|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
mislesht
|
х.Добрила-вр.Ботев-х.Тъжа-х.Русалка (част 1) |
|
Ето че дойде време да се поразходя из Стара планина! Предварителните ми планове бяха за 4 дни, но прогнозата за разваляне на времето в сряда ме накара да преразгледам нещата и ги отрязах на 3. Дори предвидих за третия ден(сряда) минимално ходене за да се смъкна надолу докато времето не се е развалило.
-----
И така, първи ден Пловдив-Карлово-Сопот-лифта-х.Добрила-вр.Амбарица-върховете Малък Купен,Голям Купен, Кръстците, Костенурката, Жълтец, Дюзчал, Безименния, заслон Ботев(нощувка). Стандартно било. По склона на Амбарица срещнах двама чужденци, а до Малък купен група от 5 човека, и това беше за цял ден.Времето беше чудесно, вятърът слаб. Заслон Ботев е станал чудесно място, просто малка хижичка. Условията са по-добри от редица хижи. Има 24 места, малка столова, кабина-баня с топла вода от бойлер с дърва, нова външна тоалетна, чешми вън и вътре, алуминиева дограма. Продължават да работят по него и ще го разширяват. Останах приятно изненадан, дори предлагаха храна и бира! Приятно съм изненадан и от отношението на хижарите. Всичко това е добре, защото заслонът е на много стратегическо място, а и не се налага да се губи височина. Преди беше кочина, както продължава да бъде заслон Маринка. Ето и снимки от първия ден, тъй като са много се наложи да ги пусна в по-малък размер да не товаря форума:
вр.Амбарица(2166м):
Малка Амбарица:
вр.Голям Купен(2169м):
"Локвата" вече наистина е само локва...Стадо коне наоколо:
вр.Малък Купен(2100м):
аз на Голям Купен:
Масивът Равнец(2029м):
поглед назад:
Голям Кръстец(2034м):
Голям Купен и Малък Кръстец:
вр.Жълтец(Саръкая)(2227м) - източните му склонове, Брустовете:
вр.Млечни чал(Дюзчал)(2255м):
заслон Ботев, 2050м:
и малко панорами(увеличават се):
билото на изток до вр.Ботев(снимано от Малка Амбарица):
Купените и Кръстците - класика на Троянски Балкан:
от Кръстците до Ботев:
Голям Кръстец и билото наоколо:
на преден план част от билото на Кръстците и вр.Костенурката(2035м), на
заден план - Жълтец:
Голям Купен(вляво) и Кръстците:
Очаквайте част 2! 
|
|
|
Пет Авг 03, 2007 8:21 pm |
 |
 |
dido
|
|
|
|
Язък, че съм на dial-up, изкушават ме панорамите. Много са ти добри снимките, поздрави! Айде на Пирин бе човек ... 
|
|
|
Пет Авг 03, 2007 8:42 pm |
 |
 |
Kat
|
|
|
|
Мммм, красотата на Стара планина си е друга. Аз за съжаление, още не съм минавала по този маршрут, но има време. Това нещо на Купена, до което си се снимал, май е прословутата книга .. ?
А ако решиш за Пирин, ще сме там от 12-и за една седмица 
|
|
|
Пет Авг 03, 2007 9:50 pm |
 |
 |
dido
|
|
|
|
Абе може и аз да се присъединя на 18-19 авг, Събота и Неделя. Ако имате програма за маршрута, кажи къде ще бъдете последните 2 дни.
|
|
|
Пет Авг 03, 2007 10:13 pm |
 |
 |
irmelinda
|
|
|
|
уоу..панорамите с купена...любими просто. много го обичам това място...
да видим нататък...м/у добрила и тъжа още не съм ходила.
_________________ „Нещата не се променят. Човек просто променя начина, по който ги вижда, това е всичко.“ - Карлос Кастанеда |
|
|
Пет Авг 03, 2007 11:04 pm |
 |
 |
Kat
|
|
|
|
Дидо, на 18 според план - графика се очертава да сме около х.Вихрен. Някой нещо спрягаше Джамджиевия ръб, ама мен не ме блазнят тези скали. Разбира се, на място винаги може да се измисли нещо друго 
|
|
|
Пет Авг 03, 2007 11:07 pm |
 |
 |
dido
|
|
|
|
Добре добре На мен ми виси едно ходене Хвойнати-Муратов-Гергийца по ръба горе с гледка към Влахински/Гергийски и Спано поле едновременно, или Хвойнати-Муратов-Дончови караули-Бъндеришка чука до Башлийския превал, с още по-яка гледка Последния вариант на маршрута е интересен особено, че може да се спи на онова хубаво езеро зад Башлията, а и дава яки гледки 
|
|
|
Съб Авг 04, 2007 3:11 pm |
 |
 |
mislesht
|
|
|
 |
 |
Язък, че съм на dial-up, изкушават ме панорамите. Много са ти добри снимките, поздрави! Айде на Пирин бе човек ...  |
Споко, ще ги видиш като се върнеш! Отпуска ми свършва, за Пирин не обещавам скоро, ще трябва да наваксвам с материала в къщи и не само... Такъв е живота, човек прави по-често неща, които не обича.
 |
 |
Това нещо на Купена, до което си се снимал, май е прословутата книга .. ? |
Да там е книгата. Аз такива неща принципно не ползвам. Още никъде никога не съм се писал, особено пък на Купена. Да се запиша някъде - това ми прилича като на последно ходене. Е, тая няма да стане. 
|
|
|
Съб Авг 04, 2007 3:59 pm |
 |
 |
irmelinda
|
|
|
|
mislesht: Не е нужно да е последно. Единия път като се качвахме, на челната страница на книгата пишеше нещо от рода "Нося тази книга при 100 и не помня кое изкачване на най-красивия връх в България!"
_________________ „Нещата не се променят. Човек просто променя начина, по който ги вижда, това е всичко.“ - Карлос Кастанеда |
|
|
Съб Авг 04, 2007 5:25 pm |
 |
 |
goro_levskara
|
|
|
Браво, добра разходка, добри снимки. Виждам на повечето върхове си сложил височината, кажи ми ако знаеш каква е тя на вр.Малка Амбарица. Благодаря ти!!!
Жоро
|
|
|
Нед Авг 05, 2007 12:31 pm |
 |
 |
mislesht
|
|
|
Около 2140, ама не съм сигурен. Преди 7 години бях с един агент и той я измери с часовник Касио. Преди 2 години Иван(neocom) я засече с ГПС, но хич не го питах колко е.
|
|
|
Нед Авг 05, 2007 1:28 pm |
 |
 |
Speedy
Регистриран на: 29 Ное 2006 Мнения: 2551 Местожителство: Неврокопъ |
|
|
|
Панорамите къртят отвсякъде! 
|
|
|
Пон Авг 06, 2007 11:15 am |
 |
 |
bulgar4e
Регистриран на: 14 Авг 2007 Мнения: 6 Местожителство: България, София |
|
|
Нед Авг 26, 2007 8:23 am |
 |
 |
BlackAdder
|
|
|
|
От къде си взе тази шапка? Точно такава си търся.

|
|
|
Сря Сеп 12, 2007 9:39 pm |
|
 |
mislesht
|
|
|
В Пловдив на улица Антим I има 2 шапкарници, в едната от тях я намерих, 8 лв.
Да не ме бъзика Дидо че съм с изгорели уши...
|
|
|
Чет Сеп 13, 2007 4:33 pm |
 |
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|