Точно така, заобикаля ги от страната на Муратово езеро, доста ниско даже. Теоретично би могло и през тях да се мине, но не е безопасно и разумно упражнение.
Но мисля, че си видял същата пътечка - подсича жандармите между двата върха, но самият Муратов - не. Там по ръбчето, по ръбчето и на връо.
В твоя случай - този склон на Муратов, който се вижда ще трябва да го слезеш, да хванеш въпросната пътечка и след като подсече скалите - да се оглеждаш за друга, която слиза на Влахинските. Подозирам, че ще се падне някъде около "тревистия улей", маркировка няма, но се следят лесно и има пирамидки.
Е за какво да маа нагоре-надолу от циркус в циркус, като може от Влахинските да си слезе към Пещерата
Аз първо Кабата предложих де, но той беше споменал Бъндеришка порта, реших че иска от там да мине
п.с. Слизането към Влахинските не е по никви ръбчета, ами от Влахинския превал
Последната промяна е направена от Gamina на Сря Ное 06, 2013 6:11 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Сря Ное 06, 2013 6:03 pm
igurbev
Ето така изглежда пътечката между Муратов и Влахински превал в Гугъл Ърт. (Снегът малко е зацапал пейзажа) Двете бройки Влахински превал са двете места, от които слизат пътеки в посока Влахински езера.
За слизането от Муратов, аз също потвърждавам, че в горната половина не е съвсем безобидно, особено ако нямаш увереност как точно минава пътеката. На някой с по-слаби ангели доста треперене би му коствало.
Сря Ное 06, 2013 6:15 pm
Gamina
Възможно, само съм го качвала от там и нагоре си беше песен
Хм, толкоз работи измислихте, че няма как да станат наведнъж. Траверсите ще са по- прости, а труднопроходимите места ще ги обследвам в други дни, без да бързам. Благодаря на всички за идеите и информацията, ще се опитам да я допълня с личен опит.
Сря Ное 06, 2013 7:48 pm
igurbev
Gamina написа:
Сега ме амбицирахте да ходя да го слезна, да видя какво толкова има там
Според мен ти си го качвала и не ти се е видяло трудно, ама не искаш да си признаеш.
Сря Ное 06, 2013 8:54 pm
Gamina
Е нали това казах
Цитат:
Възможно, само съм го качвала от там и нагоре си беше песен Rolling Eyes
За слизането от Муратов, аз също потвърждавам, че в горната половина не е съвсем безобидно, особено ако нямаш увереност как точно минава пътеката. На някой с по-слаби ангели доста треперене би му коствало.
ха, в неделя го качвах от превала до Муратов, наистина на слизане има 1-2 места, където е хубаво човек да знае точно през кой праг да мине.. всъщност 1 ключово място си спомням, точно преди излизането на върха. Ако някой отива тези дни, да знае че по 'пътечката' има няколко снежни преспи от октомврийския сняг, минават се не са пробем, че и стъпки са избити.. ако паднат още 20-30 см ще стане забавано обаче..
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2
Страница 2 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети