ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
от кресна до х.Синаница
Иди на страница Предишна  1, 2

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
от кресна до х.Синаница
Автор Съобщение
Gamina

Мнение Отговорете с цитат
Точно така, заобикаля ги от страната на Муратово езеро, доста ниско даже. Теоретично би могло и през тях да се мине, но не е безопасно и разумно упражнение.
Но мисля, че си видял същата пътечка - подсича жандармите между двата върха, но самият Муратов - не. Там по ръбчето, по ръбчето и на връо.

ето това е по камънака, тук някъде се предадох и тръгнах да търся начини да сляза на пътеката - тя е от ляво на скалите, извън кадър и по-ниско:
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash2/385533_10151074681954250_1428766891_n.jpg

В твоя случай - този склон на Муратов, който се вижда ще трябва да го слезеш, да хванеш въпросната пътечка и след като подсече скалите - да се оглеждаш за друга, която слиза на Влахинските. Подозирам, че ще се падне някъде около "тревистия улей", маркировка няма, но се следят лесно и има пирамидки.

Сря Ное 06, 2013 5:32 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Gamina

Е за какво да маа нагоре-надолу от циркус в циркус, като може от Влахинските да си слезе към Пещерата Laughing
Аз първо Кабата предложих де, но той беше споменал Бъндеришка порта, реших че иска от там да мине Rolling Eyes

п.с. Слизането към Влахинските не е по никви ръбчета, ами от Влахинския превал Wink

Сря Ное 06, 2013 5:55 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Gamina

Аз и по-готини имам Twisted Evil
Няма нещо кой знае колко опасно в слизането от Муратов - камънак, има си и пътечка Rolling Eyes

Скаляците, които коментирахме са между него и Хвойнати и влизат в сметките само ако се нахакаш умишлено по тях или не следиш пътеката.

Последната промяна е направена от Gamina на Сря Ное 06, 2013 6:11 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Сря Ное 06, 2013 6:03 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
igurbev

Местожителство: София

Ето така изглежда пътечката между Муратов и Влахински превал в Гугъл Ърт. (Снегът малко е зацапал пейзажа) Двете бройки Влахински превал са двете места, от които слизат пътеки в посока Влахински езера.

За слизането от Муратов, аз също потвърждавам, че в горната половина не е съвсем безобидно, особено ако нямаш увереност как точно минава пътеката. На някой с по-слаби ангели доста треперене би му коствало.
Сря Ное 06, 2013 6:15 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Gamina

Възможно, само съм го качвала от там и нагоре си беше песен Rolling Eyes

Сря Ное 06, 2013 6:17 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
promis

Местожителство: Пловдив

И аз съм го слизал, не е лесно. Пътека може и да има, ама не бих разчитал..
Сря Ное 06, 2013 7:14 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Gamina

Нагоре се следи лесно. Не е пътека, но пирамидите се виждат.
Сега ме амбицирахте да ходя да го слезна, да видя какво толкова има там Laughing

Сря Ное 06, 2013 7:24 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
tortomanin

Местожителство: Хасково

Хм, толкоз работи измислихте, че няма как да станат наведнъж. Траверсите ще са по- прости, а труднопроходимите места ще ги обследвам в други дни, без да бързам. Благодаря на всички за идеите и информацията, ще се опитам да я допълня с личен опит.
Сря Ное 06, 2013 7:48 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
igurbev

Местожителство: София

Gamina написа:
Сега ме амбицирахте да ходя да го слезна, да видя какво толкова има там Laughing

Според мен ти си го качвала и не ти се е видяло трудно, ама не искаш да си признаеш. Wink
Сря Ное 06, 2013 8:54 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Gamina

Е нали това казах Laughing

Цитат:
Възможно, само съм го качвала от там и нагоре си беше песен Rolling Eyes

Чет Ное 07, 2013 11:03 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Mitko

igurbev написа:

За слизането от Муратов, аз също потвърждавам, че в горната половина не е съвсем безобидно, особено ако нямаш увереност как точно минава пътеката. На някой с по-слаби ангели доста треперене би му коствало.
ха, в неделя го качвах от превала до Муратов, наистина на слизане има 1-2 места, където е хубаво човек да знае точно през кой праг да мине.. всъщност 1 ключово място си спомням, точно преди излизането на върха. Ако някой отива тези дни, да знае че по 'пътечката' има няколко снежни преспи от октомврийския сняг, минават се не са пробем, че и стъпки са избити.. ако паднат още 20-30 см ще стане забавано обаче..
Чет Ное 07, 2013 2:11 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.