ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Следновогодишно два лъча от х.Беговица. В търсене на снега.

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
Следновогодишно два лъча от х.Беговица. В търсене на снега.
Автор Съобщение
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

Мнение Следновогодишно два лъча от х.Беговица. В търсене на снега. Отговорете с цитат
Идеята за това беше още преди нова година и бе провокирана от безснежието напоследък.
По вътрешна ниформация на Митко по билата около Яловарника имало сняг и ние се юрнахме натам още на 2-ри януари.
Компанията беше пъстра - със снегоходки и ски, международна, весела, смесена.
Нещо не ми се рискуваше новия ски-сет и си го оставих в къщи.
Първия ден не съжалявах - пътеката от Попина лъка до хижа Беговица на 99% бе безснежна:

Чак около хижата буквално се появи сняг.

Вечерта играхме игра. Каркасон. Много интересна. Ще я потърся и ще си я купя. Идеална е за запълване на времето при ранно пристигане на хижа Smile

На другия ден към 09 тръгнахме към Солището. Без някакви особени надежди за сериозна зима. Но горе нещата ни изненадаха приятно. Времето - тихо, слънчево и безметежно.
Апропо - благодарско на групата снегоходкаджии, пъртината на които следвахме през гората и клека.

Този ден се качихме до Голена и Куклите, а двамата скиори се изкефиха на склоновете на първия и чашата от Солището към хижата.

Останалите се кефихме само на гледки и на превъзходното усещане на 70см.сняг по билото и през клека.

Вечерта - бира, раЧия и Каркасон.

Втория пълен ден като време беше повторение на предния, с изключение на тънкия и събуждащ студен ветрец от Каменица.
Да, забравих да спомена - тръгнахме по долината на р.Беговица по пътеката за Тевно. Идеята беше - без идея. Laughing Коя група - на където и е кеф. Скиорите по склоновете - ние по билата на лов за гледки.
Зъбът изригна по едно време:

Митака и Косьо направиха интересни спускания. Първия джедай пусна един як улей от Беговишки рид, Митака направи едно пускане тип суперG от Беговишки превал - и двамата в посока долината на р.Мозгавица. Сняг - предоволно и този ден.

Снегоходкаджиите решихме да направим траверсче по Беговишки рид. Чудесна идея - време перфе, гледки перфе, че и козички зърнахме.

По-късно по един заснежен гол склон слязохме в долината на р.Беговица:

Скиорите, след като се върнаха до Беговишки превал ни последваха по рида и пуснаха почти същиа склон като нас.

Така в събота с едно похапване на хижата си тръгнахме обратно към цивилизацията. В долината на Струма - мъгли, около Дупница - млечни.
Само като си спомнех какво беше горе и ми се оправяше настроението веднагически.

Галерията

Нед Яну 05, 2014 1:39 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Speedy

Местожителство: Неврокопъ

Мнение Отговорете с цитат
Много красиво! Браво на групата!
Снимка 76 ми е фаворит Cool

Нед Яну 05, 2014 2:07 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Ристо Туристо

Speedy написа:

Много ми ареса долината на р.Беговица и едноименния рид. Не бях ходил там.

Те малко видео от спусканията на скиорите хронологически:
- http://www.youtube.com/watch?v=216d_A6ttHU
- http://www.youtube.com/watch?v=U-HEqOCOM0U
- http://www.youtube.com/watch?v=LNKCoOGgm4E&feature=youtu.be
- http://www.youtube.com/watch?v=XtTqiHNQS7w&feature=c4-overview&list=UUe8OJpY-2X8nw72oG6MJ2pg
- http://www.youtube.com/watch?v=5dnT_NFAHMQ&feature=c4-overview&list=UUe8OJpY-2X8nw72oG6MJ2pg

Последната промяна е направена от Ристо Туристо на Пон Яну 06, 2014 4:17 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Нед Яну 05, 2014 3:00 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Mitko

Намерихме къде се е скрила зимата Smile
Ето и малко снимки от моя апарат, линка би трябвало да работи ( от 10-та снимка натам):
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.567126883122.1073741834.210100538&type=1&l=60a70dbed0
Нед Яну 05, 2014 9:30 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
Emil

Местожителство: Sofia

Ристо Туристо написа:
Speedy написа:

Много ми ареса долината на р.Беговица и едноименния рид. Не бях ходил там.

Те малко видео от спусканията на скиорите хронологически:
- http://www.youtube.com/watch?v=216d_A6ttHU
- http://www.youtube.com/watch?v=U-HEqOCOM0U
- http://www.youtube.com/watch?v=LNKCoOGgm4E&feature=youtu.be

Уникално Ице, благородно ви завидях, че и аз не съм ходил там зимата....
То и аз съм решил едни панти да си взема, че отварят нови възможности ама ще видим кога.
Супер е била компанията.
Нед Яну 05, 2014 9:53 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
dido

Браво Ристе, хванали сте момента както се вижда ДОБРЕ - чудно е СОНИ-то Very Happy

Групата снегоходкажии към Солището може да сме били ние с Ива. При нас дереджето със снега беше доста зле - яко затъване от 2050 нагоре - не отиде много така и се върнахме.

Скиорските спущания са се получили чудесни. Как се върнаха после от Мозговица - по реката надолу, или обратно към Беговишки превал ?

А, последно се сетих. Другия път за Беговица минете през Туричка черква, спестява се доста маане нагоре, а и по пътя обикновено е снежно - удобно за ските.

Вто Яну 07, 2014 12:17 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Ристо Туристо

dido написа:
Браво Ристе, хванали сте момента както се вижда ДОБРЕ - чудно е СОНИ-то Very Happy

Машинката е перфе. Вчера ми дойде и поляризационния филтър.
Имам една забележка към фотката - може и я да съм тула четворка, ама баш на най-убавите снимки ми се появи петно на матрицата. Та трееше да го чистя после на бая снимки. Продухах я, де, ама не съм фен на слугуването на вещи.

dido написа:
Групата снегоходкажии към Солището може да сме били ние с Ива. При нас дереджето със снега беше доста зле - яко затъване от 2050 нагоре - не отиде много така и се върнахме.

Вие сте дали "насоката" След вас се бяха качили до билото и до Куклите хора със снегоходки. Перфе пъртина през клека имаше.

dido написа:
Скиорските спущания са се получили чудесни. Как се върнаха после от Мозговица - по реката надолу, или обратно към Беговишки превал ?
Ристо Туристо написа:
...
Скиорите, след като се върнаха до Беговишки превал ни последваха по рида и пуснаха почти същиа склон като нас.
...

dido написа:
А, последно се сетих. Другия път за Беговица минете през Туричка черква, спестява се доста маане нагоре, а и по пътя обикновено е снежно - удобно за ските.
Чудихме се на слизане да го направим, ама безснежието беше тотално и по пътя.

Вто Яну 07, 2014 12:33 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Дженгала

Мнение Re: Следновогодишно два лъча от х.Беговица. В търсене на сне Отговорете с цитат
Ристо Туристо написа:

Апропо - благодарско на групата снегоходкаджии, пъртината на които следвахме през гората и клека.

Следите са от Калата и спътника му - направили са разходка до Куклите на 31.12. Very Happy

Иначе браво за чудесните лъчове! Smile
Пон Яну 13, 2014 11:59 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Ристо Туристо

Мнение Re: Следновогодишно два лъча от х.Беговица. В търсене на сне Отговорете с цитат
Дженгала написа:
Ристо Туристо написа:

Следите са от Калата и спътника му - направили са разходка до Куклите на 31.12. Very Happy

Иначе браво за чудесните лъчове! Smile

За Много Години, Жоре! Поздрави на Калата и сие!
Знаех си, че са минали ПРО-та Very Happy

Вто Яну 14, 2014 10:29 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.