофата"?

Кофата викат на товарния лифт за х. Плевен. Някой ден може и седалков да има.
А от кофата посока зимната пътека за х. Плевен има едно мостче за водните дупки. През него (моля минавайте по един) минава пътеката и тя е по "кабела". За друга аз поне не знам. Е може да се мине и някъде зад постройката на кофата, но много скоро се събират двете.

Пон Яну 13, 2014 12:28 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
izgaria6tata

Здравейте, решено е - котки и пикели ще се носят. Просто познати се качваха и споделиха, че нямало лед и сняг, което много ме учуди и реших да "чуя" някой друг, който е бил в района тези дни. За лятната дори не сме помислили. Знам за опасността и прочие, просто исках да сравня информацията за сегашната обстановка. Благодаря
Пон Яну 13, 2014 9:05 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение AIM Адрес
nickkal

Бях в района след НГ. Сутрин, камъните бяха покрити с много дебела слана. Неприятна работа.... Crying or Very sad
Пон Яну 13, 2014 2:59 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
izgaria6tata

Здравейте,
мен също ме притесни прогнозата с валежи от гл.т. на това, че ще е неприятно да слизаме в порой при огромен наклон без котки. Снимки ще постна (обичам да снимам) Smile))
Другото което е, оказа се, че ние няма да се движим "по кабела", а по някаква, която не била особено популярна, малко по-стръмна от "по кабела", изходна точка пак е "Кофата", но се отклонявала, била най-бързият вариант, но и най-стръмен. По план в Неделя ще тръгнем в 06:00 ч сутринта от заслона, защото ще бързаме да слезем, което създава предпоставка дори през деня да няма много ледени участъци, то през нощта всичко да замръзне.
Пон Яну 13, 2014 7:29 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение AIM Адрес
Dimo Kolev

Местожителство: Бургас

izgaria6tata написа:
Здравейте,
мен също ме притесни прогнозата с валежи от гл.т. на това, че ще е неприятно да слизаме в порой при огромен наклон без котки. Снимки ще постна (обичам да снимам) Smile))
Другото което е, оказа се, че ние няма да се движим "по кабела", а по някаква, която не била особено популярна, малко по-стръмна от "по кабела", изходна точка пак е "Кофата", но се отклонявала, била най-бързият вариант, но и най-стръмен. По план в Неделя ще тръгнем в 06:00 ч сутринта от заслона, защото ще бързаме да слезем, което създава предпоставка дори през деня да няма много ледени участъци, то през нощта всичко да замръзне.

Друга НОРМАЛНА пътека даже и за лятно време по-пряка от тази по "кабела" през Купата няма. Освен ако не е с делтапланер през джендема. Имаше една която катереше право нагоре през Голям осрядък, но тя не тръгва от "кофата" и май и не излиза чак на билото. Някой беше писал за многото мечи лайна дето намирал там по камъните. Laughing Laughing Laughing
Пон Яну 13, 2014 9:14 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
izgaria6tata

хахахахахахха, разсмях се Smile))
Не мога да опиша коя е пътеката, защото ще ни води наш познат планински водач и по думите му не съвпада с "кабела". Като я минем ще я опиша. Това, което разбрах е, че се върви право нагоре, при много голям наклон и се стига за 4-4;30ч. заслонът.
Пон Яну 13, 2014 9:17 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение AIM Адрес
Dimo Kolev

Местожителство: Бургас

ти за кой кабел си мислиш?
Пон Яну 13, 2014 9:21 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
meco puh

Местожителство: обл.Разград

izgaria6tata написа:
хахахахахахха, разсмях се Smile))
Не мога да опиша коя е пътеката, защото ще ни води наш познат планински водач и по думите му не съвпада с "кабела". Като я минем ще я опиша. Това, което разбрах е, че се върви право нагоре, при много голям наклон и се стига за 4-4;30ч. заслонът.

Предполагам, че ще минете по стръмната пътека до хижа Плевен. Тя върви почти под "кофата" за багаж и излиза до хижа Плевен. От там наистина са около 4 часа до заслона.
Но, тя съвсем не съвпада с кабела. Много е далеч от него.

Балкана символ на цял полуостров
Пон Яну 13, 2014 9:46 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
НИКОЛАЙ Т.

Местожителство: РУСЕ

Тази "пътека" за която говори Димо (през Голям Осрядък)сме я минавали и не я препоръчвам за повечето туристи.Тя се хваща като се тръгва от паркинга на х.Плевен и се върви по деривацията в посока Видимското пръскало и в даден момент(който без гпс не се намира)се тръгва нагоре по склона докато се достигне Голям Осрядък.На картите е отбелезана до там,но не е маркирана.След това се изкачва Михова планинка и от там се достига до з.Маринка.Имаше места толкова стръмни,че се налагаше да лазим нагоре на четири крака,което с 20кг.раница не е особено приятно. Very Happy
Пон Яну 13, 2014 10:08 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.