ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
По Чуфадарица, неделно

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
По Чуфадарица, неделно
Автор Съобщение
mislesht

Местожителство: Пловдив

Мнение По Чуфадарица, неделно Отговорете с цитат
В неделя използвах топлия ден за да се разходя по Чуфадарица. Тръгнах от Калофер по познатия път за Калоферски мъжки манастир и като слезнах към Бяла река, пресякох я още по първия мост и продължих в обратна посока по пътя, а после и нагоре по склона, по пътеки покрай Тумбата и така докато изляза над горския пояс. После без пътека набрах височина и от около 1400м почти по хоризонтал към ръба на Джендема. Кацнах на най-отвесното място, точно срещу вр. Ботев. Върнах се по същия начин, да не рискувам да загубя време, но пак изтървах автобуса в 16:30. Ето малко снимки, че не съм много по приказките:

Масивът Триглав на заден план:

Есенна гора:

От ръба джендемски:

Ботев, Параджика, и Калоферските купени:

Упражнение N:1, не може без него:

Последната промяна е направена от mislesht на Вто Ное 12, 2013 5:47 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Вто Ное 12, 2013 12:59 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Speedy

Местожителство: Неврокопъ

Мнение Отговорете с цитат
Mного красиво!

Вто Ное 12, 2013 3:32 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
promis

Браво, готини снимки!
Вто Ное 12, 2013 4:06 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
martin555

Местожителство: Русе

Браво, нацели време за преход, а и подобни композиции (изгледи) към Джендема и Ботев връх са рядкост. Получили са се снимките, прехода съдейки по денивелацията, също! Smile Ние през това драскахме с котките по камънака из Рила, хайде да идва зимата...

Вто Ное 12, 2013 4:32 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Пчелата Жужа

Брилянтни снимки!
Не съм била на ръба на Джендема и няма да бъда.
Благодаря за възможността да видя гледките оттам!
Вто Ное 12, 2013 4:56 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mislesht

Ето и следата:

GPX: http://file.bg/c269242euLfT

Чет Ное 14, 2013 11:30 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Plamen К

Местожителство: Казанлък

Много хубави снимки си направил!
Гледката от ръбчето е прекрасна. Еле пък и тези перести облачета в неделя! Smile
Чет Ное 14, 2013 7:16 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ПАВЕЛ

Мнение Неделно по Чуфадарица - 2 Отговорете с цитат
Трябва да призная , че "краднах" идеята от тази тема Very Happy , и надявам се автора няма да има нищо против да кача малко снимки и текст Smile А ако има - знае какво да прави Laughing ..... Получи се стандартното за мен тръгване - навиване на алармата за 8, олежаване до 8, 30 , кафе до 9.30, и новият елемент от тази седмица - отваряне на картата на BGM, и избор на маршрут за деня Very Happy .Дръпнах си тракчето на Митко, и около 11 без нещо паркирах Мери-Джо Фернандес пред портите на манастира . За разлика от него аз тръгнах по пътеката нагоре от светата обител, като след това трябваше да се върна по неговата следа.... А нагоре в гората ........ЕСЕННА ПРИКАЗКА !

Малко след като пътеката излиза от гората и навлиза в едни шипкови храсталаци, се наврях почти вътре в стадо овце Confused А аз от телевизията , а и от личен опит знам , че когато си на плажа и видиш водата да се отдръпва рязко навътре, или си в планината и се озовеш сред стадо кротко пасящи овце , трябва МНОГО бързо да се изнасяш от там ! Laughing Така и направих - дадох заден , и минах на десния фланг Very Happy .....Най-добрият приятел на човека прояви абсолютен непрофесионализъм в случая - дори не ме усетиха !

Вече над линията на гората

Нирвана.......Прекарах така дълго време !

На връщане минах по същия път - бях си забравил челника, а не знаех колко се удължава времето по маршрута на Митко....В крайна сметка слезнах точно за час и четиридест минути

Всички снимки

Пон Ное 18, 2013 2:19 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Пчелата Жужа

Мнение Re: Неделно по Чуфадарица - 2 Отговорете с цитат
[quote="ПАВЕЛ"]

Нирвана.......Прекарах така дълго време !

Знам какво чувстваш.
Снимката е много изразителна, макар да няма багри.
Пон Ное 18, 2013 3:05 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mislesht

Бе аз от там щях да слизам, ама....забравих трака да си кача в ГПС-а. Щото спомените са ми бледи, ама много бледи за тази пътека. Добре, че не слязох от там обаче, щях да закъснея още, щото нали гоня автобуси и т.н. А ето и друга причина - щом си нацелил и кучета. Оттатък нямаше жива душа, освен няколко крави горе. И аз слязох горе-долу за толкова, но след като изгасих спирачките в Бяла река, трябваше да вървя пак до Калофер.
Сетих се сега, горе във второто дере(последното на изток) дават на картата вода за пиене, но беше абсолютно сухо, обикалях, търсих - няма! В предното едва цъцреше вода.

Вто Ное 19, 2013 2:53 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Пчелата Жужа

Трябва да е било 1985-6 г, май месец. Отсреща на Параджишкото било видяхме тъжна гледка, която силно се е запечатала в спомените ми. Имаше около 15-тина крави. Една от тях беше умряла при раждане. Теленцето си беше подало главата и крачетата, но майката не беше успяла да се справи сама. Хищник беше ял от хълбока и. Валеше дъжд и нямаше мухи и зловоние. В селския двор като наближи кравата да се тели, стопанинът я посещава по два-три пъти през нощта, за да и помогне.
Вто Ное 19, 2013 6:10 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mislesht

Това лято накъде към Пирьова ливада имаше говедо, дало фира. Поне 20 скални гарги бяха го накацали...големи, мазни, лъскави.

Вто Ное 19, 2013 6:23 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Gamina

Аз съм виждала замръзнали малки кончета под Амбарица Confused

Вто Ное 19, 2013 6:25 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
ПАВЕЛ

mislesht написа:
Бе аз от там щях да слизам, ама....забравих трака да си кача в ГПС-а. Щото спомените са ми бледи, ама много бледи за тази пътека. Добре, че не слязох от там обаче, щях да закъснея още, щото нали гоня автобуси и т.н. А ето и друга причина - щом си нацелил и кучета. Оттатък нямаше жива душа, освен няколко крави горе. И аз слязох горе-долу за толкова, но след като изгасих спирачките в Бяла река, трябваше да вървя пак до Калофер.
Сетих се сега, горе във второто дере(последното на изток) дават на картата вода за пиене, но беше абсолютно сухо, обикалях, търсих - няма! В предното едва цъцреше вода.

Тя пътеката я има на картата на БГ-Маунтийнс и е много добре проследима . На едно място имаше само разклонение(в посока нагоре), което ако нямаш машинка може да пообоколиш малко ....Иначе аз си носих литър и половина вода и не съм търсил маркираната на картата. Но наистина прави впечатление липсата на вода в тази хубава широколистна гора Confused........

Вто Ное 19, 2013 8:14 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.