Малко преди коледа имам рожден ден и тази година ми се иска да го отбележа извън града. Смятам да събера 20-30 приятели, някои от тях планинари, други - не, затова съм се ориентирал към хижи, до които има път, проходим при зимни условия за леки автомобили, или в краен случай къща за гости в някое живописно село. За съжаление хижите с удобен път по обясними причини винаги съм ги избягвал, затова се допитвам до вас. МОжете ли да ми предложите такива, които освен улеснения достъп да предлагат гостоприемни хижари, прилични стаи (да са отоплени и чисти, баня и тоалетна може общи) и механа, както и да са на хубаво място за разходки. Планината няма значение коя е. Също предложения за къщи за гости са добре дошли. Благодаря
Съб Ное 30, 2013 12:52 pm
tortomanin
Пробвай с хижа "Аида" над село Хасковски минерални бани. Щом си от Пловдив, ще ти дойде близо. Хижата е на ниско- 760 метра над морето, вероятно няма да имате проблем с коли, дори и да има сняг. Пътят до там е асфалт, през Горски извор, Минерални бани, Горно и Долно Брястово ще ви дойде към 100 километра в едната посока. Има прилични стаи, отоплена столова и моабетарник със скара до хижата. Пълни подробности не мога да ти дам, защото живея прекалено наблизо и ще е смешно да нощувам там. Мои познати, които са туристи полянджии редовно го правяти са доволни.
А, сетих се, в село Соколовци, Смолянско, роднини имат къщи за гости, но не знам капацитета, ако трябва, ще питам или ще препредам телефон.
Връзките с хижа "Аида" ще намериш в нета, ако нещо ти се губят, ще помагаме.
Едно предложение и от мен: хижа Каваклийка над Горно Ново село в Средна гора. Чудесен нов път до хижата (тя е буквално на пътя Чирпан-Братя Даскалови-Турия-Павел Баня), на 50-60 км от Пловдив (през Брезово). За разпивки с компания е чудесно място. За жалост, май за друго вече не се ползва.
Съб Ное 30, 2013 8:16 pm
alexvan
Благодаря за предложенията. Другата седмица може да мина да проверя някои от тях как са, преди да реша къде.
Пон Дек 02, 2013 12:10 am
tzezko
"Загаза" ти е играта. Само дето тоалетните са клечащи.
Пон Дек 02, 2013 1:37 pm
igurbev
Re: Предложете място за РД
И Загаза и Лопово са хижи, за които и аз мога да кажа само хвалби, само не виждам как отговарят на условието.
promis написа:
Смятам да събера 20-30 приятели, някои от тях планинари, други - не, затова съм се ориентирал към хижи, до които има път, проходим при зимни условия за леки автомобили, или в краен случай къща за гости в някое живописно село.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети