ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Рила - красота и адреналин:фоторазказ

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
Рила - красота и адреналин:фоторазказ
Автор Съобщение
Liubitel

Местожителство: София

Мнение Рила - красота и адреналин:фоторазказ Отговорете с цитат
Гледки по пътя към Мальовица

Едно от Мальовишките езера

На преден план вдясно част от Камилата, вляво – Черната скала, в далечината – Лопушки връх

Връх Мальовица – вижда се премката между нея и Орлето и пътя, по който ще минем след малко.

Това е североизточната и северозападната стена на Мальовица – само за катерачи.Не се вижда добре как минава един ръб през средата и че всъщност не е равна, а с наклон в казаните по-горе посоки.

Това е кулоара между Мальовица и Орлето, налазването беше тегаво, че се хлъзгаше.

Това са Ушите, вижда се добре южната им страна, която е катерачески маршрут.

Това е Орлето.

Еленино езеро.Долу, където е плочата на 11-те, мернахме и козички.

Вече се изкачваме към Североизточния ръб на Мальовица,поглед към седлото между Орлето и Мальовица

Време е за катерене

Вече сме на върха.Гледките във всички посоки са зашеметяващи.Времето беше прекрасно и за ходене и за снимане Very Happy

Изглед към Пирин

Изглед към Витоша

И после поехме обратно през Елени връх към ЦПШ Мальовица

На места си беше доста заледено и хлъзгаво.Към Мальовица не се хлъзгахме толкова, колкото като взехме да приближаваме втора тераса.

Това беше разходката за днес.Малко замръкнахме, защото се размотавахме и почивахме често, но пък залезът си заслужаваше.

На другия ден маршрутът беше ЦПШ - Йончево езеро – Страшно езеро - ЦПШ. Трябваше да бъде многооо лежерно и спокойно...Тръгнахме късно, някъде около 09.30ч.

Спирахме често, който пуши – пуши, който снима – снимаSmile

И така си беше спокойно докато не стигнахме ето тук.

Виждат се Ушите и вляво се вижда ридът, който е северно от заслон Страшно езеро и трябваше да прехвърлим.

Това е границата на спокойствието, оттук нататък така ни се вдигна адреналина, в такъв екшън се вкарахме, че снощи само това съм сънувала.Не се вижда всъщност колко е обледен, вижда се само пудрата от 1-2 см сняг.

Беше си за котки, от онези за ледено катерене.

Следващите снимки са вече от и след Страшното езеро, където се радвахме на слънчицето, на кафето и гледките.

[img] https://lh3.googleusercontent.com/-Up8lPMfrHdw/Un6TQ7TEJrI/AAAAAAAAIBI/qoBJ5MB7g9s/w660-h495-no/%25D0%25A0%25D0%25B8%25D0%25BB%25D0%25B0+-+%25D0%25BA%25D1%2580%25D0%25B0%25D1%2581%25D0%25BE%25D1%2582%25D0%25B0+%25D0%25B8+%25D0%25B0%25D0%25B4%25D1%2580%25D0%25B5%25D0%25BD%25D0%25B0%25D0%25BB%25D0%25B8%25D0%25BD+088.jpg[/img]

Това беше последната снимка за деня.Ходенето ни завърши с един гаден клекинг и пресичане на р.Мальовица на доста кофти място.Обаче всичко е добре, когато завършва добре.

Последната промяна е направена от Liubitel на Пон Ное 11, 2013 2:47 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Нед Ное 10, 2013 10:37 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tortomanin

Местожителство: Хасково

Мнение Отговорете с цитат
Хубаво време, хубаво ходене, хубави снимки. Нека Дядо Коледа да ти донесе и хубави котки. След като веднъж паднах от стеснението между Мальовица и Орлето, донесе и на мен.
Нед Ное 10, 2013 7:43 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Liubitel

Той първо да ми донесе зимни обувкиSmile)) Искам да изкача и Орловец и Петлите, а защо не зимно? Smile)) Вече минах едно изкачване от втора степен Very Happy

Нед Ное 10, 2013 7:49 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Slav

Пожелавам най-хубавите за теб зимни обувки. Нашето пишман приключение вчера започна в 12:00 от ЦПШ и завърши с тръгване надолу преди втора тераса. Още на хижата един любезен човек ми обясни за какво иде реч нагоре. Бяхме много окъснели и не добре подготвени. Ако ти си любител - ние сме гола вода. Над хижата дискутирайки житейски проблеми загубихме маркировката и имаше почти 4х4. Вчерашния излет разочарова с това, че осъзнах колко малък съм аз и колко е голяма Рила. Снимките ти попълниха доста празнина при планирането. 2014 ще качим върха. Поздрави на теб и всички споделящи! Благородно ти завиждам за "любителската разходка".
Нед Ное 10, 2013 8:22 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Liubitel

Аз може да съм любителка, но ходих с професионалистSmile))Още повече, че североизточния ръб на Мальовица си е страшничък с тази пропаст отдясно и не е туристически маршрут... Освен това винаги се информирам предварително за това, което съм намислила. Но сте имали 5 часа видело, можехте да се качите на Мальовица, само от хижата до ЦПШ-то щеше да ви е тъмничко. Запазете желанието, ще успеете и ще бъдете щедро възнаградени от майката природаSmile

Нед Ное 10, 2013 9:40 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.