ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Една съботно-неделна разходка

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
Една съботно-неделна разходка
Автор Съобщение
iozkan

Местожителство: София

Мнение Една съботно-неделна разходка Отговорете с цитат
Цяла седмица гледам времето в Рила, и накрая се озовахме на Пирин. Друго си е, некак си на по-топличко го избива, като минеш Станкето, та в петък решихме да се разходим из Пирина, право на хижа Вихрен. Като стигнахме беше доста хладничко, още като видях снега от север по Бъндерешки чукар и Караулите, си рекох: тука като слизаме от Вихрен към Премката, може и да ядем дървото. Ясно беше, че целта е Вихрен, и слънцето току що започваше да огрява ръба, ех как да се удържи човек на такова нещо. Какво да кажа за времето, в края на октомври, да имаш време, като това което ние имахме, е като да вечеряш с Господ. Два дена едно облаче нямаше, и в събота и в неделя. Действително, слизането по северната стена на Вихрен към Премката ни създаде повече проблеми от катеренето по Джамджиевите скали. От север беше доста заледено, нито е за котки, а и без си е кофти. Малко сняг, но заледено яко, само на опредени места навято до 30, даже 40 см, трябва леко и много внимателно да се слиза. На върха срещнахме и горския стражар, изпълняващ гордо служебният си дълг Laughing , има го документиран на снимките. На Премката се разделихме, двама отскочиха до Кончето, а ние с Радко се излегнахме на завет под скаличките, и направихме солидна почивка, зер сме най-възрастните и требва да се пазим Wink . Прибрахме сме през Казана и отидохме да нощуваме на хижа Вихрен. И сега изненада. Знам, тоест бях чел, че на хижата е правен ремонт, но това което знам че беше преди там, и това което заварихмв, направо ме смути. Последно съм спал там не помня кога, може би е било през 2008 или 9-та, беше уникална кочина и много кратно съм избягвал да спя там. Тотален ремонт е направен, сменени дограми, матраци нови, дават чисти чаршафи и калъфки, чисти одеала, направо зарязах спалният чувал. Столовата прилича на ресторант, нощувката е 12лв, добра пилешка супа 2лв., чай 0.5лв. За бирата не знам, че не съм и голям почитател, но определено много ме изненадаха с подобренията си на хижата. Носехме храна и гориво, така че поляхме разходката с черешова и гроздова от сорт "Врачанска теменуга" ракия. Преимуществото е, че сега няма много хора и е голямо спокойствие. Днес обаче, след леката разходка до Бъндеришките езера, при тръгване паркинга беше доста по-пълен от вчера, но изобщо не може да се сравнява с лудницата, която е през август.
Пускам малко снимки за разглеждане. Изглежда, че фотографа е забравил, че има режим "macro" за снимане на "тревата" по маршрута.

http://iozkan.snimka.bg/mountain/h-vihren-djamdjiev-r-b-vihren-premkata-h-vihren-b-nderishki-ezera-h-vihren-26-27-10-2013.783878.31869361

Последната промяна е направена от iozkan на Пон Окт 28, 2013 5:44 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Пон Окт 28, 2013 12:58 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

Мнение Отговорете с цитат
Супер!

само да вметна, че пътеката към Премката не е по Северната стена. Северната стена е друга бира Smile

Пон Окт 28, 2013 9:52 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
iozkan

Gamina написа:
Супер!

само да вметна, че пътеката към Премката не е по Северната стена. Северната стена е друга бира Smile

Laughing Правилно, така е. Не знам защо съм написал изобщо "стена", от слънчасването ще да е. За тези турове немаме никакъв шанс, може би в другият живот Wink
Пон Окт 28, 2013 10:07 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
BateBorko

Местожителство: Враца

Добре сте се разходили! С интерес разгледах снимките.

Като за края на октомври - чудесно време!
Пон Окт 28, 2013 10:24 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ПАВЕЛ

Я , били сме заедно на хижа Вихрен Smile ! Някъде по обед в събота ми залепна релето и отпраших към Пирина, с крайна цел Джамджиевият ръб Very Happy ......Вечерта беше стандартна - три бързи "Пиринско".,скара, салатка Laughing .........Условията в хижата наистина са много добри . В неделя времето беше просто перфектно - за пореден път се изумявам как е възможно такова абсолютно безветрие на близо 3000м надморска височина Shocked ! Иначе за разлика от вас аз слезнах през Кабата . Ето малко снимки и от мен :
https://picasaweb.google.com/109304817927175298265/2013_10_27#

Пон Окт 28, 2013 8:16 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
g.lubenov

ПАВЕЛ написа:
Я , били сме заедно на хижа Вихрен Smile ! Някъде по обед в събота ми залепна релето и отпраших към Пирина, с крайна цел Джамджиевият ръб Very Happy ......Вечерта беше стандартна - три бързи "Пиринско".,скара, салатка Laughing .........Условията в хижата наистина са много добри . В неделя времето беше просто перфектно - за пореден път се изумявам как е възможно такова абсолютно безветрие на близо 3000м надморска височина Shocked ! Иначе за разлика от вас аз слезнах през Кабата . Ето малко снимки и от мен :
https://picasaweb.google.com/109304817927175298265/2013_10_27#

Снимка на Казаните 15 минути след твоята Very Happy

[img] https://plus.google.com/u/0/photos/110623432541382077394/albums/posts/5939864080328914274?pid=5939864080328914274&oid=110623432541382077394 [/img]
Пон Окт 28, 2013 8:45 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
iozkan

ПАВЕЛ написа:
Я , били сме заедно на хижа Вихрен Smile !

Павле, когато хората не се познават на помощ идват компютрите Laughing . По едно време вечерта на съседна до нашата маса едно момче пиеше биричка. Сега като ти гледам снимките, ти си бил май, с гръб един към друг сме били.
Твоите снимки са по-хубави от моите, то се вижда с просто око, само че много малко нещо Wink , следващият път ти пожелавам да ги утроиш.
Пон Окт 28, 2013 9:52 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ПАВЕЛ

iozkan написа:
ПАВЕЛ написа:
Я , били сме заедно на хижа Вихрен Smile !

Павле, когато хората не се познават на помощ идват компютрите Laughing . По едно време вечерта на съседна до нашата маса едно момче пиеше биричка. Сега като ти гледам снимките, ти си бил май, с гръб един към друг сме били.
Твоите снимки са по-хубави от моите, то се вижда с просто око, само че много малко нещо Wink , следващият път ти пожелавам да ги утроиш.

Мисля ,че наистина бяхме на съседни маси - вие по -близо до кухнята, а аз с лице към телевизора Smile .....Доколкото си спомням бира пиех само аз в столовата Very Happy ...... Снимането ми е голяма мъка, и ако от време на време се получи нещо по-добро, то заслугата за това е по-скоро на Планината, отколкото моя Confused . И твоите снимки никак не са лоши , дори напротив .......

п.с. За "...едно момче...." дължа почерпка Laughing

Пон Окт 28, 2013 10:24 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ДИАНА

Местожителство: ПЛОВДИВ

Не е истина, че го няма снега по карстовото! Уверих се, че тая есен върви отзад - напред.
Струма и Места пак са върнали лятото заради вас, връзкари такива! Laughing

И стига вече бира! Време е за червено винце с бански старец! Very Happy

Пон Окт 28, 2013 11:24 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.