Автор |
Съобщение |
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4318 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
Следновогодишно два лъча от х.Беговица. В търсене на снега. |
|
Идеята за това беше още преди нова година и бе провокирана от безснежието напоследък.
По вътрешна ниформация на Митко по билата около Яловарника имало сняг и ние се юрнахме натам още на 2-ри януари.
Компанията беше пъстра - със снегоходки и ски, международна, весела, смесена.
Нещо не ми се рискуваше новия ски-сет и си го оставих в къщи.
Първия ден не съжалявах - пътеката от Попина лъка до хижа Беговица на 99% бе безснежна:
Чак около хижата буквално се появи сняг.
Вечерта играхме игра. Каркасон. Много интересна. Ще я потърся и ще си я купя. Идеална е за запълване на времето при ранно пристигане на хижа
На другия ден към 09 тръгнахме към Солището. Без някакви особени надежди за сериозна зима. Но горе нещата ни изненадаха приятно. Времето - тихо, слънчево и безметежно.
Апропо - благодарско на групата снегоходкаджии, пъртината на които следвахме през гората и клека.
Този ден се качихме до Голена и Куклите, а двамата скиори се изкефиха на склоновете на първия и чашата от Солището към хижата.
Останалите се кефихме само на гледки и на превъзходното усещане на 70см.сняг по билото и през клека.
Вечерта - бира, раЧия и Каркасон.
Втория пълен ден като време беше повторение на предния, с изключение на тънкия и събуждащ студен ветрец от Каменица.
Да, забравих да спомена - тръгнахме по долината на р.Беговица по пътеката за Тевно. Идеята беше - без идея. Коя група - на където и е кеф. Скиорите по склоновете - ние по билата на лов за гледки.
Зъбът изригна по едно време:
Митака и Косьо направиха интересни спускания. Първия джедай пусна един як улей от Беговишки рид, Митака направи едно пускане тип суперG от Беговишки превал - и двамата в посока долината на р.Мозгавица. Сняг - предоволно и този ден.
Снегоходкаджиите решихме да направим траверсче по Беговишки рид. Чудесна идея - време перфе, гледки перфе, че и козички зърнахме.
По-късно по един заснежен гол склон слязохме в долината на р.Беговица:
Скиорите, след като се върнаха до Беговишки превал ни последваха по рида и пуснаха почти същиа склон като нас.
Така в събота с едно похапване на хижата си тръгнахме обратно към цивилизацията. В долината на Струма - мъгли, около Дупница - млечни.
Само като си спомнех какво беше горе и ми се оправяше настроението веднагически.
Галерията
_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки |
|
|
Нед Яну 05, 2014 1:39 pm |
|
|
Speedy
Регистриран на: 29 Ное 2006 Мнения: 2551 Местожителство: Неврокопъ |
|
|
Нед Яну 05, 2014 2:07 pm |
|
|
Ристо Туристо
|
|
Нед Яну 05, 2014 3:00 pm |
|
|
Mitko
|
|
|
Нед Яну 05, 2014 9:30 pm |
|
|
Emil
|
|
|
Уникално Ице, благородно ви завидях, че и аз не съм ходил там зимата....
То и аз съм решил едни панти да си взема, че отварят нови възможности ама ще видим кога.
Супер е била компанията.
|
|
|
Нед Яну 05, 2014 9:53 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
Браво Ристе, хванали сте момента както се вижда ДОБРЕ - чудно е СОНИ-то
Групата снегоходкажии към Солището може да сме били ние с Ива. При нас дереджето със снега беше доста зле - яко затъване от 2050 нагоре - не отиде много така и се върнахме.
Скиорските спущания са се получили чудесни. Как се върнаха после от Мозговица - по реката надолу, или обратно към Беговишки превал ?
А, последно се сетих. Другия път за Беговица минете през Туричка черква, спестява се доста маане нагоре, а и по пътя обикновено е снежно - удобно за ските.
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Вто Яну 07, 2014 12:17 am |
|
|
Ристо Туристо
|
|
|
|
|
Браво Ристе, хванали сте момента както се вижда ДОБРЕ - чудно е СОНИ-то |
Машинката е перфе. Вчера ми дойде и поляризационния филтър.
Имам една забележка към фотката - може и я да съм тула четворка, ама баш на най-убавите снимки ми се появи петно на матрицата. Та трееше да го чистя после на бая снимки. Продухах я, де, ама не съм фен на слугуването на вещи.
|
|
Групата снегоходкажии към Солището може да сме били ние с Ива. При нас дереджето със снега беше доста зле - яко затъване от 2050 нагоре - не отиде много така и се върнахме. |
Вие сте дали "насоката" След вас се бяха качили до билото и до Куклите хора със снегоходки. Перфе пъртина през клека имаше.
|
|
Скиорските спущания са се получили чудесни. Как се върнаха после от Мозговица - по реката надолу, или обратно към Беговишки превал ? |
|
|
...
Скиорите, след като се върнаха до Беговишки превал ни последваха по рида и пуснаха почти същиа склон като нас.
... |
|
|
А, последно се сетих. Другия път за Беговица минете през Туричка черква, спестява се доста маане нагоре, а и по пътя обикновено е снежно - удобно за ските. |
Чудихме се на слизане да го направим, ама безснежието беше тотално и по пътя.
|
|
Вто Яну 07, 2014 12:33 am |
|
|
Дженгала
|
|
Re: Следновогодишно два лъча от х.Беговица. В търсене на сне |
|
|
|
Апропо - благодарско на групата снегоходкаджии, пъртината на които следвахме през гората и клека.
|
Следите са от Калата и спътника му - направили са разходка до Куклите на 31.12.
Иначе браво за чудесните лъчове!
|
|
|
Пон Яну 13, 2014 11:59 am |
|
|
Ристо Туристо
|
Re: Следновогодишно два лъча от х.Беговица. В търсене на сне |
|
|
|
|
|
|
Следите са от Калата и спътника му - направили са разходка до Куклите на 31.12.
Иначе браво за чудесните лъчове! |
За Много Години, Жоре! Поздрави на Калата и сие!
Знаех си, че са минали ПРО-та
|
|
Вто Яну 14, 2014 10:29 am |
|
|
|