Рила - красота и адреналин:фоторазказ
Гледки по пътя към Мальовица
Едно от Мальовишките езера
На преден план вдясно част от Камилата, вляво – Черната скала, в далечината – Лопушки връх
Връх Мальовица – вижда се премката между нея и Орлето и пътя, по който ще минем след малко.
Това е североизточната и северозападната стена на Мальовица – само за катерачи.Не се вижда добре как минава един ръб през средата и че всъщност не е равна, а с наклон в казаните по-горе посоки.
Това е кулоара между Мальовица и Орлето, налазването беше тегаво, че се хлъзгаше.
Това са Ушите, вижда се добре южната им страна, която е катерачески маршрут.
Това е Орлето.
Еленино езеро.Долу, където е плочата на 11-те, мернахме и козички.
Вече се изкачваме към Североизточния ръб на Мальовица,поглед към седлото между Орлето и Мальовица
Време е за катерене
Вече сме на върха.Гледките във всички посоки са зашеметяващи.Времето беше прекрасно и за ходене и за снимане
Изглед към Пирин
Изглед към Витоша
И после поехме обратно през Елени връх към ЦПШ Мальовица
На места си беше доста заледено и хлъзгаво.Към Мальовица не се хлъзгахме толкова, колкото като взехме да приближаваме втора тераса.
Това беше разходката за днес.Малко замръкнахме, защото се размотавахме и почивахме често, но пък залезът си заслужаваше.
На другия ден маршрутът беше ЦПШ - Йончево езеро – Страшно езеро - ЦПШ. Трябваше да бъде многооо лежерно и спокойно...Тръгнахме късно, някъде около 09.30ч.
Спирахме често, който пуши – пуши, който снима – снима
И така си беше спокойно докато не стигнахме ето тук.
Виждат се Ушите и вляво се вижда ридът, който е северно от заслон Страшно езеро и трябваше да прехвърлим.
Това е границата на спокойствието, оттук нататък така ни се вдигна адреналина, в такъв екшън се вкарахме, че снощи само това съм сънувала.Не се вижда всъщност колко е обледен, вижда се само пудрата от 1-2 см сняг.
Беше си за котки, от онези за ледено катерене.
Следващите снимки са вече от и след Страшното езеро, където се радвахме на слънчицето, на кафето и гледките.
Това беше последната снимка за деня.Ходенето ни завърши с един гаден клекинг и пресичане на р.Мальовица на доста кофти място.Обаче всичко е добре, когато завършва добре.
_________________ Всичко е възможно.
Последната промяна е направена от Liubitel на Пон Ное 11, 2013 2:47 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Нед Ное 10, 2013 10:37 am
tortomanin
Хубаво време, хубаво ходене, хубави снимки. Нека Дядо Коледа да ти донесе и хубави котки. След като веднъж паднах от стеснението между Мальовица и Орлето, донесе и на мен.
Нед Ное 10, 2013 7:43 pm
Liubitel
Той първо да ми донесе зимни обувки)) Искам да изкача и Орловец и Петлите, а защо не зимно? )) Вече минах едно изкачване от втора степен
_________________ Всичко е възможно.
Нед Ное 10, 2013 7:49 pm
Slav
Пожелавам най-хубавите за теб зимни обувки. Нашето пишман приключение вчера започна в 12:00 от ЦПШ и завърши с тръгване надолу преди втора тераса. Още на хижата един любезен човек ми обясни за какво иде реч нагоре. Бяхме много окъснели и не добре подготвени. Ако ти си любител - ние сме гола вода. Над хижата дискутирайки житейски проблеми загубихме маркировката и имаше почти 4х4. Вчерашния излет разочарова с това, че осъзнах колко малък съм аз и колко е голяма Рила. Снимките ти попълниха доста празнина при планирането. 2014 ще качим върха. Поздрави на теб и всички споделящи! Благородно ти завиждам за "любителската разходка".
Нед Ное 10, 2013 8:22 pm
Liubitel
Аз може да съм любителка, но ходих с професионалист))Още повече, че североизточния ръб на Мальовица си е страшничък с тази пропаст отдясно и не е туристически маршрут... Освен това винаги се информирам предварително за това, което съм намислила. Но сте имали 5 часа видело, можехте да се качите на Мальовица, само от хижата до ЦПШ-то щеше да ви е тъмничко. Запазете желанието, ще успеете и ще бъдете щедро възнаградени от майката природа
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети