До Върховният Крал (Hochkоnig - 2941), Австрия
На Hochkönig (в заглавието нарочно е изписан погрешно, за да се избегне неумелото кодиране на особените символи) попаднах докато разглеждах за нещо попътно и еднодневно около Дахштайн. Изглеждаше добре на снимките. Не можах да намеря трак обаче, затова отправните точки на маршрута бяха взети от едно филмче в ютуб, където група, не твърде спортно изглеждащи австрийци, разказваха за изкачването си. Бяха го направили с две преспивания, първо в хижа Mitterfeldalm, след това на върха в хижа Matrashaus. Ние като здрави българи, трябваше да се справим с качването и слизането в рамките на един ден.
Преди няколко години ми подариха едно изкачване на Hochkoenig за рождения ми ден в една идея по-зимни условия. Макар и донейде извън сезона, къмпингите също бяха препълнени и затова избрахме за опорна точка симпатичното хотелче Arthurhaus, разположено точно до началото на пътеката. Ако искате да видите как изглеждат тези места в началото на юни -- снимките са тук.
В интерес на истината само на Черни връх и Hochkönig съм изгарял зверски. На младини ужким си бях научил урока, но ... нови гледки, нов късмет.
Ристо Туристо написа:
Иначе австрийския флаг е перфектен за маркировка
Да, така е. Много е удобно също това че пътеките са номерирани (подобно на пътищата) и тези номера ги има по картите, табелите, че дори и на самата маркировка тук-там:
Даже си представих подобна универсална маркировка с българския флаг, с нанесено номерче на белия фон. Кой знае, някой ден ... може би
Последната промяна е направена от vedrin на Пет Дек 13, 2019 1:16 am; мнението е било променяно общо 1 път
Сря Окт 02, 2013 4:22 pm
igurbev
vedrin написа:
Ако искате да видите как изглеждат тези места в началото на юни
Странно, учудващо малко сняг има за началото на юни, аз очаквах много повече. Но затрупаните ронляци изглеждад по-ефектно, определено Не видях да имате котки на снимките, не беше ли шубелийско на стръмните участъци?
Странно, учудващо малко сняг има за началото на юни, аз очаквах много повече. Но затрупаните ронляци изглеждад по-ефектно, определено Не видях да имате котки на снимките, не беше ли шубелийско на стръмните участъци?
Без котки бяхме, да, може би защото първоначалните ни намерения бяха за по-скромна разходка. Имаше 2-3 места (най-вече в подножието на Torsäule и северно от Grosser Bratchenkopf), които можеше да минем по-спокойно с тях. Общо взето снега беше удобен за ходене -- нито прекалено твърд, нито твърде мек, тъй че проблемите бяха повече в главата, отколкото в краката.
Последната промяна е направена от vedrin на Чет Окт 03, 2013 5:55 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Сря Окт 02, 2013 5:31 pm
Весела Ягодова
И така...връх след връх, и то...не останаха
Голяма красота, ей ! Едно само не ми харесва - че е много подредено и че цените по хижите са мамата си трака
Чет Окт 03, 2013 4:06 pm
igurbev
Весела Ягодова написа:
Едно само не ми харесва - че е много подредено ...
Бе чак толкова подредено не е. Дори ми направи впечатление, че прехвалените им пътища бяха доста разбити в по-забутаните участъци, през които минахме.
Друго интересно бе, че скоростта извън населените места беше 100 и в същото време табелите за населено място (и съответно ограничение 50) ограждаха единствено центъра на селището и съвсем не пръснатите околовръз къщурки, за разлика от при нас, където можеш да караш километри из шубрака преди да видиш знака за "край".
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети